Permanente make-up


Wat is PMU?
– Soorten permanente make-up
Voor- en nadelen van PMU
– Voordelen
– Nadelen
– Deskundigheid
De behandeling
– De voorbereiding
– Eerste behandeling
– Na de behandeling
– Tweede behandeling

Permanente Make-up: Een Duurzame Benadering van Schoonheid

Permanente Make-up, kortweg PMU genoemd, is een geavanceerde cosmetische techniek die de mogelijkheid biedt om blijvende schoonheid te creëren en te benadrukken. Anders dan tijdelijke make-upproducten, zoals poeders, potloden en lippenstiften, biedt PMU langdurige resultaten door pigment in de bovenste lagen van de huid in te brengen. Deze innovatieve aanpak heeft geleid tot een groeiende populariteit van PMU als een handige en effectieve manier om natuurlijke eigenschappen van het gezicht te verbeteren.

Wat is PMU?

Permanente make-up (vaak afgekort tot PMU) wordt ook wel een cosmetische tatoeage genoemd. Het is een vorm van tatoeëren met als doel om make-up na te bootsen. Voorbeelden van bekende mensen die PMU hebben laten aanbrengen zijn Madonna en Gwen Stefani, maar ook mannen, zoals Nicolas Cage, gebruiken permanente make-up om hun gezicht te verfraaien.

Het aanbrengen van permanente make-up

PMU is echter niet helemaal hetzelfde als een tatoeage. Het verschil ligt hem vooral in de huid. De huid bestaat uit meerdere lagen:

De vier lagen van de huid
  1. Hoornlaag;
  2. Opperhuid;
  3. Lederhuid;
  4. Onderhuids bindweefsel.

De hoornlaag en de opperhuid worden continu door het lichaam vernieuwd. Dit houdt in dat de inkt in deze huidlagen maar een paar dagen blijft zitten. Voor PMU en een tatoeage moet men dus iets dieper gaan, naar de lederhuid. Deze laag wordt niet vernieuwd, waardoor de inkt beter blijft zitten. Bij tatoeages wordt de inkt echter in de onderkant van deze huidlaag gespoten. Hier is de inkt een stuk minder gevoelig voor wrijving en invloed van de zon. Hierdoor is een tattoo echt permanent. Bij PMU wordt de inkt in de bovenkant van de lederhuid gespoten. Dit gedeelte is wel gevoelig voor UV-stralen van de zon, en kan door veel wrijven ook worden aangetast. PMU blijft hierdoor in het algemeen één tot vier jaar goed zitten.

Soorten permanente make-up

Er zijn drie soorten make-up die je kunt laten zetten. Dit zijn:

  • Eyeliner onder en / of boven;
  • Wenkbrauwen;
  • Lipliner en / of full lips.

Kijk voor onze prijzen op onze prijslijst.

Getatoeëerde Powder Brows: De Kunst van Delicate Wenkbrauwen

Getatoeëerde Powder Brows is een verfijnde PMU-techniek die tot doel heeft de illusie van zacht gepoederde wenkbrauwen te creëren. Deze techniek is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een gestructureerde maar natuurlijke uitstraling van hun wenkbrauwen. Tijdens de procedure wordt pigment met uiterste precisie ingebracht met behulp van speciale apparatuur. Dit resulteert in subtiele, fijne stippen die samenwerken om een poederachtig effect te produceren, waardoor de wenkbrauwen voller en goed gedefinieerd lijken. Getatoeëerde Powder Brows bieden een langdurig alternatief voor dagelijkse wenkbrauwmake-up, waardoor tijd en moeite worden bespaard.

Getatoeëerde Pigmentatie van de Lippen: Levendige en Duurzame Lipkleur waardoor de lippen ietwat voller lijken.

Getatoeëerde Pigmentatie van de lippen is een geavanceerde PMU-techniek die gericht is op het verfraaien en verlevendigen van de lipkleur. Voor mensen met bleke, ongelijkmatige of vervaagde lippenkleur kan deze procedure een uitstekende oplossing bieden. Tijdens de behandeling wordt zorgvuldig gekozen pigment in de lippenlaag ingebracht, waardoor een volle en levendige lipkleur ontstaat. Deze techniek biedt niet alleen een blijvende lipkleur, maar kan ook helpen om het uiterlijk van vollere lippen te bereiken. Getatoeëerde Pigmentatie van de lippen biedt een esthetisch aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar duurzame lipkleur zonder dagelijkse aanbreng van lippenstift.

