Bloemen tattoo

Bloemen zijn mooi, sierlijk en veelzijdig. Ze zijn daarmee uitstekend geschikt om te laten zetten als tatoeage, en ook erg populair. Of je nu een enkele bloem, een kleine verzameling, of een groot boeket wilt, met een bloem is het mogelijk. De tatoeages van Ben Saunders, Anouk en Christina Curry laten dit heel mooi zien. Tussen al zijn tatoeages heeft Ben in zijn nek een roos staan, terwijl Anouk haar rozen verwerkt heeft in haar sleeve. Christina heeft daarentegen een boeket van een lelie met kersenbloesem. In dit artikel lees je meer over de veelzijdigheid van bloemen tattoos en over welke bloemen populair zijn. We laten je natuurlijk ook veel voorbeelden zien uit ons eigen portfolio!


Veelzijdigheid
Voorbeelden
– Roos
– Lotus
– Kersenbloesem
– Orchidee
– Lelie
– Paardenbloem
– Overige bloemen
Tot slot

Veelzijdigheid

Bloemen tattoos zijn op twee manieren veelzijdig. Ten eerste zijn er veel verschillende soorten bloemen waar je uit kunt kiezen, met elk hun eigen unieke vormen en kleuren. Wanneer je een bloem tattoo wilt laten zetten, kun je gaan voor een bloem die je mooi vindt. Misschien wil je jouw bloem echter ook een extra betekenis meegeven. Denk bijvoorbeeld aan een roos voor liefde, of een lelie voor geluk. Deze lijst geeft een mooi overzicht van wat verschillende bloemen betekenen.

De bloem tatoeage is ook veelzijdig vanwege de verschillende stijlen die mogelijk zijn. Zoals uit het voorbeeld met de BN’ers al naar voren kwam, kun je jouw bloem klein en bescheiden houden met een enkele bloem of een klein boeket. Vaak worden die op de schouder, enkel of voet gezet. Bloemen zijn echter ook populair voor grotere ontwerpen, eventueel gecombineerd met andere symbolen als vogels, vlinders of tribals. Deze komen vaak op een bovenarm, rug of in de zij. Bloemen lenen zich goed voor de old school stijl, vanwege de felle kleuren en stevige lijnen die hiervoor kenmerkend zijn. Je kunt ook gaan voor een meer realistische inkleuring, of kiezen voor de black and grey stijl. Het belangrijkste is dat jij het mooi vindt.

Voorbeelden

Elke bloem is mogelijk, maar er zijn een aantal bloemen die vaker worden gezet dan andere. Dit heeft ermee te maken dat deze bloemen een sterke symbolische betekenis en een vorm hebben die veel mensen aanspreekt. Hieronder wordt een kort overzicht gegeven van deze bloemen.

Roos

De roos is een tijdloze klassieker en de populairste bloem om als tatoeage te laten zetten. Het is het symbool voor de liefde, maar afhankelijk van de kleur kan het ook nog andere betekenissen hebben, zoals dankbaarheid, geluk of afscheid. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten rozen, zoals de klaproos of pioenroos. Elk van deze soorten heeft een andere sfeer, en is in meer of mindere mate wel of niet geschikt voor verschillende soorten tatoeages. Zo kan de weelderige pioenroos goed passen in een grotere tatoeage, terwijl de kleine klaproos zal dreigen weg te vallen.

Lotus

De lotus is een bloem met mooie, zachte kleuren en is herkenbaar aan zijn unieke vrucht, wat een beetje op een honingraat lijkt. Het heeft een sterke associatie met het Boeddhisme en Hindoeïsme, waar het staat voor de geboorte en zuiverheid. Het kan ook gebruikt worden om een belangrijke verandering in je leven aan te geven. Een tatoeage van een lotusbloem kan daarmee een hele bijzondere en persoonlijke betekenis krijgen. Deze bloem kan goed op zichzelf staan, eventueel met verschillende patronen zoals bij een henna tattoo. Je kunt het ook goed combineren, bijvoorbeeld met een koi karper of Boeddha. Ook in Japanse tattoos wordt de lotus vaak gebruikt.

Kersenbloesem

In Japan is deze bloesem, door hun Sakura genoemd, een cultuursymbool. De kersenboom bloeit heel weelderig met duizenden kleine roze of witte bloempjes. Het is een prachtig gezicht om te zien, maar na slechts een week vallen de blaadjes er alweer af. Kersenbloesem heeft hiermee de associatie gekregen van vergankelijke schoonheid en sterfelijkheid. Door zijn natuurlijke weelderigheid wordt er vaak niet slechts één kersenbloem getatoeëerd. Hij komt beter tot zijn recht met meerdere bloemen, vaak met enkele losse blaadjes. De kersenbloesem is dan ook goed te verwerken in grotere tatoeages.

Orchidee

Gedurende de jaren zijn er een aantal bloemen bij gekomen die nu steeds vaker worden getatoeëerd. De orchidee is bij vrouwen erg populair geworden. In betekenis is deze bloem een mooi alternatief voor de liefde, maar staat ook voor schoonheid en rijkdom. Hij kan prima op zichzelf staan als kleine tatoeage, maar leent zich ook heel goed voor een groter boeket.

Lelie

De lelie staat voor geluk en is een vrij grote bloem van zichzelf. Als tattoo nodigt het daarom minder uit om deze bescheiden te houden. Met deze bloem kan vanwege zijn lange bloemblaadjes en meeldraden wel creatief omgegaan worden met de vorm.

Paardenbloem

Wanneer je aan een mooie bloem denkt, denk je waarschijnlijk niet zo snel aan een paardenbloem. Toch komt deze in tatoeages regelmatig voor. De pluisjes die van de bloem wegwaaien kunnen transformeren in iets anders, bijvoorbeeld vogels. Dit onkruid krijgt daardoor een hele speelse uitstraling en een diepere betekenis.

Overige bloemen

Met een bloem valt er veel te kiezen en te variëren. Je kunt jouw bloem tattoo daarmee makkelijk aanpassen aan jouw smaak en wensen. Wil je simpelweg je lichaam met bloemen versieren, of wil je met een bloem een bepaalde boodschap uitdragen? De keuze is geheel aan jou. Je kunt jouw tattoo bijvoorbeeld uniek maken door een bloem uit te kiezen die niet zo vaak getatoeëerd wordt, bijvoorbeeld een zonnebloem voor kracht en levenslust, of een aronskelk voor rouw. Je kunt ook meerdere bloemen combineren. Kijk op deze lijst wat elke bloem betekent. Voor meer voorbeelden van tatoeages kun je kijken op Cuded en Some Quality Meat.

Tot slot

Als je weet wat je wilt, en een tatoeëerder uitzoekt die dit kan waarmaken, kan het bijna niet misgaan. Als je bij Dutch Ink binnen komt lopen, zoeken wij de tatoeëerder voor je uit die jou het mooiste resultaat kan geven. Wij luisteren naar je ideeën, en werken deze voor je uit in een uniek en persoonlijk ontwerp dat precies bij jou past. Je kunt bij ons altijd zonder afspraak binnenlopen om de sfeer te proeven en ideeën uit te wisselen. Wij bieden klantvriendelijkheid, kwaliteit en service. Kom langs in onze shop in Vlaardingen (vlakbij Rotterdam) en overtuig jezelf!