Tattoo nazorg

– Verklaring Dutch Ink –

De NVWA doet op dit moment onderzoek naar fabrikanten die inkten leveren met verhoogde concentraties packs/root in de inkt. In normaal Nederlands word hier de deeltjes bedoeld die je ook aantreft op vlees vd BBQ en op bijvoorbeeld een tosti.

Onze leverancier heeft 1 op 1 contact met eerder genoemde instantie. Wij hebben op onze beurt weer 1op1 contact met de GGD dus als er ontwikkelen zijn die alarmerend zijn weten wij als eerste wat er speelt en brengen wij dit naar buiten, wij nemen geen enkel risico met consumenten. Wij als Dutch ink vinden het onze plicht om te onderzoeken en te informeren naar dergelijke risico’s.
Het betreft voornamelijk Tatoeërders/shops die hun inkt online kopen vanuit China, daar komt veel niet gecontroleerde ink met nagemaakte stickers van wel betrouwbare Europese leveranciers vandaan. De Tatoeërders die deze inkt kopen willen goedkoper uitzijn om op deze manier te besparen op de kosten.

Wij van Dutch Ink zeggen dan ook altijd:
Wij zijn niet de goedkoopste (ook niet de duurste) maar als je voor goedkoop gaat, gaat het ten alle tijden ten koste van iets!
Al onze inkt is afkomstig uit Europa van betrouwbare fabrikanten. Onze leverancier garandeert ons dat de veiligheid van de consument voor alles gaat. We volgen ontwikkelingen op de voet en schakelen dagelijks terug met de de instanties die hierover gaan.
Have A Nice One Y’All

De verzorging van je tatoeage na het zetten.

Je verlaat Dutch Ink met alle aftercare die je nodig hebt. Die verstrekken wij gratis om de tatoeage mee in te smeren tijdens het gehele genezingsproces. Bij veel tattooshops ontvang je een zakje met vaseline of een ander smeerseltje als aftercareproduct. Het beste is om deze producten niet te gebruiken. Er is maar één product goedgekeurd door de GGD voor tatoeage aftercare en dat is Bepanthen.

Bezoek je een andere shop dan Dutch Ink? Informeer dan eerst of ze aftercareproducten verkopen of gratis meegeven. Doen ze dit niet, zorg er dan voor dat je het in huis hebt voor de eerste dagen nadat de tatoeage gezet is. Als je bij ons geholpen bent ontvang je altijd een goodiebag met aftercareproducten. Naast de informatiefoldertjes en stickers bevat het tasje een desinfecterende Unicura handzeep-pompje en een tube bepanthen zalf bij tatoeages.

Op het moment dat je tatoeage net is gezet, kun je de folie 2 uur laten zitten. Mocht je langer onderweg zijn is dit geen enkel probleem; je kunt de folie iets langer of korter laten zitten. Was echter wel altijd je handen met de meegeleverde desinfecterende Unicura zeep voor je aan je nieuwe tatoeage komt. Als je de folie eraf haalt, moet je de tatoeage met wat lauw water wassen en voorzichtig droogdeppen. Je hoeft hierna de tatoeage niet meer af te dekken met een verbandje of folie.

Je dient zalf die je hebt meegekregen één of twee keer per dag op de tattoo aan te brengen. Was altijd je handen met de meegegeven Unicura zeep voor je de zalf aanbrengt. Gebruik de ongeparfumeerde Unicura handzeep tijdens het douchen. Voor het slapen moet je ook wat zalf aanbrengen. Mocht je rode pukkeltjes rond de tatoeage krijgen, kan het zo zijn dat je overgevoelig bent voor de zalf. Als dit gebeurt, neem dan contact met ons op.

Belangrijk! – Waar je rekening mee moet houden

Een tatoeage is een schaafwond en moet ook zo behandeld worden. Er komen wat korstjes op de tatoeage die twee tot drie weken kunnen blijven zitten. Niet krabbelen dus! Met onze aftercareproducten heb je de minste kans op korstjes en het minst last van jeuk.

– Hou dieren uit de buurt van je nieuwe tatoeage.
– Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden & natuurlijk zwemwater).
– Tijdens het genezingsproces (zes tot acht weken) moet je de tatoeage afdekken als je onder de zonnebank gaat of de zon ingaat.
– In de zomer moet je de tatoeage zeker vier tot zes weken goed insmeren met zonnebrandcrème. Bij voorkeur factor 30 mocht je toch de zon ingaan.

