Neuspiercing

Wanneer je aan een neuspiercing denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan een knopje of ringetje door de neusvleugel. De afgelopen jaren zijn er echter nog vele andere plekken bijgekomen waar men een neuspiercing laat zetten. Dit artikel geeft informatie over de verschillende soorten.


Neusvleugel
– Laten zetten
– Genezing
Septum
– Laten zetten
– Genezing
Nassallang
– Laten zetten
– Genezing
Bridge
– Laten zetten
– Genezing
Prijzen bij Dutch Ink

Neusvleugel

Dit is de bekendste neuspiercing. Vooral Indische vrouwen hebben er een. Het is sinds de 16de eeuw een onderdeel van hun cultuur. Een ringetje of knopje in de linkerneusvleugel zou volgens de principes van Ayurveda, een Indische geneeswijze, menstruatiepijn verminderen en een bevalling gemakkelijker maken.
Neuspiercing
In Europa is de piercing rond de jaren ’80 bekend geworden dankzij de punkbeweging. Doordat later artiesten zoals Madonna en Lenny Kravitz er ook een namen veranderde het rebelse karakter van de piercing. Het is vandaag de dag een van de meest geaccepteerde piercings naast de oorlelpiercing. Bij zowel mannen als vrouwen is het een populaire piercing.
Neuspiercing ring

Laten zetten

Het zetten van een piercing in de neusvleugel gebeurt op dezelfde manier als andere piercings. De piercer prikt met een naald een gaatje en haalt de piercing erdoorheen. Hiervoor wordt een speciaal neusknopje gebruikt die geen scherpe randjes of uiteindes heeft. Pas na de genezing kun je het knopje laten vervangen door een ringetje.

Genezing

Bij de neusvleugelpiercing heb je vaak al vrij snel geen pijn meer. Sommige mensen hebben zelfs gedurende de hele genezingsperiode nergens last van. Toch is het belangrijk om de piercing goed te verzorgen. Het gaatje heeft zeker minimaal 3 maanden de tijd nodig om te genezen. Houd de neus goed schoon met de aftercareproducten die je bij Dutch Ink gratis meekrijgt.

Septum

Met septum wordt het neustussenschot bedoeld. Het is het stukje van de neus dat de twee neusgaten van elkaar scheidt. Het bestaat uit een dik stukje vlees en een dun stukje kraakbeen die los van elkaar zitten. De oorsprong van de piercing is niet goed te herleiden, maar het is wel bekend dat er stammen bestaan waarbij de septum piercing wordt gebruikt om status aan te geven, of om aan te geven dat iemand voor de maatschappij volwassen is.
Fulani vrouw met septum piercing
In Europa is de piercing een stuk minder bekend dan de neusvleugelpiercing. De associatie met de ring door de neus van een koe is gemakkelijk gemaakt, wat de piercing een wat grof karakter geeft. Toch zijn er in de loop der jaren veel mogelijkheden gekomen om deze onopvallend of zelfs elegant te maken. Speciaal voor de septum is er de retainer, een barbell in de vorm van een nietje. Deze kan zelfs in de neusgaten worden geklapt wanneer je de piercing wilt verbergen. Zangeres Rihanna wist de piercing weer een heel ander karakter te geven met een mooie versiering.
Septum neuspiercing Rihanna

Laten zetten

Bij het zetten van een septum piercing is de plaats erg belangrijk. Voor een goed resultaat is het van belang dat de piercing wordt gezet in het dunne stukje vel dat tussen het kraakbeen en het dikke stukje vlees zit. Dit wordt ook wel de ‘sweet spot’ genoemd. Op deze plek is het zetten van de piercing voor de meeste mensen vrijwel pijnloos en met weinig risico op infecties en vervormingen.

Een voordeel van de septum piercing is dat je al bij het laten zetten het type uit kan kiezen dat je wilt hebben, of dit nu een ringetje of een barbell is. Het is slim om hier van tevoren over na te denken. Het kan wel voorkomen dat er na het zetten wat druk ontstaat op het kraakbeen van het neustussenschot. Om deze te verminderen kan het gaatje van de piercing in de loop van een paar maanden langzaam een beetje opgerekt worden.

