Waarom een naam?

De geboorte van een kind, een persoon van wie je houdt of bewondert, of ter nagedachtenis aan een overleden dierbare. Het zijn allemaal redenen om een naam te laten tatoeëren. Het is een persoonlijke, en vaak emotionele keuze. Met de tatoeage kun je de persoon altijd met je meedragen en raken jullie met elkaar verbonden.

Ons advies is wel: ‘bezint eer ge begint’. Indien mogelijk is het belangrijk om te weten of de persoon wiens naam je laat tatoeëren het ook leuk vindt. Als dit niet zo is kan de tattoo ondanks alle mooie bedoelingen het tegenovergestelde effect krijgen. Daarnaast zijn er genoeg voorbeelden te vinden van tatoeages met de naam van een geliefde die later werden verwijderd of gecoverd. Voorbeelden zijn Anouk, Melanie Griffith en Iggy Azalea die de namen van hun exen Dox, Antonio Banderas en ASAP Rocky lieten weglaseren, of Ben Saunders die de naam van zijn ex Soraya liet coveren.

Kortom, een naam tattoo kan een prachtig eerbetoon zijn aan die ene speciale persoon in jouw leven, of een foute keuze zijn die je later weer moet wegwerken.

Plaats van de tattoo

De plek waar de naam tattoo komt is afhankelijk van het hele ontwerp. Wil je de naam groot of klein? Wil je alleen de naam, of is het een onderdeel van een grotere tattoo? Wil je de tattoo voor jezelf of mogen anderen het ook zien? Het zijn allemaal vragen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste plek. In principe kan de naam overal komen, maar in het algemeen wordt er gekozen voor de arm, met name de onderarm. Zowel grote als kleine tatoeages staan hier mooi en er is genoeg ruimte om de naam te combineren met iets anders. Denk bijvoorbeeld aan een vlinder, bloem of een zwaluw.

Voorbeelden

Hieronder worden voorbeelden gegeven van naam tatoeages die door de tatoeëerders van Dutch Ink zijn gezet. Voor meer informatie en inspiratie raden we je aan om ons artikel over tattoo letters te lezen.

Alleen een naam

Afhankelijk van jouw smaak kun je ervoor kiezen om de naam groot of klein te laten tatoeëren. Daarnaast heb je de keuze voor een bepaald lettertype.

 • Naam tattoo op zij
 • Papa op borst
 • Naam op pols
 • Naam op borst
 • Naam tattoo op pols
 • tattoo tekst riley en bo

Creative vorm

In plaats van simpelweg de naam te laten tatoeëren kun je er ook voor kiezen om creatief om te gaan met de vorm. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lettertype met een complex ontwerp. Naam tatoeages laten zetten in een infinity teken (∞) is ook een manier om met de vorm te spelen. In dit geval krijgt de tatoeage niet alleen een speelse uitstraling, maar het krijgt ook de extra betekenis van eeuwig samen zijn. Andere ideeën zijn om de naam of namen te verwerken in andere vormen, zoals een hart, of te laten vertalen naar een ander schrift, zoals het Japans, Hebreeuws of Sanskriet.

 • Ster met namen en teksten tattoo op bovenarm
 • Infinity met naam op onderarm
 • Naam tattoo op bovenarm
 • naam tatoeage van vajenne met een hartje en twee bloemen en een hoop sierlijke lijnen

Met datum

Namen worden vaak getatoeëerd met een datum. Dit kan een geboortedatum van een kind zijn, of de overlijdensdatum van een goede vriend of familielid.

 • Naam tattoo op onderarm
 • Naam tattoo op onderarm
 • Naam tattoo op bovenarm
 • Vlinder en namen tattoo op onderarm

Combinatie met andere symbolen

Namen laten zich goed combineren met andere symbolen. Deze geven een extra boodschap mee, of maken de tatoeage specifieker. Een zwaluw kan gebruikt worden om trouw aan die persoon aan te geven, of betekent dat de persoon overleden is. De pootafdruk van een dier, een vlinder of bloemen worden ook vaak gebruikt. Je kunt het natuurlijk ook gewoon mooi vinden om de naam met iets anders te combineren.

 • Vlinders en naam op onderarm
 • tattoo van enkele lijnen van een baby met de naam miley
 • Naam tatoeage met een vlinder rbij op de onderarm

Tot slot

Zoals bij alle tatoeages is het belangrijk dat je een tatoeëerder uitzoekt die aan jouw wensen kan voldoen. Bij namen moet de tatoeëerder de letters netjes en zonder spelfouten op jouw lichaam kunnen zetten. Wees er ook van bewust dat tatoeëerders geen taalexperts zijn. Mocht je de naam willen laten vertalen naar een ander schrift raden wij je aan dit door een native speaker of vertaalbureau te laten doen. Deze en nog meer andere tips vind je in ons artikel over tattoo letters. Op onze site kun je ook meer informatie vinden rondom de betekenis van bepaalde symbolen. Lees daarvoor onze artikelen.

Zodra je ongeveer weet wat je wilt, kun je naar onze shop in Vlaardingen (vlakbij Rotterdam) komen. Wij zijn 7 dagen per week geopend, en ook zonder afspraak kun je jouw ideeën met een van onze tatoeëerders bespreken. Wij leveren klantvriendelijkheid, service en kwaliteit, waardoor mensen uit heel het land naar Dutch Ink komen.