Tattoo schouder

Schouderbladen zijn een mooi recht oppervlak voor verschillende soorten tattoos. Een tatoeage kan daarnaast ook bovenop de schouder of aan de voorkant beginnen. Of wat dacht je van een ontwerp dat over de schouder heen loopt en de vorm accentueert? Nieuwsgierig geworden? Lees dan meer over alle mogelijkheden in dit artikel. De voorbeelden zijn door de tatoeëerders van Dutch Ink gezet.


Algemene informatie
Pijnlijke plek?
Inspiratie
-Een schouderblad
-Schouderbladen
-Andere plekken op de schouder
-Doorlopend naar andere plekken
-Overig

Algemene informatie

Naast de bovenarm is de schouder een van de populairste plekken voor een tatoeage bij zowel mannen als vrouwen. Je hoeft niet snel bang te zijn dat een tattoo op deze plek problemen zal geven bij het vinden van een baan, omdat het onder de meeste kleding niet te zien is. Daarnaast is er genoeg ruimte om een ontwerp iets groter te maken, en daarmee meer details te kunnen geven. Dit geeft de tatoeëerder meer vrijheid om het ontwerp aan te passen aan jouw ideeën. Je kunt ervoor kiezen om het ontwerp op één schouderblad te laten zetten, of deze uit te rekken over twee schouderbladen. Er kan ook uitgeweken worden naar de nek, bovenarm, borst of zij. Op deze manier zijn zowel compacte als langwerpige tatoeages geschikt.

Een schoudertatoeage heeft wel als nadeel dat je deze zelf moeilijk kan zien, vooral als het op je schouderblad staat. Dit is een belangrijke overweging om mee te nemen in jouw beslissing. Wil je de tattoo zelf kunnen zien, dan kan er beter voor een andere plek gekozen worden, bijvoorbeeld de borst.

Pijnlijke plek?

Voor de meeste mensen is de schouder een van de minst pijnlijke plekken voor een tattoo. Dit geldt voor zowel het schouderblad als bovenop de schouder. Het wordt daarom vaak gekozen als plek voor een eerste tattoo. Wanneer je de tattoo laat doorlopen over andere lichaamsdelen, krijg je te maken met gevoeligere plekken, bijvoorbeeld de nek, ruggengraat en sleutelbeen. Daarnaast is jouw eigen pijngrens een belangrijke factor, want iedereen beleeft het getatoeëerd worden namelijk anders.

Inspiratie

Hieronder vind je foto’s uit het portfolio van Dutch Ink ter inspiratie.

Een schouderblad

Een tattoo op één schouderblad is het meest gebruikelijk. De ontwerpen waarvoor gekozen wordt, lopen sterk uiteen. Vrouwen kiezen doorgaans voor bloemen, dieren of vlinders. Meestal wordt hierbij kleur gebruikt.

 • Lieveheersbeestje op schouderblad
 • Bloemen met rozenkrans en tekst op schouderblad
 • Harten kaarten met bloem op schouderblad
 • Uil met bloemen en klavertje vier op schouderblad
 • tattoo tekst Don't change Just grow met enkele rozen eromheen.
 • Een tattoo van een uitgebloeide paardenbloem, geplaatst op de bovenrug

Mannen kiezen meestal voor andere ontwerpen. Draken, schedels, insecten of religieuze symbolen doen het bij hen goed. Vaak wordt er voor de black and grey stijl of ontwerpen met weinig kleur gekozen.

 • Vogelspin op schouder
 • Schorpioen op schouder
 • dikke gekleurde boedha tattoo op de rug

Schouderbladen

Waar compacte ontwerpen mooi op één schouderblad staan, komen langwerpige ontwerpen op twee schouderbladen tot hun recht. Bij vrouwen waren dit soort ontwerpen vroeger populair op de onderrug, maar door het ‘tramp stamp’ imago dat ze hebben gekregen, kiezen steeds meer vrouwen ervoor om het ontwerp over de schouderbladen te tatoeëren. Ook hier krijgen ze een sierlijke uitstraling.
Tribal met roos op rug
Bij mannen daarentegen is het populair om vleugels te laten tatoeëren. Vaak hebben deze vleugels veren, maar ook vleermuisvleugels zijn mogelijk, afhankelijk van jouw smaak. Vleugels komen in meerdere formaten voor. Ze kunnen enkel op de schouders komen of op de hele rug. Wanneer in ieder geval de rand van de schouderbladen gevolgd wordt, krijg je het mooiste effect.
Vleugel op rug

Uiteraard kun je er ook altijd voor kiezen om een compact ontwerp dusdanig te vergroten dat het op beide schouderbladen komt te staan. Het voordeel is dat er dan meer details in verwerkt kunnen worden.

Andere plekken op de schouder

Een schouderblad heeft een mooi relatief plat oppervlak om mee te werken, maar het zijn de andere plekken van de schouder waar ontwerpen een unieke uitstraling krijgen. De huid op en aan de voorkant van de schouder zijn ronder en worden meer bewogen. De tattoo wordt hierdoor dynamischer. Vooral vrouwen kiezen voor deze plekken met kleine, sierlijke tatoeages en teksten.

 • Bloem met initialen op borst
 • Bloem en tekst op borst
 • Kleine blauwe bloemen met het moeder en dochter symbool erin verwerkt geplaatst op de schouder
 • bloemen tatoeage op schouder meid

Doorlopend naar andere plekken

Vanaf de schouder kan een tatoeage goed uitlopen naar andere lichaamsdelen. Dit geeft grote ontwerpen nog meer ruimte. Bijvoorbeeld bij Maori tattoos worden ontwerpen regelmatig doorgetrokken van de bovenarm naar de schouder. Dit is ook iets om in gedachte te houden als je wilt beginnen met een kleiner ontwerp en deze later wilt uitbreiden. Houd er in dit laatste geval wel rekening mee dat verschillende stijlen naast elkaar het algehele beeld kunnen verpesten. Je kunt dus beter voor dezelfde stijl kiezen.

 • Maori tattoo met een blauw erin op de borst/schouder
 • Tatoeage van rozen die met elkaar verbonden zijn geplaatst op de rug

Overig

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor tatoeages op de schouder? In onze galerij vind je nog meer voorbeelden. Je bent daarnaast ook altijd welkom om langs te komen in onze shop. Zoek je liever eerst nog online naar voorbeelden, dan kun je bijvoorbeeld eens naar deze sites kijken:

Je kunt natuurlijk ook altijd met je eigen ideeën komen. Bij Dutch Ink gaan we samen met jou om tafel zitten om jouw ideeën vorm te geven. Zowel een simpel bloemetje als een gedetailleerd portret verdient bij ons de grootste aandacht. Wie weet kunnen wij je ter plekke inspireren om jouw tatoeage net even mooier en bijzonderder te maken. Vanwege onze service en aandacht voor de klant komen onze klanten uit heel het land.

Loop vrijblijvend binnen bij onze shop in Vlaardingen (vlakbij Rotterdam), proef de sfeer en overtuig jezelf.