Getatoeëerde Eyeliners: Expressieve Ogen zonder Gedoe

Getatoeëerde Eyeliners, zowel boven als onder, zijn een populaire PMU-techniek die de mogelijkheid biedt om expressieve ogen te creëren zonder de noodzaak van dagelijkse eyeliner-toepassing. Deze techniek omvat het nauwkeurig aanbrengen van pigment langs de wimperlijnen om de illusie van vollere wimpers en gedefinieerde ogen te creëren. Getatoeëerde Eyeliners kunnen variëren van subtiele lijnen tot meer gedurfde looks, afhankelijk van de voorkeuren van de klant. Deze techniek kan niet alleen tijd besparen in de ochtendroutine, maar ook zorgen voor een consistente en strakke eyeliner-look gedurende de dag.

Voor- en nadelen van PMU

Er zijn veel verschillende redenen om voor permanente make-up te kiezen. In het algemeen zijn er meer voordelen dan nadelen. Het is belangrijk om je van beide bewust te zijn om een goede keuze te kunnen maken. Twijfel je nog, of heb je na het lezen nog vragen, dan kan je gerust contact opnemen met de PMU-specialist van Dutch Ink. Kom hiervoor langs in onze shop of bel op het nummer 010 – 870 05 28.

Voordelen

Permanente eyeliner, permanente make-up

PMU is heel praktisch. ’s Ochtends bespaar je namelijk een hoop tijd voor de spiegel. Het is ook handig voor mensen die veel sporten, omdat je dan geen last meer hebt van uitgelopen make-up.

Naast dat het gewoon handig is, is PMU ook een goede investering. Na de behandelingen hoef je een paar jaar lang geen make-up te kopen, en dat scheelt een hoop geld. De prijzen om permanente make-up aan te laten brengen kunnen verschillen tussen de aanbieders. Bij Dutch Ink ben je tussen de € 150,- en € 300,- klaar. We zijn hiermee de goedkoopste aanbieder van kwalitatief goede permanente make-up behandelingen!

Er zijn ook medische redenen om permanente make-up aan te laten brengen. Als je allergisch bent voor normale make-up kan PMU bijvoorbeeld uitkomst bieden. Een andere mogelijkheid is dat je om bepaalde redenen, zoals een ziekte, afwijking of overdadig epileren, geen of bijna geen wenkbrauwen hebt. Met PMU kun je wenkbrauwen laten tatoeëren voor een effect waarbij je geen verschil ziet met echte wenkbrauwen. PMU wordt ook gebruikt om na een borstamputatie een tepelhof na te maken. Ook storende huidverkleuringen en littekens, bijvoorbeeld naar aanleiding van een hazenlip, kunnen weggewerkt worden.
Permanente wenkbrauw, permanente make-up

Nadelen

Als je ervan houdt om veel te variëren met stijlen en kleuren, is permanente make-up niet handig. Indien je naast je PMU ook gewone make-up blijft gebruiken gaat ook de investering in tijd en geld verloren.

Ondanks de naam is permanente make-up niet geheel permanent. Veel wrijven of zonlicht zal de make-up op ten duur doen vervagen.

Deskundigheid

Aangezien de make-up voor een paar jaar blijft zitten is het erg vervelend als er een fout wordt gemaakt. Stel je laat jouw wenkbrauwen tatoeëren en ze blijken achteraf ongelijk te zijn, dan zul je er geen plezier meer van hebben. Je kunt problemen voorkomen door jouw permanente make-up laten zetten bij een gediplomeerde PMU-specialist. ANBOS, de brancheorganisatie schoonheidsverzorging, heeft een officieel diploma voor het aanbrengen van permanente make-up. Ook de GGD geeft voorlichting over welke salons een vergunning hebben voor PMU behandelingen. De PMU-specialist van Dutch Ink heeft alle benodigde papieren en vergunningen in huis om bij jou het mooiste resultaat te zetten.

De behandeling

Meestal wordt permanente make-up in twee behandelingen aangebracht. Daarvoor is een goede voorbereiding nodig. De vraag welke make-up je wilt laten aanbrengen, is bijvoorbeeld erg belangrijk. Hieronder wordt een overzicht gegeven van wat je bij elke stap kunt verwachten.

