1e kwartaal 2014

Jepperdepep, Here we go again.

Wederom wat vroeger dan 1 april, maar tijd is kostbaar momenteel en vandaag had ik tijd, dus dan maar nu!
Na een waanzinnig jaar te hebben afgesloten 20 december 2013, kreeg ik een dag voor kerst toch te horen dat het nu klaar was, gratie verzoek is afgekeurd door justitie. Dus moet als een schaap wachte tot ik opnieuw een schrijven krijg om te worden opgeroepen en mezelf kan melden for Jailtime. Ik schrijf er dan ook niet meer over, tot de tijd daar is.
Vorig jaar was in vele opzichten top. Eind van het jaar ook nog verhuisd, back to Vlaardingen, waar me roots ligge. Steenworp afstand van me ouwe wijkie. Alles wat kleiner, dat wel, alles ook wat relaxter, want we hoeven niet meer iedere dag heen en weer, kunnen nu als we willen gewone tijd thuis eten, omstebeurt eens een paar uurtjes er tussen uit om je eigen ding te doen en smorgen samen met Kay sporten kan nu ook weer en als me gab me ff komt halen om een soepie te gaan eten hoef ik ook geen nee meer te zeggen. Het scheelt net dat hele kleine beetje meer lucht.
In de shop is nagenoeg niks veranderd, er heeft geen wisseling van de wacht plaatsgevonden, Peet is still there, Lukasz, Kriss en Gerrit doen hun ding Ron huppelt de weekende de deur plat. O…das waar ook, we hebben een floormanager, Babette, speciaal om de klant nog meer aandacht te kunnen geven in de keus naar wat ze opzoek zijn.
Nou moet ik eerlijk zeggen, dat ze dr werk wel erg serieus neemt hoor, gelukkig want het neemt ons echt veel werk uit handen. Karin, zus van Pmu, onze dank voor al onderhoud van zowel de boel de zorg die je hebt met de klanten, kan je niet gewoon alle dagen aanwezig zijn? haha

Daan doet nog steeds samen met mij Facebook, de acties en afbeeldingen komen van Daan, vanaf deze plek, wil ik je nogmaals 1000 maal danken voor het feit dat ik bijna schrijffout vrij ben, want je wat je haalt gewoon de fouten eruit als ik het geschreven heb. Het kan niet genoeg zijn.
Danny, is er wel stukken minder dan voorheen, vind ik persoonlijk jammer, al weet ik dat hij komt wanneer die kan.
PMU, Toppertje ben je, zoals iedereen weet is niks je te veel werk je als een paard en kan je goed de dingen relativeren, doe je beter dan ik. Ik laat mezelf nog weleens meeslepen, waardoor me oude gedrag bijna de kop opsteekt, willen we niet toch?

Ik ben niet altijd zo eerlijk e/o aardig geweest als dat ik nu op jullie overkom desondanks kregen we er enorm veel klanten bij, dacht ik eerst nog dat Januari zou instorten zo na de feestdagen, blijkt het een top maand te zijn geworden, stilte kennen we niet, iedere dag, de hele dag 7 dagen per week, is er volk in Dutch Ink.
Iedere dag werd er wel ergens een review geschreven, via Snizoo.nl of Google+, mensen wisten ons te vinden, via mond tot mond reclame, billboards, door de radio commercials en vaak zelfs door dat ze gewoon voorbij reden in de trein.

Ik hoor het een goede vriend (Buddha) nog zeggen. Dit duurt 3 jaar voor je naamsbekendheid hebt opgebouwd. Van vele andere hoorde ik zelfs, dat sommige Tattoo shops niet blij waren met wat we deden, de acties, het zou niet passend zijn, ik zou de branche naar de klote helpen, ik zou te veel weggeven, acties zouden nep zijn, we bleven het gewoon doen, ondanks alle haken en ogen die dr aan zaten.

Nu een jaar later, zie ik afgelopen week, dat ze zelf ook beginnen met acties, dingetjes weggeven. Goed of niet, ik vind het top. Ik vind dat als je iets weggeeft er geen mooier moment is, dan het moment dat je zo`n gezicht in je shop krijgt en zo happy de peppie is.

