Permanente make-up


Wat is PMU?
– Soorten permanente make-up
Voor- en nadelen van PMU
– Voordelen
– Nadelen
– Deskundigheid
De behandeling
– De voorbereiding
– Eerste behandeling
– Na de behandeling
– Tweede behandeling

Wat is PMU?

Permanente make-up (vaak afgekort tot PMU) wordt ook wel een cosmetische tatoeage genoemd. Het is een vorm van tatoeëren met als doel om make-up na te bootsen. Voorbeelden van bekende mensen die PMU hebben laten aanbrengen zijn Madonna en Gwen Stefani, maar ook mannen, zoals Nicolas Cage, gebruiken permanente make-up om hun gezicht te verfraaien.

Het aanbrengen van permanente make-up

PMU is echter niet helemaal hetzelfde als een tatoeage. Het verschil ligt hem vooral in de huid. De huid bestaat uit meerdere lagen:

De vier lagen van de huid
  1. Hoornlaag;
  2. Opperhuid;
  3. Lederhuid;
  4. Onderhuids bindweefsel.

De hoornlaag en de opperhuid worden continu door het lichaam vernieuwd. Dit houdt in dat de inkt in deze huidlagen maar een paar dagen blijft zitten. Voor PMU en een tatoeage moet men dus iets dieper gaan, naar de lederhuid. Deze laag wordt niet vernieuwd, waardoor de inkt beter blijft zitten. Bij tatoeages wordt de inkt echter in de onderkant van deze huidlaag gespoten. Hier is de inkt een stuk minder gevoelig voor wrijving en invloed van de zon. Hierdoor is een tattoo echt permanent. Bij PMU wordt de inkt in de bovenkant van de lederhuid gespoten. Dit gedeelte is wel gevoelig voor UV-stralen van de zon, en kan door veel wrijven ook worden aangetast. PMU blijft hierdoor in het algemeen één tot vier jaar goed zitten.

Soorten permanente make-up

Er zijn drie soorten make-up die je kunt laten zetten. Dit zijn:

  • Eyeliner onder en / of boven;
  • Wenkbrauwen;
  • Lipliner en / of full lips.

Kijk voor onze prijzen op onze prijslijst.

Voor- en nadelen van PMU

Er zijn veel verschillende redenen om voor permanente make-up te kiezen. In het algemeen zijn er meer voordelen dan nadelen. Het is belangrijk om je van beide bewust te zijn om een goede keuze te kunnen maken. Twijfel je nog, of heb je na het lezen nog vragen, dan kan je gerust contact opnemen met de PMU-specialist van Dutch Ink. Kom hiervoor langs in onze shop of bel op het nummer 010 – 870 05 28.

Voordelen

Permanente eyeliner, permanente make-up

PMU is heel praktisch. ’s Ochtends bespaar je namelijk een hoop tijd voor de spiegel. Het is ook handig voor mensen die veel sporten, omdat je dan geen last meer hebt van uitgelopen make-up.

Naast dat het gewoon handig is, is PMU ook een goede investering. Na de behandelingen hoef je een paar jaar lang geen make-up te kopen, en dat scheelt een hoop geld. De prijzen om permanente make-up aan te laten brengen kunnen verschillen tussen de aanbieders. Bij Dutch Ink ben je tussen de € 150,- en € 300,- klaar. We zijn hiermee de goedkoopste aanbieder van kwalitatief goede permanente make-up behandelingen!

Er zijn ook medische redenen om permanente make-up aan te laten brengen. Als je allergisch bent voor normale make-up kan PMU bijvoorbeeld uitkomst bieden. Een andere mogelijkheid is dat je om bepaalde redenen, zoals een ziekte, afwijking of overdadig epileren, geen of bijna geen wenkbrauwen hebt. Met PMU kun je wenkbrauwen laten tatoeëren voor een effect waarbij je geen verschil ziet met echte wenkbrauwen. PMU wordt ook gebruikt om na een borstamputatie een tepelhof na te maken. Ook storende huidverkleuringen en littekens, bijvoorbeeld naar aanleiding van een hazenlip, kunnen weggewerkt worden.
Permanente wenkbrauw, permanente make-up

Nadelen

Als je ervan houdt om veel te variëren met stijlen en kleuren, is permanente make-up niet handig. Indien je naast je PMU ook gewone make-up blijft gebruiken gaat ook de investering in tijd en geld verloren.