De voorbereiding

Het is handig als je als klant al goed weet wat je wilt. Mocht je het nog niet helemaal weten, dan kun je in de shop naar voorbeelden vragen om je te laten inspireren. Tijdens het voorgesprek kan onze PMU-specialist de mogelijkheden met jou bespreken. De kleur van de make-up is bijvoorbeeld erg belangrijk, vooral als het om de lippen of wenkbrauwen gaat.

Wanneer je de details goed hebt besproken, wordt de make-up op de huid getekend. Je kunt het nu nog laten aanpassen als het niet helemaal bevalt. Zodra je tevreden bent begint te behandeling.

Eerste behandeling

Met een speciale pigmenteermachine wordt het pigment in de huid gespoten. De manier waarop dit gebeurt lijkt veel op tatoeëren, en net als bij tatoeëren kan dit pijn doen. Dit verschilt per persoon. Het is mogelijk om van tevoren een verdovende crème aan te vragen. Dit is een medische behandeling en mag niet door onszelf verstrekt worden. Vraag ernaar bij jouw huisarts en neem de crème mee op de dag van de behandeling. Probeer je tijdens de behandeling vooral lekker te ontspannen en rustig door te ademen. Het duurt maar een paar minuten.

Na de behandeling

Direct na de behandeling wordt de overtollige inkt weggeveegd en ben je klaar. De kleur zal in eerste instantie nog te donker lijken. Dit komt doordat er ook nog pigment in de bovenste huidlagen zit. Deze laag wordt echter constant vernieuwd, en na een paar dagen zal het daardoor lichter worden. Het is normaal dat er kleine korstjes of schilfertjes ontstaan. Ga hier niet aan peuteren! Als de huid eronder nog niet goed genezen is kan het pigment met het korstje meekomen. Het is veel beter wanneer ze er zelf loskomen. Bij Dutch Ink krijg je alle do’s en don’ts samen met de gratis aftercareproducten mee.

Tweede behandeling

Na ongeveer vier weken is de bovenste huidlaag volledig vernieuwd, en zal de make-up te licht lijken. De behandeling wordt daarom altijd nog minimaal één keer herhaald. Deze nabehandeling zit bij de prijs inbegrepen. Bij deze herhaling gebeurt hetzelfde als bij de eerste behandeling, en is er nog de mogelijkheid om kleine correcties te doen. Na deze nabehandeling ben je voor de komende paar jaar klaar.

Conclusie

Getatoeëerde Permanente Make-up biedt een moderne en duurzame benadering van schoonheid, waarbij de nadruk ligt op subtiele verfraaiing en verbetering van natuurlijke kenmerken. Met technieken zoals wij de gebruiken voor Getatoeëerde Powder Brows, Getatoeëerde Pigmentatie van de lippen en Getatoeëerde Eyeliners (boven en onder), kunnen enorm mooie en natuurlijke resultaten bereiken. Als je overweegt om een van deze technieken te ondergaan, is het belangrijk om een ervaren en gecertificeerde PMU-professional te raadplegen om de beste resultaten te garanderen en je schoonheidsdoelen te verwezenlijken.

Waarom Kiezen voor Dutch Ink: De Perfecte Keuze voor Jouw PMU-Behoeften

In de wereld van cosmetische verfraaiing is Permanente Make-up (PMU) een evoluerende trend die steeds populairder wordt. Van getatoeëerde wenkbrauwen tot subtiel geaccentueerde lippen en expressieve eyeliners, PMU biedt een scala aan mogelijkheden om natuurlijke schoonheid te verbeteren en dagelijkse make-uproutines te vereenvoudigen. Als je de stap overweegt om PMU te laten plaatsen, is het kiezen van de juiste salon of studio van cruciaal belang om de best mogelijke resultaten te garanderen. In dit artikel zullen we uitleggen waarom Dutch Ink een voor de hand liggende keuze is voor mensen die hoogwaardige en professionele PMU-diensten zoeken.

