Ster tattoo

In tatoeages worden sterren op twee manieren gebruikt. Ze kunnen als een extra versiering dienen bij een symbool, of zelf een symbolische betekenis hebben. In ieder geval zijn ster tattoos heel divers. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende soorten sterren, en willen we je inspireren voor jouw tatoeage met foto’s uit ons portfolio.


Veelzijdigheid
-Sterrenmeisje
Verschillende soorten sterren
-Pentagram
-Nautische ster
-Hexagram
-Vallende ster
Tot slot

Veelzijdigheid

Hoe veelzijdig ster tatoeages zijn, is goed te zien bij bekende mensen. Zo heeft Tony Wycynski, beter bekend als Sterretje in de realityserie Oh Oh Cherso, aan de voorkant van elke schouder een grote ster staan. Bij zangeres Rihanna lopen er kleine sterretjes van haar nek tot over haar rechterschouderblad. Zanger Boy George heeft een Davidster op zijn hoofd getatoeëerd staan. En model Gisele Bündchen heeft een kleine ster aan de binnenkant van haar linkerpols.

Aan deze voorbeelden is te zien dat zowel mannen als vrouwen sterren laten tatoeëren. Ze worden ook op vrijwel alle plekken van het lichaam gezet. Een enkele ster kan goed op de pols, maar voor een grotere ster kan er beter voor bijvoorbeeld de schouder worden gekozen. Het ideale aan een ster is dat het ontwerp gemakkelijk kleiner of groter gemaakt kan worden, waardoor het altijd aan te passen is aan jouw wensen en jouw lichaam. Dankzij deze veelzijdigheid in het ontwerp is een ster ook goed geschikt als eerste tatoeage.

Sterrenmeisje

Een opmerkelijk verhaal rondom ster tatoeages is die van de Belgische Kimberley Vlaeminck. In 2009 liet zij de linkerkant van haar gezicht tatoeëren met 56 sterretjes. In eerste instantie beweerde zij dat ze maar drie sterretjes wilde, maar dat ze tijdens het tatoeëren in slaap was gevallen. Toen ze weer wakker werd, had ze een heuse sterrenhemel op haar gezicht. Later bleek dat ze dat verhaal had verzonnen, omdat ze zich eigenlijk schaamde voor wat ze had gedaan. Ze ging door een moeilijke periode in haar leven en koos de verkeerde manier om dit tot uiting te brengen. In 2013 heeft ze de sterren met een laserbehandeling laten verwijderen.

Verschillende soorten sterren

De ster is een van de oudste symbolen en heeft veel verschillende betekenissen. In het algemeen staat de ster onder het motto ‘reach for the stars’ voor ambitie en hoop. Je kunt ze gebruiken om aan te geven dat je iets wilt bereiken. Daarnaast zorgen ze voor een lichtpuntje in de duisternis, zowel in de zoektocht naar onszelf als in moeilijke tijden. Er zijn echter verschillende soorten sterren, en elke ster heeft zijn eigen betekenis.

Pentagram

Voor deze vijfpuntige ster wordt het vaakst gekozen. De vijf punten worden geassocieerd met de vijf elementen van de natuur: lucht, water, vuur, aarde en de ziel. Er is harmonie wanneer deze in balans zijn. De ster wordt ook gebruikt als bescherming tegen het kwaad. Dit is interessant als je bedenkt dat het pentagram ook geassocieerd wordt met de duivel. In dit geval staat de ster echter op zijn kop, heeft doorlopende lijnen en er staat een cirkel omheen.
Vijf puntige ster

pentagram

Nautische ster

Een variant op de pentagram is de nautische ster. Ook deze ster heeft vijf punten, maar het ontwerp is anders. De punten zijn in tweeën gesplitst en elke kant krijgt zijn eigen kleur. Een van de kanten wordt zwart, en voor de andere kant kan bijvoorbeeld rood of groen gekozen worden.

De Nautische ster is de oudste ster die als tattoo wordt gezet. Het is een typisch old school symbool. Het ontwerp is een combinatie van de punten van een kompas en de Poolster. Zeelieden gebruikten deze voor de navigatie op zee, en geloofden dat de tatoeage hen zou beschermen en veilig naar huis zou leiden. Vandaag de dag is het ontwerp nog erg populair onder mariniers, maar wordt ook veel gezet bij mensen die begeleiding in het leven zoeken.
nautische ster

Hexagram

Een hexagram is een ster met zes punten en wordt vaak geassocieerd met het Jodendom (Davidster). Van oorsprong staan de zes punten voor de zes dagen waarop God de aarde heeft gecreëerd, en het midden van de ster voor de rustdag (in het Jodendom de Sabbat). De ster heeft helaas een negatief beeld gekregen dankzij de tweede wereldoorlog, omdat alle Joden deze ster zichtbaar moesten dragen.
hexagram ster
Er zit echter ook een positieve symboliek achter. De twee driehoeken waaruit de ster is opgebouwd staan voor de interactie tussen het goddelijke en het menselijke. Het kan gebruikt worden voor goddelijke bescherming en / of begeleiding.
hexagram ster

Vallende ster

Vallende sterren staan erom bekend dat ze dromen en wensen laten uitkomen. Het effect is toepasbaar op alle soorten sterren, en het spoor kan op verschillende manieren opgemaakt worden. De ster kan een simpel spoor achterlaten, of zelf uit bijvoorbeeld kleine sterretjes bestaan. Een groot voordeel van een ontwerp met een vallende ster is dat deze de mogelijkheid geeft om een tatoeage groter te maken terwijl het toch subtiel blijft. Om deze reden kiezen vooral vrouwen voor tatoeages van vallende sterren.

Overige sterren

Je kunt naar eigen wens variëren in het aantal punten van de ster. Een ster met vier punten staat voor vertrouwen in een ander. Het getal zeven heeft in veel religies en levenswijzen een betekenis. Zo beschrijft bijvoorbeeld het Hindoeïsme dat het lichaam zeven chakra’s heeft. Een ster met acht punten staat voor volledigheid, en met negen voor stabiliteit. Je kunt ook variëren in de stijl. Sterren kunnen bijvoorbeeld goed als Keltische knoop gezet worden. Een ander idee is om een symbool te nemen, bijvoorbeeld een muzieknoot, en daarvan een stervorm te maken.

Tot slot

Met een ster valt er veel te kiezen en te variëren. Je kunt jouw ster tattoo daarmee makkelijk aanpassen aan jouw smaak en wensen. Wil je simpelweg een tatoeage extra versieren met sterren, of gaat het juist om de ster zelf? De keuze is geheel aan jou. Kijk eens op de volgende sites voor nog meer inspiratie:

Je kunt natuurlijk ook naar onze shop in Vlaardingen (vlakbij Rotterdam) komen. Ook zonder afspraak kun je bij ons binnenlopen om de sfeer te proeven, voorbeelden te bekijken en jouw ideeën met onze tatoeëerders te bespreken. Bij Dutch Ink gaan we graag samen met jou op zoek naar de perfecte tatoeage. Je zult merken dat onze tatoeëerders de tijd voor je nemen en dat ze pas tevreden zijn als jij dat bent.

  • Ster met namen en teksten tattoo op bovenarm
  • IMG_3996
  • Vlinder en sterren op onderbeen
  • 3D star tattoo with text in it on the chest