De oorsprong van het tatoeëren en de inspiratie van Dutch ink

Hoe het begon…

Al vanaf zijn zesde (toen hij met zijn vader rondreisde op een motor door landen als Thailand, Birma, Laos, Colombia, Honduras, of Mexico) bezocht Kay Bak al tattoo shops; gewoon even binnenwandelen dacht hij dan. Soms werd hem geen blik waardig gegund, vaak met alle vriendelijkheid ontvangen. Reizen maken, vakantieboeken, duikstages plannen, spijbelreisjes maken en waar kon bleef hij langer dan gepland. In Thailand zag hij de Sak Yant tattoo op de leeftijd van zes, in Honduras zag hij dat de MS13 leden zichzelf maar ook andere leden teksten en platen toebrachten. In de periode van zijn zesde tot zijn achtiende kreeg hij de kans veel te zien en schroomde niet om ergens naar binnen te stappen en te vragen of hij mocht blijven kijken.

Buitenlandse-tattoo-artiest
Buitenlandse-tattoo-artiesten
Buitenlandse-tattoo-shop-3

Zelf was hij geen ster in tekenen of in schrift. Hij was erbij toen zijn vader een tattoo liet zetten bij de op Aruba bekende Victor Videl. Videl vroeg om een spot als tattoo artiest te zoeken voor hem in Nederland, in ruil daarvoor zou hij Kay als leerling opleiden tot een volleerd artiest. Kay bedacht dat ze dan wellicht een eigen plek voor Videl konden huren, zodat hij 24/7 met hem mee kon kijken.

img-20161021-wa0000

Na dit aan Videl te hebben voorgelegd keerde hij meteen terug naar Nederland om een geschikte locatie te vinden. De locatie moest volgens hem op een plek zijn waar mensen vrij konden parkeren, zij zich thuis zouden voelen, makkelijk met openbaar vervoer bereikbaar zou zijn, maar het allerbelangrijkste was volgens hem dat het een shop zou zijn waar andere artiesten ook hun thuisbasis zouden kunnen vinden.

img-20161021-wa0001

Dingen lopen echter altijd anders dan bedacht en zo ook hierin. Door omstandigheden ging de deal met Videl niet door, waardoor er een dipje kwam en Kay zich afvroeg of hij op de goede weg zat. Hij zette door, werkte overdag van 07.00 tot 18.00 uur om ‘s avonds door te gaan met verbouwen en puinruimen van het inmiddels naar hun toegetrokken pand aan station Vlaardingen West. Hij moest en zou 5 januari 2013 zijn deuren openen. Dat is hem gelukt. Met hulp van vrienden en familie en wat lokale bedrijven, heeft hij in slechts vier maanden een shop van formaat uit de grond gestampt. Een shop waar de beste artiesten zoals o.a. de Brabantse Gerrit Lazaroms, maar ook de Poolse Kriss van Crystal Ink, de Delftse Ron van Leeuwen ‘Jonguh’ en de Argentijnse Fausto Panaccio hun thuisbasis hebben gevonden. Zo is het dagelijkse bezoek aan de shop, van de inmiddels op leeftijd zijnde oud tatoeëerder Koos, altijd gezellig en goed voor de laatste nieuwtjes op tatoeage gebied. De beste man heeft 30 jaar ervaring op het gebied.

Zowel onbekende als bekende tatoeëerders hebben de shop inmiddels gevonden. Zo komt Ben Saunders op regelmatige basis zijn tattoo kunsten vertonen, deden er al meerdere goede doelen acties, zoals voor vrienden van Sofia (van het Sofia kinderziekenhuis) of de gratis tattoo voor de medewerkers van Mannen voor Kika. De meest gekke acties gooide hij via Facebook de wereld in, van 50 gratis tattoos op een dag t.w.v. 100 euro per tattoo, tot elke dag 2 mensen gratis tatoeëren om het zo zelf beter te kunnen leren en meer passie te stoppen in de shop. Eens per jaar houdt hij de deuren van de shop 33 uur NON-STOP geopend voor wat hij noemt de ‘Tattoo V.I.P. Night!’ Het is zelfs mogelijk om, wanneer er een afspraak wordt gemaakt, je tatoeage ‘s nachts te laten zetten op een door jou aangeven tijdstip. Kwestie van planning noemt hij dit.

img-20161021-wa0002

Wij nodigen iedereen uit om de in onze ogen, speciale tattoo studio te komen bezoeken! Het is geheel vrijblijvend, op elk gewenst tijdstip dat we open zijn, al is het alleen maar om even de Dutch Ink Xperience te beleven en de sfeer te proeven… Wij zullen je informeren, adviseren, inspireren en uiteindelijk piercen of tatoeëren.

img-20161021-wa0003

Heb je een bepaald beeld van een tattoo shop? Overtuig je dat het ook anders kan! Je kan zonder afspraak bij ons binnenlopen. Als je geweest bent weet je precies wat het je kost, dus geen verrassingen achteraf.

Dutch Ink The Tattoo Company is een Tattoo & Piercing shop in Vlaardingen, regio Rotterdam. Wij zijn gevestigd aan het station Vlaardingen West. Gratis parkeren voor de deur.
Wij tatoeëren alle stijlen, piercen elke piercing, zetten permanente make up van de allerhoogste kwaliteit en hebben eventueel op afspraak een dermatoloog voor huidanalyse als je een tattoo laserverwijdering wilt ondergaan.

Buitenlandse-tattoo-shop-11
Studio-13-Tattoo-en-Piercing-Shop
Vission-Tattoo