Piercing shop informatie

Op zoek naar een betrouwbare piercing shop? Bij Dutch Ink plaatsen wij elke woensdag, vrijdag en zondag tussen 12:00 – 17:00 alle piercings mits wij deze verantwoord vinden. Als dit je eerste piercing wordt raden we je daarnaast aan om het artikel hierover goed door te lezen. Laat je ook inspireren door onze artikelen over verschillende soorten piercings. Op deze pagina willen we je helpen bij het kiezen van de juiste shop. Daarnaast geven we je alle informatie die je moet weten over het laten zetten van een piercing bij Dutch Ink. Als laatste vind je ook wat informatie over waar de piercing eigenlijk vandaan komt. Let op!! Wij piercen vanaf 16 jaar, in bijzijn van ouder of voogd. Als je 18 jaar of ouder bent heb je geen toestemming of begeleiding nodig.


– De juiste piercing shop
– Praktische informatie
– Leeftijdsgrens
– Prijzen in onze piercing shop
– Openingstijden
– Hygiëne
– De piercing
– Oorsprong

De juiste piercing shop

Zoek voordat je een piercing laat zetten eerst eens op internet. De meeste piercing shops hebben een website waar veel informatie te vinden is. Je kunt ook bij een aantal shops langsgaan, om zodoende de sfeer te proeven en voelen.

Het is belangrijk dat je je op jou gemak voelt in de shop, en dat je vertrouwen hebt in de deskundigheid van de piercer. Hier zijn nog een aantal andere tips waar je op moet letten als je een shop bezoekt:

 • De piercing shop moet schoon, netjes en goed verlicht zijn.
 • Alle instrumenten die worden gebruikt en in contact komen met je lijf of de sieraden moeten steriel zijn.
 • Naalden en sieraden moeten in een steriele oplossing blijven totdat ze daadwerkelijk gebruikt worden.
 • De GGD verleent vergunningen aan piercing shops die veilig en hygiënisch werken. Vraag hiernaar in de shop.
 • Durf je alle vragen die je hebt aan de medewerker te stellen?
 • Een verantwoordelijke piercing shop geeft je informatie over wat je kan verwachten van het zetten van de piercing, de risico’s die eraan verbonden zijn, hoe je de piercing moet verzorgen en wat je moet doen bij infecties of allergische reacties.

Praktische informatie

Wij plaatsen verschillende (body)piercings, waaronder microdermal piercings. Bij ons kan je terecht met al je vragen en ontvang je vrijblijvende informatie. De piercer die bij ons werkzaam is zal je op je gemak stellen en je voorzien van alle ins and outs die je nodig hebt om de juiste beslissing te nemen.

Het zetten van een piercing
Het zetten van een piercing

Leeftijdsgrens

Aangezien wij vinden dat het zetten van een piercing een goed doordachte keuze moet zijn hanteren wij een strenge leeftijdsgrens. Wij piercen vanaf 16 jaar. Hou er wel rekening mee dat er van 16 tot en met 18 jaar alleen gepierced wordt in het bijzijn van een ouder of voogd. Bij twijfel heeft de piercer ten alle tijden de eindbeslissing en mag het plaatsen van de piercing weigeren.

Prijzen in onze piercing shop

Wij kopen onze piercingmaterialen scherp in, en vinden dat het zetten van één piercing niet duur mag zijn. Daarom zijn wij de goedkoopste piercing shop van Rotterdam en omgeving. Afhankelijk van wat voor soort piercing je wilt hebben liggen onze prijzen tussen €15,- en €85,-. Kijk voor meer informatie op onze prijzenlijst.

Openingstijden

Wij zijn 7 dagen per week geopend voor advies en vragen. Piercen doen we op woensdag, vrijdag en zondag tussen 12:00 – 17:00 uur. Op deze tijden is ook onze vrouwelijke piercer aanwezig. Voor het laten zetten van piercings kun je zelf een afspraak inplannen, of je kunt op deze dagen binnenlopen tussen 12.00 en 17.00 uur. Houd er echter wel rekening mee dat mensen met een afspraak altijd voorrang krijgen!