Ondanks de naam is permanente make-up niet geheel permanent. Veel wrijven of zonlicht zal de make-up op ten duur doen vervagen.

Deskundigheid

Aangezien de make-up voor een paar jaar blijft zitten is het erg vervelend als er een fout wordt gemaakt. Stel je laat jouw wenkbrauwen tatoeëren en ze blijken achteraf ongelijk te zijn, dan zul je er geen plezier meer van hebben. Je kunt problemen voorkomen door jouw permanente make-up laten zetten bij een gediplomeerde PMU-specialist. ANBOS, de brancheorganisatie schoonheidsverzorging, heeft een officieel diploma voor het aanbrengen van permanente make-up. Ook de GGD geeft voorlichting over welke salons een vergunning hebben voor PMU behandelingen. De PMU-specialist van Dutch Ink heeft alle benodigde papieren en vergunningen in huis om bij jou het mooiste resultaat te zetten.

De behandeling

Meestal wordt permanente make-up in twee behandelingen aangebracht. Daarvoor is een goede voorbereiding nodig. De vraag welke make-up je wilt laten aanbrengen, is bijvoorbeeld erg belangrijk. Hieronder wordt een overzicht gegeven van wat je bij elke stap kunt verwachten.

De voorbereiding

Het is handig als je als klant al goed weet wat je wilt. Mocht je het nog niet helemaal weten, dan kun je in de shop naar voorbeelden vragen om je te laten inspireren. Tijdens het voorgesprek kan onze PMU-specialist de mogelijkheden met jou bespreken. De kleur van de make-up is bijvoorbeeld erg belangrijk, vooral als het om de lippen of wenkbrauwen gaat.

Wanneer je de details goed hebt besproken, wordt de make-up op de huid getekend. Je kunt het nu nog laten aanpassen als het niet helemaal bevalt. Zodra je tevreden bent begint te behandeling.

Eerste behandeling

Met een speciale pigmenteermachine wordt het pigment in de huid gespoten. De manier waarop dit gebeurt lijkt veel op tatoeëren, en net als bij tatoeëren kan dit pijn doen. Dit verschilt per persoon. Het is mogelijk om van tevoren een verdovende crème aan te vragen. Dit is een medische behandeling en mag niet door onszelf verstrekt worden. Vraag ernaar bij jouw huisarts en neem de crème mee op de dag van de behandeling. Probeer je tijdens de behandeling vooral lekker te ontspannen en rustig door te ademen. Het duurt maar een paar minuten.

Na de behandeling

Direct na de behandeling wordt de overtollige inkt weggeveegd en ben je klaar. De kleur zal in eerste instantie nog te donker lijken. Dit komt doordat er ook nog pigment in de bovenste huidlagen zit. Deze laag wordt echter constant vernieuwd, en na een paar dagen zal het daardoor lichter worden. Het is normaal dat er kleine korstjes of schilfertjes ontstaan. Ga hier niet aan peuteren! Als de huid eronder nog niet goed genezen is kan het pigment met het korstje meekomen. Het is veel beter wanneer ze er zelf loskomen. Bij Dutch Ink krijg je alle do’s en don’ts samen met de gratis aftercareproducten mee.

Tweede behandeling

Na ongeveer vier weken is de bovenste huidlaag volledig vernieuwd, en zal de make-up te licht lijken. De behandeling wordt daarom altijd nog minimaal één keer herhaald. Deze nabehandeling zit bij de prijs inbegrepen. Bij deze herhaling gebeurt hetzelfde als bij de eerste behandeling, en is er nog de mogelijkheid om kleine correcties te doen. Na deze nabehandeling ben je voor de komende paar jaar klaar.

Interesse?

Wil jij permanente makeup, bijvoorbeeld een permanente eyeliner, permanente wenkbrauwen of een permanente lipliner?

Kom dan langs of maak een afspraak!
010-8700528