Genezing van de neuspiercing

Een ander voordeel van de septum piercing is dat deze na een paar weken al helemaal genezen is. Een goede verzorging is hierbij erg belangrijk. In de ergste gevallen kan een infectie ernstige vervormingen veroorzaken. De kans hierop is echter erg klein wanneer de piercing goed wordt schoongehouden Volg de instructies die je van onze piercer meekrijgt goed op.

Nasallang

Dit is een vrij ongebruikelijke neuspiercing. Aan de buitenkant lijkt het alsof iemand aan beide kanten een knopje in de neusvleugel heeft zitten. In feite bestaat deze piercing echter uit een lange barbell die van de ene neusvleugel, door het kraakbeen van de septum, naar de andere neusvleugel gaat.
Nasallang neuspiercing
De piercing is uitgevonden door acteur en piercer Cliff Cadaver. Bobby Brady liep op een dag bij hem binnen met de wens om een unieke piercing te krijgen. Na wat nadenken kwam Cliff op het idee voor de nasallang.
Cliff Cadaver

Laten zetten

Het unieke van de nasallang piercing is dat deze in één keer wordt gezet. De plaats wordt door de piercer goed bepaald en met een klem wordt de neus dichtgedrukt. De naald wordt dan in een keer door beide neusvleugels en septum heen geprikt. Het is mede doordat de naald door veel kraakbeen heen moet dat deze piercing zeer complex is en niet in alle shops wordt gezet.

Genezing

Bij de genezing moet je rekening houden met dezelfde verzorging als bij de neusvleugel-, en septum piercing. Het volledig herstellen kan echter tot wel een jaar in beslag nemen, omdat er meerdere gaatjes in het kraakbeen zijn gemaakt. De barbell die wordt gebruikt bij het zetten is iets langer omdat de neus iets kan gaan zwellen. Nadat de zwelling is afgenomen kan deze vervangen worden voor een kortere barbell.

Bridge

De bridge piercing is een horizontale piercing die aan de bovenkant van de neusbrug wordt geplaatst. Acteur Erl Van Aken is de eerste persoon die een sieraad op die plek liet zetten. De piercing wordt daarom ook wel de Earl of Erl piercing genoemd. Een variatie op deze piercing is de verticale bridge piercing. Deze wordt iets hoger geplaatst en wordt ook wel een bindi piercing.
Bridge neuspiercing

Neuspiercing laten zetten

Aangezien de piercing dicht op het neusbot komt te liggen, mag er niet te veel druk op staan. Als dit wel het geval is, kan de piercing afgestoten worden en uitgroeien. Daarom wordt de piercing gezet met een licht gebogen barbell. Na genezing kun je de barbell vervangen door een ringetje. Voor de bridge piercing is de beste optie om een ringetje in de vorm van een D te gebruiken.
Bridge piercing
Er wordt wel eens gedacht dat je van de bolletjes van de barbell scheel gaat kijken. Als de piercing echter goed is geplaatst, raak je er al snel aan gewend en zul je ze zelfs op een gegeven moment niet meer zien. Ook het dragen van een bril moet geen probleem zijn.
Bindi piercing

Genezing

De bridge piercing gaat niet door kraakbeen heen, maar zit wel op een plek waar een slechte verzorging vervelende gevolgen kan hebben. Bij de verzorging moet het behandeld worden als een surface piercing. De piercing mag niet te veel bewogen worden en moet regelmatig schoongemaakt worden. Bij Dutch Ink krijg je de informatie over hoe je dat moet doen, en de aftercare producten gratis mee. Een volledig herstel duurt minimaal 6 maanden.

Prijzen bij Dutch Ink

Bij Dutch Ink kopen we onze piercingmaterialen scherp in, waardoor wij een van de goedkoopste piercingshop van Nederland kunnen zijn. Voor diverse gezichtspiercings betaal je slechts €20,-. Dit is onafhankelijk van of je een piercing door je neusvleugel of door je septum wilt hebben. Alle informatie en aftercare producten die je nodig zult hebben zitten inbegrepen in de prijs. Wij bieden goede kwaliteit voor een lage prijs. Mocht je vragen, of een persoonlijk advies willen hebben, dan kun je langskomen in onze shop in Vlaardingen. Je kunt ons ook bellen op het nummer 010 – 870 05 28.

Wij zijn de goedkoopste piercing shop van Rotterdam en omgeving!