De oorsprong van het tatoeëren en de inspiratie van Dutch ink

Hoe het begon…

Al vanaf zijn zesde, toen hij met zijn vader rondreisde op een motor door landen als Thailand, Birma, Laos, Colombia, Honduras, Mexico, en Panama bezocht Kay al tattoo shops; gewoon even binnenwandelen dacht hij dan. Soms werd hem geen blik waardig gegund, vaak met alle vriendelijkheid ontvangen. Reizen maken, vakantieboeken, duikstages plannen, spijbelreisjes maken en waar kon bleef hij langer dan gepland. In Thailand zag hij de Sak Yant tattoo op de leeftijd van zes, in Honduras zag hij dat de MS13 leden zichzelf maar ook andere leden teksten en platen toebrachten. In de periode van zijn zesde tot zijn achtiende kreeg hij de kans veel te zien en schroomde niet om ergens naar binnen te stappen en te vragen of hij mocht blijven kijken.

Buitenlandse-tattoo-artiest
Buitenlandse-tattoo-artiesten
Buitenlandse-tattoo-shop-3

Veel Tatoeëerders(wereldwijd) komen vaak niet verder dan hun eigen woonplaats eo land, vele onder hen zijn geboren kunstenaars, maar net zoveel lopen maar wat aan te rommelen.

Zelf was hij geen ster in tekenen of in schrift. Hij was erbij toen zijn vader een tattoo liet zetten bij de op Aruba bekende Victor Videl. Videl vroeg aan Jay en z’n vader om een spot als tattoo artiest te zoeken voor hem in Nederland, in ruil daarvoor zou hij Kay als leerling opleiden tot een volleerd artiest. Kay bedacht dat ze dan wellicht een eigen plek voor Videl konden huren, zodat hij 24/7 met hem mee kon kijken.

img-20161021-wa0000

Na dit aan Videl te hebben voorgelegd keerde hij meteen terug naar Nederland om een geschikte locatie te vinden. De locatie moest volgens hem op een plek zijn waar mensen gratis konden parkeren, zij zich thuis zouden voelen, makkelijk met openbaar vervoer bereikbaar zou zijn, maar het allerbelangrijkste was volgens hem dat het een shop zou zijn waar andere artiesten ook hun thuisbasis zouden kunnen vinden.

img-20161021-wa0001

12 Tatoeëerders

Dingen lopen echter altijd anders dan bedacht en zo ook hierin. Door omstandigheden ging de deal met Videl niet door, waardoor er een dipje kwam en Kay zich afvroeg of hij op de goede weg zat. Hij zette door, werkte overdag van 07.00 tot 18.00 uur in z’n eigen kleine AutoPoets bedrijfje, om ‘s avonds door te gaan met verbouwen en puinruimen van het inmiddels naar hun toegetrokken pand aan station Vlaardingen West. Hij moest en zou 5 januari 2013 zijn deuren openen. Dat is hem gelukt. Met hulp van vrienden en familie en wat lokale bedrijven, heeft hij in slechts vier maanden een shop van formaat uit de grond gestampt. Een shop waar de beste artiesten van Europa zoals hun Thuisbasis vonden. Met o.a. : de super snelle Brabantse Gerrit Lazaroms

(10 jaar bij Dutch ink) die voor geen enkele Style z’n hand omdraait, deze man ademt Tatoeages, denkt mee, luistert naar de verhalen achter de Tatoeages om ze vervolgens 1 op 1 om te zetten op de huid, z’n Brabantse humor is niet te evenaren en zijn Tattoo kunsten evenmin. Wij denken dan ook oprecht dat hij echt de snelste van Europa is in zijn soort. Maar ook de Poolse Radek Ronin, vond bij ons z’n plek, hij specialiseerde zich in realisme en kleur. Met de onbetwiste nummer 1 FineLine artieste van de wereld de van Chinese origine MiMi Sumi,

(6 jaar bij Dutch Ink) haalde Kay een Top Artieste binnen, ze kwam, zag en is gelukkig altijd gebleven, de klant vraagt, MiMi Levert ” Altijd Top Kwaliteit “

