Tattoo prijzen

Alleen stukprijs, geen uurtarieven!

Wij krijgen vaak de vraag: wat kost een tattoo? Allereerst: wij werken niet met uurprijzen maar met stukprijs, wat wel zo eerlijk is tegenover jou als cliënt. Zo weet je altijd direct waar je aan toe bent en krijg je geen verrassingen achteraf, eenmaal de prijs gemaakt betekent dan ook dat die prijs voor ons als Dutch Ink bindend is.

Wat kost een tattoo?

De prijs van een tattoo wordt gebaseerd op de grootte, de eventuele moeilijkheidsgraad en of iets geheel in kleur of black & grey word gezet. Daarnaast werken wij met een starttarief van €75,-.

De prijs op basis van de omvang

Wij noemen het de hand, dit is voor een ieder die een iets grotere tatoeage neemt een soort van leidraad om te kijken wat een Tatoeage ongeveer kost.

We nemen hiervoor de gemiddelde hand (ongeveer 20cm lang en 10cm breed). Extreem grootte of innimini handjes daar gelaten werkt het als volgt:

Als de hand 1 maal in de gewenste tatoeage past, zal de prijs globaal uitkomen op €600,-.  Valt de tatoeage er net iets buiten dan moet je denken aan €650,-/€700,-.  Is het anderhalve hand dan word de prijs bepaald op plusminus €850,-.

Als de moeilijkheidsgraad hoger ligt wordt dit in de prijs meegenomen en zal de prijs stijgen. Is het een gemakkelijk ontwerp dan zal de prijs echter naar beneden worden bijgesteld. Zo kan het voorkomen dat een tatoeage voor de ene klant uitkomt op bijvoorbeeld €150,- terwijl een ander er eerder €125,- voor heeft betaald.

Een tatoeage is handwerk en handwerk luistert enorm nauw. Wanneer iemand een volle Maori sleeve wenst en daar een prijs van door krijgt van €3.000,- kan het zijn dat een ander een prijs krijgt van €3.750,-. Dit is dus afhankelijk van de grootte en omvang van de arm van de desbetreffende persoon.

Hoe groot zal de tattoo worden

Als je een tekst tatoeage wilt laten zetten zijn we gebonden aan de lettertypes. Sommige lettertypes zijn nou eenmaal kleiner te zetten dan andere. Voor sommige lettertypes hebben wij truckjes om ze extreem klein te zetten en zelfs na vele jaren nog leesbaar te houden. In het algemeen kosten namen op de pols tussen de €75,- en €100,-.

Wil je bijvoorbeeld een portret laten zetten, dan doen wij dit uitsluitend vanaf minimaal handgrootte. Dit om de details die in een gezicht voorkomen te kunnen overnemen en die ook tot hun recht te laten komen.

Tekst en afbeeldingen combineren

Heeft het gewenste ontwerp zowel tekst als afbeelding, dan moet je jezelf goed bedenken wat je naar voren wilt laten komen. We kunnen zonder belijning werken waardoor de tekst als het waren niet getatoeëerd lijkt, maar we kunnen het ook extra benadrukken door met outlines te werken. Kies je voor dit laatste dan zal er meer nadruk op de tekst gelegd worden. Hierbij geldt; hoe minder belijning hoe realistischer het geheel zal worden .

Black & grey tatoeages

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor black & grey. Dit is een vorm van tatoeëren waarbij vooral met donkere en lichtere zwart/grijs/wit tinten gewerkt word. De gebruikte inkt zal dan bestaan uit voornamelijk zwarte inkt die we lichter maken met andere zwart tinten en wit. Hierdoor ontstaan er verschillende kleuren grijs. Daarmee maken we visueel verschillende schaduweffecten in een tatoeage. Hierdoor zie je nog meer diepte in het eindresultaat. Het gebeurd ook dat klanten voor black & grey kiezen en alleen kleine fragmenten in zachte kleur willen accentueren. Tot slot beschikken wij ook over een techniek die dit ook perfect mogelijk maakt bij tatoeages met kleur.

Wil je weten wat de door jou gekozen tattoo gaat kosten? Wij willen graag de volgende dingen van je weten:

  • Op welk lichaamsdeel wil je de tattoo laten zetten?
  • Wat worden (ongeveer) de afmetingen?
  • Is het een afbeelding of tekst (of beide)?
  • Wil je kleur of zwart-grijs?

Wij geven telefonisch alleen prijsschattingen. Dit is geen prijsgarantie! Wil je de prijs zeker weten? Kom dan even langs in de shop en wij helpen je graag.

Is het je eerste tattoo? Lees dan deze tips voordat je je eerste tattoo laat zetten.

Dutch Ink kortingen

Bij Dutch Ink willen wij ook ons steentje bijdragen. Daarom hebben we altijd twee kortingen.

  • Veteranen korting – 25% korting bij een besteding vanaf € 250,- op vertoon van je Veteranenpas
  • Invaliden korting – 25% korting bij een besteding vanaf € 250,- op vertoon van je invalidenpas*

Naast onze standaard kortingen hebben we diverse acties en speciale kortingsdagen die te volgen zijn via onze Facebook pagina.

* Door misbruik van deze actie zijn wij helaas genoodzaakt hiernaar te vragen.