Schorpioen tattoo

Bij een schorpioen tattoo kun je aan twee dingen denken. Aan de ene kant een tatoeage van een schorpioen. Het is een dier dat je mooi of indrukwekkend vindt en eventueel een symbolische betekenis meegeeft. Aan de andere kant heb je het sterrenbeeld schorpioen. In dit artikel worden beide soorten besproken en inspireren we je met voorbeelden uit ons eigen portfolio.


Schorpioen
-Betekenis
Schorpioen in tatoeages
-Tribal
-Overig
Scorpio (sterrenbeeld)
Tot slot

Schorpioen

Schorpioenen zijn familie van de spin. Net als spinnen hebben ze acht poten en een stevig exoskelet. Ze maken echter geen web waarin ze hun prooi vangen, maar hebben in plaats daarvan een gifstekel aan het einde van hun staart zitten. Met het gif verlammen ze hun prooi, zodat ze het rustig op kunnen eten. Een ander belangrijk kenmerk van dit dier zijn de twee grijpscharen. Dit zijn verlengstukken van zijn mond die hij als een stel armen kan gebruiken.
Skorsh

Alhoewel er ongeveer 1800 verschillende soorten zijn, lijken ze veel op elkaar. Er zijn geen specifieke schorpioenen die vaak gebruikt worden voor een tatoeage. Het is dus puur de schorpioen zelf die mensen aanspreekt.

Betekenis

De symbolische betekenissen worden gehaald uit hoe het dier in het wild leeft. Schorpioenen leven op zichzelf en zoeken elkaar alleen op tijdens de paartijd. Als klein dier, de grootste soorten worden ongeveer 20cm, zijn ze erop gebouwd om te overleven. Vanwege hun gif worden ze vaak in verband gebracht met de dood. Deze associatie hebben ze ook dankzij films als ‘The Scorpion King’. Voor mensen is het gif in de meeste gevallen echter niet dodelijk, en in sommige gevallen zelfs te gebruiken als tegengif. Ze worden daardoor ook geassocieerd met herstel van ziekte. Daarnaast dragen schorpioenvrouwtjes hun jongen op hun rug mee, totdat ze oud genoeg zijn om zelf te kunnen overleven. Tot die tijd zullen ze hun jongen beschermen. Deze laatste betekenis is de voornaamste reden waarom mensen voor een schorpioen kiezen.
Scorpionwithyoung

Schorpioen in tatoeages

Tatoeages van een schorpioen variëren van groot tot klein. Dit is wel afhankelijk van de stijl waarvoor je kiest. Hieronder vind je een overzicht van verschillende stijlen en soorten schorpioen tattoos.

Tribal

Een stijl waarvoor regelmatig gekozen wordt, is tribal. Met deze stijl kan de tatoeage eventueel klein worden gehouden. Daarnaast is er een grote variatie aan tribal ontwerpen waaruit je kunt kiezen. Ze staan mooi op een onderarm, kuit of heup.

3D

In de meeste gevallen wordt de schorpioen realistisch getatoeëerd. Een andere populaire manier om dit dier te laten tatoeëren is in 3D. Het lijkt dan net alsof er een echte schorpioen op jouw lichaam staat. Deze komen vaak op de schouder of borst. Voor een mooi 3D-effect moet het ontwerp wel groot genoeg zijn om de details uit te kunnen werken.

  • 3D Schorpioen voorbeeld voor tattoo
  • 3d schorpioen tattoo
  • 3d-schorpioen-tattoo-2

Tribal

Een andere stijl waarvoor regelmatig gekozen wordt, is tribal. Met deze stijl kan de tatoeage eventueel klein worden gehouden. Daarnaast is er een grote variatie aan tribal ontwerpen waaruit je kunt kiezen. Ze staan mooi op een onderarm, kuit of heup.

schematisch-tribal-schorpioen-tekening

Overig

Een andere manier waarop er creatieve variaties worden gemaakt, is door de schorpioen te verwerken in een Keltische knoop. Het voordeel is dat je vrij bent met hoe groot het ontwerp wordt. Met bijvoorbeeld alleen lijnwerk kun je de tatoeage klein houden. Vrouwen willen nog wel eens kiezen voor een cartoonachtig ontwerp. Deze krijgen doorgaans meer kleur en duidelijke ogen.

Scorpio

Mensen die tussen 24 oktober en 22 november geboren zijn, hebben schorpioen als sterrenbeeld. In de astrologie zijn schorpioenen mensen met een sterke drang om door te zetten. Ze gaan conflicten niet uit de weg, maar zullen zichzelf daarin wel verdedigen. Het zijn ook emotioneel gevoelige mensen die zich laten leiden door hun intuïtie.

Wanneer je zelf een schorpioen bent en je verbonden voelt met deze eigenschappen kan een tatoeage van dit sterrenbeeld een goede keuze voor jou zijn. Het teken ziet eruit als de letter M met een pijl aan het einde. Het kan goed gezet worden als een kleine tattoo. Het kan ook verwerkt worden in een groter ontwerp door het te combineren met andere elementen. Zo is het natuurelement van het sterrenbeeld schorpioen water. Je kunt er dus bijvoorbeeld voor kiezen om dit terug te laten komen in het ontwerp. Een ander idee is om het symbool te verwerken in een naam of tekst waarin de letter M voorkomt.

Tot slot

Als je nog meer voorbeelden wilt zien van tatoeages, kun je eens rondkijken op Tattoo Johnny of Barney Frank voor ontwerpen en tatoeages. Zodra je iets hebt uitgekozen, kun je naar onze shop komen om jouw schorpioen te laten tatoeëren. Ook als je een uniek ontwerp wilt laten maken ben je bij ons aan het juiste adres.

Kun je niet helemaal vinden wat je zoekt? Geen probleem! Bij Dutch Ink kun je altijd binnenstappen en jouw ideeën met een van onze tatoeëerders bespreken. Wij hebben al klanten van over het hele land kunnen helpen aan hun perfecte tatoeage. Je bent bij ons 7 dagen per week en ook zonder afspraak welkom. Geen lange wachttijden, maar wel een tattoo van topkwaliteit. Kom lang en overtuig jezelf!