Nek tattoo

Regelmatig kiezen klanten ervoor om een tatoeage in de nek te laten zetten. Het is een goede plek voor een kleine tattoo. Wat de plek ook aantrekkelijk maakt is dat er, ondanks dat er weinig ruimte is, veel variatie mogelijk is in de uiteindelijke plaatsing. In dit artikel vind je informatie over en voorbeelden uit het portfolio van Dutch Ink van tatoeages in de nek.


Algemene informatie
-Verschillen tussen mannen en vrouwen
-Langere nek
Pijnlijke plek?
Genezing
Voorbeelden
-Achterin de nek
-Tussen de schouders
-Zijkant van de nek
-Langwerpig
-Overig

Algemene informatie

Nek tattoos zijn voornamelijk in trek bij vrouwen. Dit heeft met twee dingen te maken. Ten eerste kiezen vrouwen vaker voor kleine tatoeages dan mannen, en de nek is een goede plek hiervoor. Ten tweede kunnen vrouwen de tattoo gemakkelijker verbergen onder hun haar of door het dragen van een sjaaltje. Dit houdt niet in dat de nek een ongeschikte plek is voor mannen. Als je graag een tatoeage wilt hebben die opvalt is de nek een goede keuze.

Verschillen tussen mannen en vrouwen

Mannen en vrouwen kiezen wel duidelijk voor verschillende dingen. Vlinders en strikjes komen bijvoorbeeld veel voor in vrouwelijke tatoeages. Mannen kiezen regelmatig voor old school symbolen, zoals een grote roos of een schip. Ook de exacte plaatsing is verschillend. Vrouwen kiezen vaak voor een tatoeage achter in de nek. Ze komen vlak onder de haarlijn of meer richting de schouderbladen. Wat grotere ontwerpen zijn meestal langwerpig, en lopen door achter het oor, over de ruggengraat of schuin weg naar een schouder. Aan de andere kant komt de tattoo bij mannen meestal aan de zijkant van de nek. Op deze plek kan het ontwerp in de breedte doorlopen naar de achterkant van de nek en / of de keel, en in de lengte naar de bovenkant van de schouder.

Langere nek

Wat belangrijk is om te weten is dat een tatoeage in de nek een visueel effect kan creëren. De nek lijkt dan langer dan dat hij in werkelijkheid is. Dit is niet het geval bij een kleine tatoeage, maar wel bij grotere. Deze bedekken in de lengte het gehele stuk tussen de kaaklijn en de schouder. Als je dit niet mooi vindt kun je beter een andere plek voor jouw tatoeage kiezen. Bij Dutch Ink staan we altijd klaar voor een persoonlijk advies hierover. We zullen je altijd zo goed mogelijk informeren over de mogelijkheden. Wij zetten de tatoeage pas als jij helemaal tevreden bent over het ontwerp en de plaatsing ervan.
Tattoo geplaats over de gehele nek, met als effect dat die langer lijkt.

Pijnlijke plek?

Een handige vuistregel om te bepalen of een bepaalde plek wel of niet gevoelig zal zijn voor het zetten van een tatoeage, is door te voelen of de huid dicht op het bot ligt. In de nek is dit vooral het geval bij de nekwervels. De nek is echter ook om andere redenen voor de meeste mensen een van de gevoeligste plekken voor een tatoeage. Aan de zijkant van de nek lopen namelijk belangrijke bloedvaten en zenuwbanen. Op de keel moet je daarnaast heel erg oppassen met je luchtpijp. Je lichaam zal van nature deze plekken willen beschermen, dus het kan lastig voor je zijn om tijdens het tatoeëren goed stil te blijven liggen. Jouw eigen pijngrens natuurlijk ook een belangrijke factor.

Genezing

De genezing van een tatoeage in de nek zal iets anders verlopen dan op andere plekken. Je moet er rekening mee houden dat je de nek erg veel en op verschillende manieren beweegt. De eerste paar dagen zal de plek wat gevoelig blijven, waardoor het een beetje onprettig kan zijn om de nek te draaien of te buigen. Het zorgt er ook voor dat de tattoo wat langer de tijd nodig heeft om goed te genezen. Volg de nazorginstructies van onze tatoeëerders goed op om het netjes te laten genezen.

Voorbeelden

Hieronder vind je tattoo inspiratie uit het portfolio van Dutch Ink.

Achter in de nek

Er bestaat een grote variatie aan ontwerpen die achter in de nek komen. Bij vrouwen komen strikjes vaak voor. Tekens zoals het infinity symbool, sterren, of een kruis zijn ook geschikt. Teksten zoals namen doen het overal goed. Het is een neutrale optie die ook geschikt is voor mannen.

  • Zwarte strik tattoo geplaatst in de nek
  • Zwaluwen met daarbij het infinity symbool
  • Heilig kruis met daarbij de naam Jeremy geplaatst in de nek

Tussen de schouders

Wanneer je de tatoeage ietwat gemakkelijker wilt kunnen verbergen onder je kleding kun je hem iets lager laten zetten. Op een schouderblad zijn deze tatoeages namelijk net iets te klein om mooi over te komen. Het lijkt een klein verschil, maar in het midden komen ze een stuk beter tot hun recht.

  • Keltische tattoo geplaatst tussen de twee schouderbladen in
  • Twee symbolen onderelkaar geplaatst tussen de twee schouderbladen in
  • hartje met daarbinnen een muziek nooit verwerkt
  • Rozen tattoo geplaatst tussen de twee schouderbladen in

Zijkant van de nek

Zoals eerder gezegd is er aan de zijkant van de nek meer ruimte voor ietwat grotere ontwerpen. Deze plek is echter ook goed geschikt voor 3D-tattoos. Voornamelijk vlinders en spinnen zie je vaak terugkomen.

Langwerpig

Er zijn ontwerpen die van zichzelf langwerpig zijn, zoals veren of een tak met meerdere kleine bloemen. Dit soort ontwerpen passen goed in de nek, omdat in de meeste gevallen het specifieke ontwerp goed aangepast kan worden aan jouw lichaamvormen.

  • Tekst tattoo met de tekst Strength grows from weakness, geplaatst onderop de nek.
  • Grote veer tattoo met meerdere patronen geplaatst op bovenrug tussen de schouderbladen in
  • Tattoo van een uitgebloeide paardenbloem waar zwaluw vogels vanaf vliegen, geplaatst op de schouder en nek.

Overig

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor tatoeages op en rondom je nek? Kijk dan eens op deze sites:Bij Dutch Ink ben je ook van harte welkom met je eigen ideeën. Wij streven ernaar om onze klanten te allen tijde de beste kwaliteit en service te bieden voor een goede prijs. Onze tatoeëerders hebben ideeën van klanten uit heel Nederland kunnen vertalen naar unieke ontwerpen. Ook voor jou staan wij klaar.