We hebben mensen die gewonnen hebben niet perce laten winnen vd aandacht en reclame die dat meebrengt. We geven gewoon graag.
Toen we hieraan begonnen werd er nogal getrapt door de schijnheilige gevestigde orde, de zogenaamde ouwe garde, de die hards. Mensen die het voornamelijk volgens zichzelf het recht hadden om andere af te branden, maar vooral niet recht in het gezicht, nee want dan zijn ze de toffe concollega.

 

Eigenlijk wensen ze mekaar allemaal het slechtste en de afgrond toe, zeggen ze over zichzelf dat ze de beste, oudste of zelfs de grootste zijn, maar ligge het liefst allemaal de hele dag op hun nest te stinken. Noem het hoogmoed of ego, dingen waar ikzelf helemaal niks mee heb, bin there done that, fuck of metje hoogmoed! Karma wil fuck you too!
De klant is koning, service rules! Aftercare the standard!

De kwaliteit moet klant bevredigend zijn, sommige hebben dat al met een hartje of ankertje, andere laten zich een 3D realistic sleeve aanmeten de een kiest ene thuis Tattoo artiest de ander een exclusieve shop. Wij zullen de laatste Tattoo shop zijn die zal zeggen dat bij ons geen fout gemaakt word. We horen regelmatig van mensen dat ze eerst bij die of geen, vaste klant waren en ontevreden zijn en bla bla bla.

Nu komen ze naar ons, morgen zijn ze weer ergens anders, het maakt ons niet zoveel uit, we hebben niets met roddelen over andere shops of artiesten, doen we niet aan mee. We weten zeker dat er ook mensen ontevreden over ons zijn, niet veel, maar ze zijn er wel.

Er werken mensen. Dus wat denkie nou? Mensen van vlees en bloed, met allemaal hun eigen dingetjes, we zijn geen robot en werken niet op commando. We worden vaak gevraagd om vingertattoos te zetten of Tattoos achter het oor, doen we niet, maar daar zit een reden achter, we leggen dan uit waarom niet en sommige mensen beslissen dan om naar een andere shop toe te gaan, begrijpelijk, want als de ene bakker me geen bruin brood verkoop, loop ik naar ze buurman, logisch, maar als je langgewenste vinger Tattoo niet bij ons gezet kan worden en je neemt hem bij iemand anders die gewoon ze zakken wil vullen en jou niet verteld dat je een vieze vinger krijg na verloop van tijd, dan heb je toch wel een bord voor je kop, lijkt mij, zelfde als Tattooz achter het oor, je kan er als je pech me hebt doof door worden, lekker dan, wie is er nou niet goed wijs, de artiest die hem toch gewoon zet voor het geld? Of de klant die de Tattoo toch neemt ondanks dat ze weten dat ze het risico lopen doof te worden?

Stap gewoon een willekeurige shop binnen, kijk om je heen, doe je ding, stel je vragen, er zijn echt veel goeie artiesten en shops in Nederland, wij zeggen beslist niet dat wij dat zijn, wij laten het oordelen aan de klant over, soms krijgen we een rauwe review, so be it, dan proberen we het alsnog op te lossen, roeie we met de riemen die we hebben en vangen we klappen op, maar we lopen er niet voor weg ook doen we niet alsof we het niet hebben gezien of hebben gelzen, zoals heel veel andere wel doen!

Niet tevreden? Ondanks goed advies een naam laten zetten? Kom maar, we laseren hem er gratis voor je af, dan sta je voor je product! Dat is ook precies wat Kay al een jaar roept, kijk om je heen, bezoek de shop die jou het beste past, ga naar binnen vraag ze het hemd van het lijf, en accepteer het niet dat ze zichzelf meer voelen dan jij!

Jij bent de klant, niet dat jij dan maar met een ego moet binnenstappen, maar de artiest evenmin. Je bent te gast in de shop waar je binnenstap, de artiest hoort jou gastvrij te ontvangen, maar jij hoort je wel aan zijn regels te houden, voor normale mensen niet moeilijk te bevatte toch? Als er iemand bij ons binnenkomt die echt hoofdpijn heeft om een oude Tattoo, laseren we hem gratis, no strings attached!