De tatoeage ziet er na twee weken al goed genezen uit, maar hou er rekening mee dat het twee maanden duurt voordat de huid helemaal hersteld is. Mocht het toch gebeuren dat je tatoeage bijgekleurd moet worden (wat door verschillende factoren kan gebeuren), dan kan je altijd kostenloos van maandag t/m vrijdag terecht na twee maanden voor controle. Op zaterdag en zondag werken wij geen tatoeages bij.
Als je van tevoren een telefonische afspraak maakt, kunnen wij je inplannen voor de controlecheck.

Let op! – Zwelling of beursheid?

Grote tatoeages op de voet, enkel, pols en aan de binnenkant van de bovenarm kunnen de dagen na het tatoeëren opzwellen en/of beurs aanvoelen. Je dient bij thuiskomst, indien je last hebt van een zwelling of beursheid, de tatoeage koud te houden en omhoog te houden. De tatoeage koud houden kan je doen door het af te spoelen onder de koude kraan. Je moet er dan geen zalf opsmeren omdat de wond niet afgesloten mag worden. Zodoende kan de zwelling slinken.

Wij tatoeëren vanaf 16 jaar. Tot 18 jaar moet er een ouder en/of voogd meekomen. Wij vragen te allen tijde om je legitimatiebewijs.

Waarom onze aftercare zalf?

1. De tubes worden steriel gevuld en 100% afgesloten geleverd. Voor het eerste gebruik moet een verzegeling in de dop worden gebroken.
2. Door het hoge vetpercentage (70%) werkt onze aftercare zalf licht bacterieremmend (vergelijkbaar met vaseline). Daarnaast legt de gezuiverde en geraffineerde lanoline een beschermend laagje op de huid.
3. Onze aftercare zalf bevat geen onnodige bestanddelen zoals conserveermiddelen en geur- of kleurstoffen (omdat deze allergische reacties kunnen veroorzaken). Het bevat uitsluitend ingrediënten waarvan de klinische veiligheid is vastgesteld. Het product is zó veilig dat het gebruikt is bij de Volendamse nieuwjaarsbrand. Onze aftercare zalf houdt de kans op allergische reacties zeer klein en dit is vergelijkbaar met vaseline, al heeft onze aftercare zalf het voordeel dat het de huid niet verstikt. Vaseline doet dit wél.

De meerwaarde van onze aftercare zalf ten opzichte van een zalf die alleen een laagje legt, zoals vaseline, is de werkzame stof dexpanthenol. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat de huid sneller geneest met een zalf die dexpanthenol bevat dat een zalf die ‘alleen vet’ bevat.

Concluderend
Uit het voorgaande kan op wetenschappelijke basis gesteld worden dat de zalf Bepanthen een veilige meerwaarde heeft ten opzichte van vaseline. Wanneer de huid na een tatoeage sneller geneest is de kans op infecties het kleinst en geneest de tatoeage met een mooier resultaat. Vele onafhankelijke tattooartiesten en de GGD hebben ons dit bevestigd. Men is zeer tevreden over de resultaten met Bepanthen. Dit heeft geresulteerd in de opname van Bepanthen in het overzicht van de LCHV met voorbeelden van aftercarezalven die voldoen aan de richtlijnen.
Bronnen: Magazine Tattoo Planet, Drs. Dick H.M. van Leeuwen, Medical & Regulatory Affairs Manager.

Tot slot

Een tatoeage kan alleen goed genezen als je hygiënisch met je lichaam omgaat. Heb je vragen? Kom dan even langs, bel of email ons en wij zullen je helpen in raad en daad. Dutch Ink kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het optreden van infecties, problemen in de genezingsperiode of enig ander letsel na het zetten van de tatoeage. Er wordt door ons zorggedragen dat de omstandigheden in onze shop infectiegevaar zo klein mogelijk houdt. Het is echter aan jou om zorg te dragen voor een goede nazorg. Wij zorgen voor een tatoeage van goede kwaliteit en aftercareproducten; de verzorging ervan ligt bij u.

Raadpleeg bij iedere infectie een arts of neem contact op met Dutch Ink. Wij zijn te bereiken op 010-8700528.