Microdermal piercing

De afgelopen jaren is er steeds meer mogelijk geworden met het zetten van piercings. De microdermal piercing, ook wel dermal anchor genoemd, is een van de laatste trends. In dit artikel lees je er meer over.


Anders dan andere piercings
Microdermal laten zetten
– Microdermal of andere piercing?
– Werkwijze
– Nazorg
– Prijzen
Populaire plekken
Combineren met een tattoo

Anders dan andere piercings

Normaal gesproken wordt er bij het zetten van een piercing een gaatje gemaakt door de huid of kraakbeen. Het sieraad is vervolgens aan beide kanten van het gaatje zichtbaar. Bij een microdermal is dit niet zo. Hier wordt een kleine implantaat onder de huid geschoven. Op het deel dat boven de huid blijft uitsteken wordt een knopje geschroefd. Na de behandeling is alleen deze zichtbaar.
Implantaat microdermal piercing

Dankzij de microdermal piercing kunnen er nu op vrijwel alle plekken op het lichaam piercings gezet worden. Met de normale piercingtechnieken is dit niet mogelijk op plekken waar de huid dicht op het bot ligt. De piercer kan dan geen grip krijgen op een huidplooi waar de piercing doorheen geprikt wordt. Indien dit toch gebeurt, is de kans groot dat de piercing vanwege de grote druk die ontstaat uitgroeit. Met een microdermal is deze druk een stuk kleiner, waardoor kans op uitgroei vermindert.

Microdermal laten zetten

Het laten zetten van een microdermal duurt niet lang, en wordt door veel mensen als minder pijnlijk ervaren dan het zetten van een gewone piercing. Het is echter geen volledige vervanging ervan.

Microdermal of andere piercing?

Microdermals zijn op veel plekken te zetten. Zoals eerder gezegd is het vooral goed geschikt op plekken waar de huid dicht op het bot ligt. Denk bijvoorbeeld aan je borst. Je kunt het zelf goed testen door te kijken of je een goed stuk huid tussen je vingers kunt pakken. Zo ja, dan kun je ook kiezen voor een surface piercing. Bij deze type piercing wordt het sieraad door een huidplooi gestoken, bijvoorbeeld bij de navel. Een voorbeeld waar zowel microdermals als surface piercings worden gezet is de onderbuik. De navelpiercings zijn vaak surface piercings, terwijl voor piercings op andere plekken van de buik microdermals worden gekozen.

Microdermals hebben wel een nadeel. Ze zijn namelijk niet zelf te verwijderen. Waar je een andere piercing simpelweg losmaakt en verwijdert, kan een microdermal alleen door een piercer of huisarts weggehaald worden. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van jouw piercing. Bij Dutch Ink staan wij altijd open voor al je vragen. Onze piercer zal samen met jou kijken of een microdermal de enige optie is, of dat er ook andere opties zijn.

Werkwijze

De plek waar de piercing moet komen, wordt afgetekend en goed schoon gemaakt. Dan wordt er een gaatje van ca. 2 mm gemaakt in de huid met een punctienaald. Door het gaatje wordt een titanium voetje onder de huid geschoven. Bovenop dit titanium voetje / plaatje wordt daarna een mooie piercing geschroefd. Binnen een minuut ben je klaar.

Stappen bij het zetten van een microdermal piercing

De piercing zelf kan gemakkelijk vervangen worden door simpelweg het sieraad lost te schroeven en er een ander voor in de plaats te doen. Bij Dutch Ink hebben wij verschillende soorten en kleuren in voorraad. Je kunt dus al direct de piercing van jouw keuze krijgen. Bij andere piercings is dit niet zo. Je krijgt daarbij eerst een zogeheten zwelsieraad, omdat er na het piercen rekening gehouden moet worden met zwelling. Deze kan pas vervangen worden als de zwelling weg is.

Nazorg

Het sneetje dat tijdens de behandeling gemaakt wordt, heeft tijd nodig om te genezen. Ook zitten er in het voetje van de piercing een paar gaatjes. Deze zijn er zodat de huid erdoorheen kan groeien, en het voetje daardoor beter op zijn plek houdt. Een volledig herstel duurt ongeveer vier tot zes weken.

Onze piercer zal je de informatie die je nodig hebt meegeven. Hier staat bijvoorbeeld in dat je tijdens de genezing zoveel mogelijk van de piercing af moet blijven. Twee keer per dag moet je de piercing schoonmaken met de aftercareproducten die je gratis meekrijgt. Was van tevoren eerst goed je handen. Let er ook op dat je niet achter je piercing blijft haken bij het aan- of uittrekken van kleding. Het kan dan gebeuren dat de piercing uitscheurt. Na genezing is de kans minder groot, maar houd er rekening mee dat het ook daarna kan gebeuren. Ben je blijven haken en twijfel je of het nog goed zit? Ga er dan mee terug naar de piercer.

Vlak na de behandeling zal de plek iets rood zijn en kan het wat gevoelig aanvoelen. Na een paar dagen zal dit wegtrekken. Blijft de plek erg rood, doet het pijn en komt er vocht uit, neem dan direct contact op met de piercer of huisarts. De piercing is dan ontstoken en moet gelijk behandeld worden.

Prijzen

Vanwege het gemak waarmee microdermals worden gezet en de relatief korte genezingsperiode kiezen veel mensen ervoor om er meerdere in één keer te laten zetten. Bij Dutch Ink bieden wij in dit geval een korting aan. Eén microdermal kost bij ons € 32,50, twee € 65,- en drie € 85,-. Deze prijzen gelden bij het zetten van meerdere microdermals bij één persoon.
Microdermal piercing tussen sleutelbenen

Populaire plekken

Na de introductie van de microdermal piercing zijn er een aantal plekken erg populair geworden. Hieronder wordt een overzicht gegeven:

  • Gezicht: Dit kan op verschillende plekken. In het midden van het voorhoofd of naast een oog zijn het bekendst.
  • Nek: Vaak worden er in de nek meerdere microdermals gezet. Denk bijvoorbeeld aan één piercing aan beide kanten.
  • Borst: Dit is een van de populairste plekken. Eén piercing op beide sleutelbenen komt veel voor. Vrouwen laten vaak een piercing tussen, of boven de borsten zetten.
  • Arm: Met name de onderarm en de handen zijn plekken waar men een microdermal laat zetten.
  • Buik: De navelpiercing is nu niet meer de enige piercing die op de buik wordt gezet. Men laat nu bijvoorbeeld drie microdermals diagonaal aan de zijkant van de onderbuik zetten.

Combineren met een tattoo

Microdermal piercings zijn goed te combineren met een tattoo. Zo kan bijvoorbeeld bij een bloem de piercing in het midden van het hart komen. Bij tatoeages van dieren kunnen de ogen vervangen worden door een piercing. Door de combinatie krijgt het geheel een hele andere uitstraling.

  • Microdermals met bloem tatoeage
  • Microdermals met vogel tatoeage

Wij zijn de goedkoopste piercing shop van Rotterdam en omgeving!