We zijn inmiddels 15 maanden open, 15maanden van lache, gieren, brullen, stress, bikkelen tot laat, ongezond leven, de draad weer oppakken, verhuizingen, slapenloze facebook nachten, justiciele onzekerheid, wanneer ik me straf moet uitzitte, een centje verdiend en wat gegeven, dingen bedacht en sommige veracht, een jaar van een beetje sporten, een paar nierstenen armer en wat vriendschappen rijker, we hebben onszelf op de kaart gezet, dmv fb, Google+ en Snizoo door onze openheid, kwaliteit van tatoeages, hard werken en doorgaan waar andere afhaken. Maar we zijn er wel altijd voor iedereen of het nou voor een Tattoo is, informatie, advies of inspiratie, een lekker bakkie of snacky, we zijn er, iedere dag, 7 dagen per week.So take it easy…. Take a sisi.

Mijn dank gaat wederom uit naar Peet ‘nog steeds in ta house’ Ups & Downs vriend, maar wie geen downs kent zal nooit geen ups ervaren, Lukasz Si(c)k artiest in hart en nieren, blij met je, Kriss, by my side, Gerrit, afgelopen periode wat dingetjes gehad, maar er altijd uitgekomen met je, moet gezegd worden, dat siert je, Ron, still growing strong Jonguh and still with me. Buddha, gelukkig ben je as we speak, naar de kapper, schrok eerlijk gezegd hoe hard je haar groeide afgelopen periode. Soort van blonde lokken, pff ff serieus, gewoon kort koppie houwe ouwe, staat je beter.

Danny, vriend, je bent er de afgelopen maanden minder geweest dan hiervoor, vinden we allemaal jammer, maar ik kan je niet vragen vaker te komen, dat moet je zelf zien, voelen of kunnen, ik ben geen vrager, als er een reden is, hoor ik hem graag.

Fausto , amigo grande, haha me español no es tan bueno que no escribo bueno, Pero,Lo estoy intentando. Quiero que sepas que nos alegramos de que usted ha venido a hacer su pasantÌa. Se le aprecia grandemente y estamos todos muy encariñado contigo.

Babbette, veel van jullie konden haar al, toen was ze er vooral vd gezelligheid, real Dutchie in hart en nieren, de enige zonder Tatz in de shop, die er meer vanaf weet dan wie dan ook die hier rond huppelt, thanks dat je de uitdaging bent aangegaan.

Der is hier nog een mooi plekkie over waar we iemand die voor Pmu, Kay en mij enorm is geweest afgelopen maanden, de persoon achter de afbeeldingen, Daan, niks was je te veel, altijd sta je klaar, in raad en daad, zelfs als het niet uitkomt. Namens de jongens in de shop, Pmu, Kay en mijzelf, super de super bedankt voor wat je tot nu toe al betekend heb, in dit nog maar zo korte avontuur! Zoals iedereen inmiddels weet schrijf ik deze kwartaal stukkies altijd vanuit het kleintste keukentje in Nederland, ik vrees alleen dat straks me celletje kleiner zal zijn, haha.
Ik vraag een ieder die nu met Kay en mij is om bij ons te blijven, dit is een goeie club, sterk, onvoorwaardelijk en vastberaden, sportief en humoristisch, het geeft de shop Porrem! Blijven jullie dan blijf ik, zodat ik dit nog vele malen mag herhalen in dit keukentje. Laat je niet uit het veld slaan, niet door hoogmoed, niet door achterlijk gedrag, en zeker niet door ego, coz it kills you!

Jan Oosterbaan & Lin, toppers. Niet gedacht weer zo snel fit te kunnen worden, thanks voor de persoonlijke noot gap de vele soep dagen, de geintjes en datje me zo af en toe ff uit de heat trekt om ff me hoofd te legen. Oosterbaan Gym, net zo familie gym, als Dutch Ink familie shop is….

Kay, grote vent, ik doe dit alles met maar een reden, die reden dat ben jij! Om jou is dit alles begonnen. Jezus man, wat ben ik trots op jou, je werk je pleuris! Respect! Stap gisteren binnen, zitje toch een partijtje te knalle zeg. Nog steeds aan de naampies, tekentjes en teksten, maar wel elke dag, en elke dag meer.
Afgelopen weken waren relaxt metje, lekker samen met je gesport, gelache en gegromd naar mekaar, geef niks, we plussen, iedere dag plussen we, plussen in de zin dat we samen groeien, en ik leer nog iedere dag bij van je.

Het leven is te kort om stil te blijven staan, bij wat andere van je denken, zeggen of bij je voelen als je binnen komt Wederom, fuck Fake Friends! Karma! Kay ik hou Van je met alles wat ik in me heb, tot op het bot! Live Life 2 The Max!

Familie zijn de vrienden die je zelf kiest!