Tattoo letters

Het is erg populair om letters, woorden, namen of teksten te laten tatoeëren. Naast het kiezen van de juiste tekst moet er ook gekozen worden voor het juiste lettertype. Vaak wordt er gekozen voor sierlijke letters van het verbonden schrift (het aan elkaar schrijven), maar er zijn veel andere mogelijkheden. Het is belangrijk om een goede keuze te maken, zodat jouw tattoo goed bij jou en jouw ideeën past.
Tekst op onderarm


Lettertype kiezen
-Standaard fonts
-Alternatieven
-Top 20 tattoo fonts
Variëren binnen de tekst
Buitenlands schrift
Tot slot

Lettertype kiezen

Het kiezen van het lettertype dat bij jouw tattoo zal gaan passen, kun je heel goed zelf doen. De makkelijkste optie voor een tekst is het gebruik van één van de vele fonts die tekstverwerkers aanbieden. Er zijn echter ook veel sites te vinden die specifiek ontworpen zijn om jouw tekst om te zetten naar een tattoo ontwerp. Over beide opties wordt hieronder meer verteld.

Standaard fonts

Je kunt jouw tekst gemakkelijk in een tekstverwerker zoals Word of Open Office typen en verschillende lettertypes uitproberen. Als hier voor jou de juiste tussenzit kun je de tekst ook gemakkelijk uitprinten en meenemen naar de tatoeëerder. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze voorbeelden:

FlemishScript BT

FlemischScript BT lettertype

Monotype Corsiva

tattoo-letters-monotypeCorsiva

French Script MT

tattoo-letters-frenchScript

Pristina

tattoo-letters-pristina

Bradley Hand ITC

tattoo-letters-badleyHand

Freestyle Script

tattoo-letters-freestyle

Lucida Handwriting

tattoo-letters-lucidaHandwriting

Segoe Script

tattoo-letters-segoeScript

Vijaya

tattoo-letters-vijaya

Trempus Sans ITC

tattoo-letters-tempusSans

MV Boli

tattoo-letters-mvBoli

Mocht je meer keus willen hebben, kun je Google Fonts proberen. Deze site bevat 657 verschillende fonts en biedt de mogelijkheid om jouw tekst in te voeren zodat je direct het resultaat kunt zien.

  • Hakuna Matata op kuit
  • love me for who i am tatoeage me een kleine blauwe vlinder met schaduw effect
  • Teksten op bovenarm
  • gedetalieerde tatoeage van een romein met de namen kaan en atilla

Alternatieven

Als je naar de covers van dvd’s of games kijkt, zul je zien dat er veel variatie is in de lettertypes die ze gebruiken. Deze fonts worden soms specifiek ontworpen, en bieden een goede bron van inspiratie voor tattoos. Hieronder een paar voorbeelden:

Scriptina

tattoo-letters-scriptina

Ginga

tattoo-letters-ginga

Precious

tattoo-letters-precious

Billy Argel Font

tattoo-letters-billyArgel

Eutemia I

tattoo-letters-eutemia

Beyond Wonderland

tattoo-letters-beyondWonderland

Pentagon

tattoo-letters-pentagon

Extra Ornamental No2

tattoo-letters-extraOrnamental

Little Lord Fontleroy NF

tattoo-letters-littleLord

Ladylike BB

tattoo-letters-ladylike

Lime Blossom Caps

tattoo-letters-limeBlossom

Spring

tattoo-letters-spring

Fontleroy Brown NF

tattoo-letters-fontleroyBrown

VladTepesII (Vlads Dad)

tattoo-letters-vladtepesll

Zombified

tattoo-letters-zombified

Anglo Text

tattoo-letters-angloText

Dominatrix

tattoo-letters-dominatrix

Variëren binnen de tekst

Met een tatoeage ben je niet beperkt tot één bepaald lettertype. Vooral bij teksten met meerdere woorden kan het mooi zijn om verschillende letterstijlen en grootte te variëren. Hierdoor krijgt de tattoo een speels effect, of kun je bepaalde woorden benadrukken.

  • Vlinder en teksten op onderarm
  • tattoo listen to the whispers of your heart in sierlijke letters

Buitenlands schrift

Het is ook mogelijk om jouw tekst te laten vertalen naar een ander schrift, bijvoorbeeld Sanskriet, Chinees of Japans. Denk er wel aan dat een tatoeëerder geen expert is in alle talen, en jouw tekst niet altijd zelf kan vertalen. Als je de taal ook zelf niet beheerst, is het sterk aan te raden om jouw tekst te laten vertalen door een spreker van die taal of een vertaalbureau. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Free Tattoo Designs. Zij bieden professionele vertaling voor een standaard prijs van $19,99 (ongeveer €17,-). Het kost dus wel wat geld, maar op deze manier voorkom je dat er uiteindelijk iets heel anders op jouw lichaam komt te staan.

Tot slot

Het tatoeëren van een tekst lijkt misschien simpel, maar niks is minder waar. Iedereen heeft zijn eigen handschrift. De een schrijft graag aan elkaar en de ander in blokletters. De een geef je een compliment over het duidelijke handschrift, terwijl je het andere nauwelijks kan ontcijferen. Ook in jouw eigen handschrift zul je in een stukje tekst veel variatie zien. Voor een tatoeëerder is dit niet anders. Hij of zij is ook een mens met een eigen handschrift.

Voor een tattoo wil je deze variatie echter niet terugzien. Het tatoeëren van letters kan daarom het beste vergeleken worden met kaligrafie, de kunst van het schoonschrijven. Deze kunst is niet voor iedereen weggelegd. Een tatoeëerder die de mooiste portretten kan maken, hoeft niet per definitie ook goed te zijn in het tatoeëren van teksten. Aangezien elke letter evenveel zorg en aandacht verdient om hem mooi op jouw lichaam te krijgen is het belangrijk om naar de juiste artiest te gaan.

Houd er ook rekening mee dat voor het mooiste resultaat de tekst beter groter dan kleiner getatoeëerd kan worden. Bij kleinere letters bestaat het risico dat ze in elkaar gaan overlopen en niet meer goed leesbaar zijn. Dit is zonde en kan goed voorkomen worden door je goed te laten informeren door de tatoeëerder. Alle teksten op de foto’s in dit artikel zijn door onze tatoeëerders van Dutch Ink gezet. Wij hebben de kennis en ervaring in huis om elke tekst goed te tatoeëren. Kom langs in onze shop in Vlaardingen (vlakbij Rotterdam) voor meer informatie en overtuig jezelf!

  • tattoo tekst riley en bo
  • Naam tatoeage met een vlinder rbij op de onderarm
  • Naam tattoo op bovenarm
  • Naam tattoo op pols