Maar vooral aan Tommy Georgiev (4jaar bij Dutch ink) een Maori, Samoan en Polynesian Specialist, had Kay een enorme kluif om binnen te halen. Inmiddels werken de detail Tatoeëerders: Gio van Balen, gespecialiseerd in: Lettering, FineLine, OldSchool ,Japans en chinees, De Roemeense Broers Horia & Stefan Negoescu (allen zo’n 9 jaar bij Dutch Ink) 5/6 dagen per week om de agenda’s niet uit te laten puilen. Zo hebben de Roemeense broers weer hun oud leerling en collega Lauren aangetrokken, Lauren werkt het kortst bij Dutch ink, maar is inmiddels na 2 jaar ook helemaal gesetteld in Nederland en binnen Dutch Ink. Met de uit Curaçao ingevlogen Dennis Janga (3 jaar bij Dutch Ink) was het team compleet dachten we, maar wat schiep onze verbazing, Toen we opzoek waren naar een reserve Tatoeerder, de altijd vrolijke Julia, ons Piercerinnetje (al 9 jaar bij Dutch Ink) zich melden. Julia had al die jaren meegekeken met de beste Tatoeëerders onder het dak van Dutch Ink, ze kocht langzaamaan alle benodigdheden om zichzelf klaar te stomen vd hoge standaard die onder het dak van Dutch ink gelden.

Maakte zichzelf als een razende eigen met lettering, kleine en middelgrote Tatoeage, natuurlijk blijft ze op de woensdagen, vrijdagen en zondagen haar piercings zetten bij de vele klanten die speciaal voor haar vanuit alle windstreken komen.

Maar al deze hierboven genoemde artiesten zouden hun werk nooit zo goed kunnen doen zonder de toewijding van de Floormanagers: Rico & Romina.

Rico is de zoon van Gerrit, hij heeft een opleiding huid analyse & professioneel lazeren afgerond en geslaagd met een 10 en een griffel, voor beiden opleidingen,‘maar hoe kan het ook anders, ook hij is Tatoeerder in opleiding en zal naar hoe het er nu uitziet zijn sporen gaan verdienen op het gebied van Tatoeëren binnen onze Familie.

De hekkensluiter is Romina, het nichtje van Kay, zij is net als Rico floormanager en degene die PMU zet vd Aller hoogste kwaliteit vd Aller beste prijs, ze heeft de hoogste opleidingen gevolgd en met succes alle papieren binnengehaald, Google op haar, of check haar vele reviews,je kunt je Permanente Make Up nergens beter laten zetten dan bij haar.

One Big Happy Family.

Zo is het dagelijkse bezoek aan de shop, van de inmiddels op leeftijd zijnde oud tatoeëerder Koos, altijd gezellig en goed voor de laatste nieuwtjes op tatoeage gebied. De beste man heeft 40 jaar ervaring op het gebied van Tatoeëren.

Regelmatig lopen er buitenlands artiesten van wereldklasse binnen om te kijken of er een plekje als gast artiest voor ze is, maar we moeten ze altijd teleurstellen. Kay wil niet met gastartiesten werken. Een gastartiest is zo weer gevlogen, heeft geen thuisbasis waardoor klanten nagenoeg niet verzekerd zijn dat ze “als ze willen”dezelfde artiesten kunnen boeken eo bezoeken.

img-20161021-wa0002

Wij nodigen iedereen uit om de in onze ogen, speciale tattoo studio te komen bezoeken! Het is geheel vrijblijvend, op elk gewenst tijdstip dat we open zijn, al is het alleen maar om even de Dutch Ink Xperience te beleven en de sfeer te proeven… Wij zullen je informeren, adviseren, inspireren en uiteindelijk piercen eo tatoeëren.

img-20161021-wa0003

Heb je een bepaald beeld van een tattoo shop? Overtuig je dat het ook anders kan! Je kan zonder afspraak bij ons binnenlopen. Als je geweest bent weet je precies wat we bedoelen, hoe gastvrijheid bedoeld is, wat echte service is, dat wij je informeren en adviseren ook als je in een andere shop je Tatoeage hebt laten zetten.

Wij geven altijd een vooraf een duidelijke prijs, want wij werken op stukprijs en niet op oneerlijke uurtarieven.je weet dus altijd vtv precies waar je aan toe bent, niemand houd van dure verassingen achteraf.

Dutch Ink The Tattoo Company is een Tattoo & Piercing shop in Vlaardingen, regio Rotterdam. Wij zijn gevestigd aan het station Vlaardingen West.

Gratis parkeren pal voor de deur.
Wij tatoeëren alle stijlen, piercen elke piercing, zetten permanente make up van de allerhoogste kwaliteit en hebben eventueel op afspraak een dermatoloog voor huidanalyse als je een tattoo laserverwijdering wilt ondergaan.

Buitenlandse-tattoo-shop-11
Studio-13-Tattoo-en-Piercing-Shop
Vission-Tattoo