Hygiëne

Wij houden ons aan de richtlijnen voor de hygiëne van de GGD. Wij werken alleen met de beste kwaliteit materialen en uitsluitend in een steriele werkomgeving. Wij gebruiken (disposable) materialen die na eenmalig gebruik worden weggegooid. Al onze producten en materialen komen van Tattoosafe; deze zijn van de hoogste kwaliteit en voldoen aan alle Europese keurmerken. Ook hier zit alles steriel voorverpakt om risico’s te verminderen. Bezoek de website van Tattoosafe (www.Tattoosafe.nl) en overtuig jezelf!

De piercing

Wellicht de meest bekende piercing zijn de gaatjes in de oorlellen. Andere piercings werken volgens hetzelfde principe. Met behulp van een piercingnaald wordt er door de huid heen geprikt, waardoor er een gaatje ontstaat. Door dit gaatje wordt een sieraad gestoken. Er zijn verschillende soorten sieraden mogelijk, al is het afhankelijk van de specifieke piercing welke het beste gebruikt kan worden. Verschillende soorten piercings zijn:

 • Barbell: Dit is een staafje met aan twee kanten een bolletje. Er bestaan ook andere vormen dan bolletjes, zoals een spike.
 • Curved barbell / bananabell: Een type barbell waarbij het staafje iets gebogen is. Deze wordt vaak gebruikt bij het zetten van een surface piercing.
 • Circular barbell: Een barbell die dusdanig sterk gebogen is, dat het bijna op een ringetje lijkt.
 • Captive Bead Ring (CBR): Dit is een ringetje dat wordt gesloten door een bolletje. Het voordeel ten opzichte van andere ringetjes is dat deze geen scherpe randjes heeft.
 • Labretknopje: Deze is oorspronkelijk bedoeld voor mondpiercings. Het is een barbell waarbij de achterkant plat is.

Na de genezing kun je het sieraad op elk moment vervangen met een andere. Mocht je de piercing op den duur niet meer leuk vinden, kun je hem ook helemaal verwijderen.

De uitzondering hierop is de microdermal piercing. Deze wordt met een andere techniek geplaatst, waardoor een deel onder de huid blijft zitten. Het sieraad lijkt een beetje op een labretknopje. Je kunt het wel vervangen door een ander steentje op de microdermal te schroeven, maar niet zelf verwijderen.

Oorsprong

Oorbellen komen al duizenden jaren voor. Bij de Egyptische Farao’s zijn de eerste oorbellen gevonden in het graf van Thutmose IV. Hij leefde tijdens de 18de dynastie van Egypte (1550-1295 voor Christus). De beroemde ijsmummie Ötzi de ijsman leefde ongeveer 5300 jaar geleden en had naast vele tatoeages ook gaatjes in zijn oren.

Niet alleen oorbellen bestaan al heel lang. Bij de Papua’s in Nieuw-Guinea werden bij jongens de neusschotten (septum) doorboord als onderdeel van het overgangsritueel waarbij de jongen een man werd. In Ethiopië plaatsen ook vandaag nog de vrouwen bij de Suri schotels in hun lippen. De Maya’s lieten hun tong doorboren voor rituele doeleinden en het tonen van mannelijkheid. Er zijn ook verhalen dat Romeinse soldaten hun borstplaat vastmaakten aan hun tepelpiercing, maar het is niet bewezen of dit waar is. Sinds de 16de eeuw is de neuspiercing bij meisjes een belangrijk onderdeel van de Indiase cultuur.

In de westerse wereld is de piercing door de eeuwen heen voor verschillende doeleinden gebruikt. Men gaf er onder andere rijkdom en status mee aan. In de tijd van de slavernij kregen de slaven een oorbel waaraan met kon zien wie zijn of haar meester was. Het voornaamste gebruik is echter toch dat men het mooi vond, vooral de oorbel. Bij een vrouw mochten een paar oorbellen niet ontbreken in haar juwelenkistje.

Ondanks dat de verschillende soorten piercings terug te vinden zijn in verscheidene culturen over de hele wereld, is het piercen zoals we dat vandaag de dag kennen iets wat in de jaren ’90 van de vorige eeuw is opgekomen. Er werden nieuwe en veiligere technieken en materialen ontwikkeld. Deze ontwikkeling nodigde mensen uit te experimenteren met wat er mogelijk was. Van daaruit zijn piercings in een rap tempo populair geworden.

Wij zijn de goedkoopste piercing shop van Rotterdam en omgeving!