Algemeen

De pols is een geliefde plek voor een kleine tatoeage. De plek is goed zichtbaar, maar toch valt een tattoo niet zo snel op. Als het moet, kun je hem verbergen met lange mouwen, of door het dragen van een horloge of armband. Voornamelijk vrouwen kiezen vaak voor de pols. Dit heeft ermee te maken dat mannen vaker voor een groter ontwerp kiezen. Bij mannen loopt een pols tattoo daarom vaker door naar de rest van de onderarm.

De pols wordt regelmatig gekozen voor een tatoeage met een persoonlijke betekenis. Deze komen aan de binnenkant van de pols. Het is echter ook goed mogelijk om een tattoo aan de buiten- of zijkant van de pols te zetten. Deze vallen in het algemeen wel wat sneller op. Houd er ook rekening mee dat, ook al valt de tatoeage niet snel op, werkgevers bezwaar kunnen hebben tegen het zichtbaar dragen van een tattoo. Bij twijfels kunnen we je bij Dutch Ink informeren over andere mogelijkheden. We kunnen de tattoo bijvoorbeeld iets meer naar achteren (op de onderarm) plaatsen, zodat het beter bedekt is met lange mouwen. We kunnen ook een heel andere plek adviseren, bijvoorbeeld de schouder. Wij helpen je graag een goede keuze te maken, zodat jij zonder spijt plezier zal hebben van jouw tattoo!

Prijzen

Aangezien tatoeages op de pols vaak niet groot zijn, zijn ze ook niet heel duur. Bij Dutch Ink betaal je een standaard starttarief van €50,-. Vanaf daar wordt de prijs verder bepaald aan de hand van de grootte en stijl van de tatoeage. Een naam op de pols komt in het algemeen tussen de €50,- en €75,- uit. Wij kunnen echter pas een goede prijsindicatie geven wanneer wij weten wat jouw specifieke wensen zijn. Kom daarvoor naar onze shop.

Pijnlijke plek?

Iedereen ervaart het tatoeëren anders. Als vuistregel kun je aanhouden dat plekken waar de huid dun is, of dicht op het bot ligt, vaak wat gevoeliger zijn. Bij de pols is dit het geval aan de binnenkant en vlak achter de hand. Met name aan de binnenkant heb je ook grote slagaders en pezen lopen. Tijdens het tatoeëren moet hier voorzichtig mee worden omgegaan. De tatoeëerders van Dutch Ink kunnen je daarover het beste persoonlijk informeren, omdat iedere pols net weer even anders is.

Aan de andere kant zijn de tatoeages vaak klein, waardoor je niet urenlang in de tatoeëerstoel zal zitten. Wat ook vaak helpt, is zorgen voor een beetje afleiding. Maak bijvoorbeeld een babbeltje met de tatoeëerder, of neem iemand mee waarmee je kunt kletsen. Dit helpt je jouw aandacht te verplaatsen en je beter te ontspannen.

Genezing

Elke nieuwe tatoeage zal de eerste paar dagen wat gezwollen zijn en gevoelig aanvoelen. In principe kun je je arm gewoon gebruiken. Er zijn wel een aantal situaties die onprettig kunnen zijn. Als je bijvoorbeeld veel achter de computer zit, en je pols op bijvoorbeeld de rand van een tafel rust, kun je er last van hebben. Probeer in dat geval iets zachts onder je polsen te leggen. Om de zwelling te verzachten, kun je je pols koelen met koud water en je hand omhoog houden.

Voor informatie over de algemene genezing van tatoeages verwijzen we je naar ons artikel over tattoo nazorg. De tatoeëerder zal ook altijd de tijd nemen om alles rustig met je door te nemen. Je krijgt ook altijd een goodiebag van ons mee met alle informatie en aftercareproducten die je nodig hebt. Het staat je natuurlijk altijd vrij om vragen te stellen als je die hebt!

Voorbeelden van tatoeages

Ook met kleine ontwerpen is er veel variatie mogelijk. Laat je inspireren door de voorbeelden uit ons portfolio.

Letters en namen

De pols is een goede plek wanneer je alleen een letter wilt laten tatoeëren, bijvoorbeeld de eerste letter van iemands naam in een sierlijk font. Hele namen komen ook regelmatig voor. Korte namen kunnen goed aan de binnenkant van de pols komen, terwijl voor wat langere namen beter de zijkant gekozen kan worden.

  • Naam tattoo op pols
  • Naam op pols
  • Infinity met naam op onderarm

Woorden en teksten

In plaats van een naam, kun je ook kiezen voor een bepaald woord. Vaak wordt er voor een woord gekozen waar je kracht uit kunt putten. Korte teksten zijn ook mogelijk. Denk er bij de keuze van de tekst aan dat er genoeg ruimte moet zijn. Na verloop van tijd zal een tatoeage ietwat vervagen en kunnen lijnen in elkaar gaan overlopen. Door genoeg ruimte te nemen voor jouw tekst zal je tatoeage jaren later nog mooi zijn.

Verschillende symbolen

Er bestaan heel veel verschillende kleine symbolen die ieder hun eigen betekenis hebben. Dit soort symbolen zijn uitstekend geschikt voor op de pols.

Armbanden

Een armband is een goede keuze als je op zoek bent naar een sierlijke tattoo, die in eerste instantie niet eens zo snel op een tatoeage lijkt. Vooral bij vrouwen is dit een populaire keuze. Een armband kan goed gebruikt worden om andere elementen mee te combineren, bijvoorbeeld veren, een kruis, of bloemen.

Vrouwelijke tattoos

Aangezien vrouwen vaker voor een pols tattoo kiezen dan mannen, zie je vaak typisch vrouwelijke symbolen terugkomen. Strikjes, vlinders, bloemen of kleine vogeltjes zijn niet ongewoon.

Veer

Een veer is een langwerpig ontwerp dat goed klein of groot gemaakt kan worden. Om deze reden is de onderarm hiervoor een goede plek. Een kleine veer kan goed op de pols komen, terwijl een grotere veer doorloopt over de onderarm.

Verbinding tussen personen

Voor tatoeages die mensen op een bepaalde manier verbinden, wordt ook vaak de pols gekozen. Goede vrienden of hechte familieleden laten dezelfde tatoeage op hun polsen zetten. Een andere mogelijkheid is om bij ieder een halve tatoeage te laten zetten. Samen vormen ze dan één geheel.

Tot slot

Op je pols heb je al snel een mooie (en betekenisvolle) tatoeage. Lees voor de betekenissen van verschillende symbolen onze artikelen. Voor meer voorbeelden kun je een kijkje nemen op TattooEasily of Cuded. Je bent met al je vragen bij Dutch Ink altijd welkom. Onze tatoeëerders gaan graag, onder het genot van een gratis bakje koffie of blikje fris, met jou om de tafel zitten. Je kunt bij ons ook zonder afspraak binnenlopen, en dit 7 dagen per week. Wij bieden een kwalitatief goede tattoo tegen een scherpe prijs wanneer het jou uitkomt. Kom naar Dutch Ink in Vlaardingen (vlakbij Rotterdam), proef de sfeer en overtuig jezelf!