De Expertise van Dutch Ink

Een van de meest dwingende redenen om voor Dutch Ink te kiezen, is hun uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van tatoeage en permanente make-up. Dutch Ink heeft een reputatie opgebouwd als een gerenommeerde studio met getalenteerde en ervaren professionals.
Romina, onze PMU artieste zet zich in voor het leveren van het nauwkeurigste en meest aantrekkelijke eindresultaat, Met haar diepgaande kennis van de nieuwste technieken, trends en veiligheidsprotocollen, kun je erop vertrouwen dat je in goede handen bent bij Dutch Ink.

Aangepaste Benadering voor Elke Klant

Dutch Ink begrijpt dat elke klant uniek is en verschillende verwachtingen en doelen heeft met betrekking tot PMU. Daarom benaderen ze elke klant individueel en passen ze hun diensten aan om aan specifieke behoeften en esthetische voorkeuren te voldoen. Of je nu op zoek bent naar subtiel verbeterde wenkbrauwen, levendige lipkleur of verfijnde eyeliners, Romina zal samen met jou werken om een op maat gemaakte benadering te creëren die je unieke kenmerken benadrukt.

Kwaliteit en Veiligheid Boven Alles

Bij Dutch Ink staat kwaliteit en veiligheid boven alles. Ze hanteren strikte hygiënepraktijken en werken volgens de hoogste normen voor tatoeage en permanente make-up. Onze studio is uitgerust met modernste apparatuur en we maken gebruik van hoogwaardige pigmenten die getest zijn op veiligheid en duurzaamheid. Dit betekent dat je niet alleen verzekerd bent van beste resultaten, maar ook van een omgeving die jouw gezondheid en welzijn serieus neemt.

Positieve Klantervaringen

Een blik op de klantrecensies en getuigenissen van Dutch Ink onthult talloze positieve ervaringen van klanten die PMU-diensten hebben ondergaan. Deze getuigenissen getuigen van de toewijding van Dutch Ink om hun klanten tevreden te stellen en te overtreffen in termen van resultaten en klantenservice. Of het nu gaat om de vriendelijke en gastvrije sfeer van de studio of de professionele en geruststellende benadering van het team, het is ons doel om klanten zich op hun gemak te laten voelen en hen te begeleiden bij elke stap van het PMU-proces.

Educatie en Voorlichting

Een ander opmerkelijk kenmerk van Romina is haar nadruk op voorlichting aftercare, Ze begrijpt dat het nemen van een beslissing over PMU een weloverwogen keuze is en dat klanten behoefte hebben aan informatie om weloverwogen de juiste beslissing te nemen. Wij als Dutch Ink zijn toegewijd aan het verstrekken van gedetailleerde informatie over onze diensten, procedures, nazorg en verwachte resultaten. Dit draagt bij aan een transparant en vertrouwenwekkend proces, waarbij klanten volledig geïnformeerd zijn over wat ze kunnen verwachten.

Een Studio die Innovatie Omarmt

Dutch Ink staat ook bekend om het omarmen van innovatie en het bijblijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tatoeages, laseren, Piercings en permanente make-up. Wij zijn altijd op de hoogte van de nieuwste technieken, trends en apparatuur om onze klanten de best mogelijke ervaring en resultaten te bieden. Door voortdurend te evolueren en te innoveren, blijft Dutch Ink een voorloper in de industrie en een studio waar klanten op kunnen vertrouwen voor moderne en professionele PMU-diensten.

De Beslissende Keuze: Dutch Ink voor Jouw PMU-Behoeften

Als je op zoek bent naar een studio die professionaliteit, ervaring, aangepaste benadering, kwaliteit en veiligheid combineert, dan is Dutch Ink de ideale keuze voor jouw PMU-behoeften. Romina is op haar vakgebied een van de meest getalenteerde PMU-artieste van Nederland, door haar toewijding aan educatie en voorlichting, en een bewezen staat van dienst in het leveren van positieve klantervaringen, biedt Dutch Ink een omgeving waarin je je comfortabel voelt en vertrouwen hebt om je PMU-reis te beginnen.

In een wereld waar cosmetische verfraaiing een persoonlijke en belangrijke keuze is, is Dutch Ink een studio die erop gericht is om jouw verwachtingen te overtreffen en jouw natuurlijke schoonheid te verbeteren. Overweeg om contact op te nemen met Dutch Ink maak dan een geheel vrijblijvende afspraak met Romina via ons whatsapp nummer: 06-44444350