Portret tattoo

Er is tegenwoordig heel veel mogelijk met tatoeages. Afbeeldingen kunnen steeds realistischer worden getatoeëerd. Een portret tattoo gaat nog net even een stapje verder. De persoon of het dier dat je laat tatoeëren moet niet alleen ‘echt’ lijken, maar moet ook goed lijken op het origineel.


Soorten portretten
Redenen voor een portret
De perfecte tatoeage
-Foto
-Plaats
-Stijl
Tot slot

Soorten portretten

In principe mag alles wat levensecht is nagemaakt een portret genoemd worden. Toch wordt er doorgaans een onderscheid gemaakt tussen portretten en andere realistische tattoos. Bij portretten moet je denken aan personen en dieren. Als je een grote fan bent van bijvoorbeeld Elvis Presley of Angelina Jolie kun je kiezen voor een portret van die persoon. Familieleden of vrienden worden ook getatoeëerd. Dieren doen het ook goed als portret, zowel wilde dieren als huisdieren.

 • paard tattoo op de rug
 • Portret hond op onderarm

Redenen voor een portret

Mensen hebben verschillende redenen om een portret te laten tatoeëren. Indien het goed gedaan wordt, zijn portretten een mooie manier om het lichaam te versieren. Aangezien het herkenbare mensen en dieren zijn, zit er achter de tattoo vaak een betekenis. Je kunt simpelweg een enorme fan zijn van een bepaalde acteur of zanger. Anderen kiezen voor een portret als eerbetoon aan een familielid of vriend. Zo is een van de meest gezette portretten die van baby’s en jonge kinderen. Trotse ouders laten graag een mooie foto van hun zoon of dochter op hun lichaam zetten. Eventueel met de naam erbij of een tekst als ‘Daddy’s little girl’. Een huisdier wordt vaak als herinnering getatoeëerd, met name als deze is overleden. Met een portret blijf je verbonden met de persoon of het dier, en kun je die altijd met je meedragen.
Realistische tattoo van een jongetje de op onderarm

De perfecte tatoeage

Het tatoeëren van een levensecht portret is niet gemakkelijk. Sterker nog, het is de moeilijkste tattoo die er is. Buiten dat de lijnen moeten kloppen, zitten er ook heel veel details in de afbeelding. Alleen als al deze details goed worden aangebracht, zal het resultaat mooi zijn. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen en naar een tatoeëerder te gaan met de juiste kennis. Iemand die mooie old school tatoeages kan zetten, hoeft geen expert te zijn in portretten. Iemand die dat wel is, kan jou het beste informeren over wat mogelijk is en het mooiste resultaat geven. Bij Dutch Ink zoeken we bij elke klus de tatoeëerder uit die het beste geschikt is. Op die manier kunnen we je verzekeren van het beste resultaat. We raden je wel aan om je goed voor te bereiden, voordat je naar onze shop komt.

 • Realistische portret tatoeage van een paard geplaatst op de bovenarm door Dutchink
 • Portret op arm
 • Portret op bovenarm

Foto

Het is belangrijk om de juiste foto uit te kiezen. Een tatoeëerder heeft deze nodig om een portret te kunnen maken. De foto moet de persoon of het dier weergeven zoals jij hem of haar wilt hebben. De kans op mislukking wordt groter als er wordt afgeweken van het origineel. Iemand die op de foto serieus kijkt, zal nooit goed lachend op het lichaam komen te staan. Kies hem daarom zorgvuldig uit, vooral als het om een persoon gaat. Zorg ook dat de foto van goede kwaliteit is. Als je twijfelt, kun je altijd meerdere foto’s meenemen. De tatoeëerder kan je dan helpen een goede keuze te maken.
Portret op bovenarm

Plaats

De plek waar je de tattoo laat zetten, is erg belangrijk. Door de grote hoeveelheid details is het onverstandig om de tattoo op een plek te laten zetten waar de huid bij ouderdom erg gaat rimpelen. Daarnaast worden portretten meestal redelijk groot gezet, dus moet er genoeg ruimte zijn om hem tot zijn recht te laten komen. De bovenarm, schouder en kuit doen het erg goed.

 • Bob Marley op bovenarm
 • Portret op bovenarm

Stijl

De meeste portret tatoeages worden in black and grey gezet. Door verschillende grijstinten te gebruiken, kunnen er veel details in de tatoeage worden verwerkt. Door deze grote hoeveelheid details is een portret niet geschikt om als cover-up tattoo te gebruiken, en is deze zelf ook moeilijk te coveren. Er wordt gebruik gemaakt van veel schaduwwerk, waarbij de stukken huid die niet getatoeëerd worden, zorgen voor een mooi en natuurlijk contrast. Dit contrast is niet goed te krijgen als een deel van de huid al getatoeëerd is en kan moeilijk verwerkt worden in een nieuwe tatoeage.

Het is ook mogelijk om met kleur te tatoeëren. Het risico is dan wel dat er een verkeerde verhouding van kleuren ontstaat, en de afbeelding daardoor een te donkere of felle uitstraling krijgt. Zoek de tatoeëerder uit die aan jouw wensen kan voldoen.

 • Tattoo van hond met glimmend gezicht.
 • vrolijk gekleurde papegaai tatoeage by Dutchink
 • Dame op onderbeen
 • Abe Sapien uit Hellboy

Tot slot

Een goede portret tattoo is een prachtig kunstwerk. Het is niet te onderscheiden van het origineel en grijpt de ziel van de persoon of het dier. Het is goed om kieskeurig te zijn bij het kiezen van jouw tatoeëerder. Op die manier kun je slechte resultaten voorkomen. De tatoeages in dit artikel zijn door onze tatoeëerders van Dutch Ink gezet. Ons doel is om goede kwaliteit te leveren. In alle gevallen zullen wij jou goed informeren en begeleiden in het maken van de juiste keuze. Wij geloven dat een mooi portret niet alleen de trots is van de drager, maar ook die van de tatoeëerder.