Tattoo voet

De voet is een wat minder bekende plek om een tattoo te laten zetten. Dit is jammer, want een tattoo op de voet is leuk, sierlijk en speels. Dit is een reden waarom vooral vrouwen ervoor kiezen om een tatoeage op hun voet te laten zetten. In dit artikel lees je er meer over. De foto’s komen uit het portfolio van Dutch Ink.


Voorbeelden
-Kleine tattoos
-Teksten
-Bloemen
-Vlinders
-Enkelbanden
=Grotere tattoos
-Voetzool
-Overig
Algemeen
-Verbergen of laten zien
Pijnlijke plek?
-Genezing
Tot slot

Voorbeelden

Er zijn een paar soorten tattoos die veel op de voet worden gezet. Hieronder wordt een overzicht gegeven.

Kleine tattoos

Om een kleine tatoeage goed tot zijn recht te laten komen, kun je het beste kiezen voor een plek op je lichaam met een klein oppervlak. Op de rug zal bijvoorbeeld een kleine tattoo niet opvallen. Naast de pols wordt ook de voet hiervoor gekozen. Zo heeft actrice Charlize Theron een klein bloemetje op haar rechtervoet. Kate Hudson heeft een klein sterretje. In het algemeen worden er sierlijke lijnen bij getatoeëerd. Deze lijnen volgen de vorm van de voet en kunnen doorlopen naar de enkel.

  • Vingerafdruk hart op voet

Teksten

Teksten worden vrijwel overal op het lichaam getatoeëerd. De onderarm is een van de populairste plekken voor een tekst, maar ze worden tegenwoordig ook regelmatig op de voet gezet. Jennifer Aniston heeft bijvoorbeeld de naam van haar overleden hond Norman aan de zijkant van haar rechtervoet laten tatoeëren. Bij Ashley Greene staat de tekst ‘Life’s a Dance’ op haar linkervoet. Namen en korte spreuken komen het meeste voor.

Bloemen

Bloemen staan erg sierlijk op de voet. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een langwerpige tatoeage met kleine bloemen.

  • bloemen op voet
  • Bloemen op voet

Vlinders

Er wordt ook vaak een vlinder gekozen. Zowel boven op de voet, als verder naar de zijkant komen ze tot hun recht. Ze komen in verschillende stijlen en soorten voor.

  • Vlinder en bloemen op voet
  • tatoeage van kleine paarse bloemetjes en twee vlinder op de voet

Enkelbanden

Het wordt steeds populairder om een enkelband te laten tatoeëren. Vanaf de enkel kan een hanger doorlopen naar de voet. Denk bijvoorbeeld aan een vlinder, kruis, of iets anders kleins.

  • Mooie dromenvanger tatoeage met veren eraan op de voet van een vrouw
  • 3D schorpioen tattoo

Voetzool

Het is mogelijk om de onderkant van de voet te laten tatoeëren. Dit wordt echter maar heel weinig gedaan. Dankzij het lopen geneest de tattoo langzaam, en vervaagt hij snel. Het is mogelijk dat in korte tijd de tattoo nauwelijks meer zichtbaar is. Als je het graag wilt, tatoeëren wij de voetzool wel, maar wij willen jou graag een mooi en blijvend resultaat geven. Ons advies is dan ook om voor een andere plek te kiezen.

Overig

Ben je enthousiast geworden, maar wil je nog meer voorbeelden zien van tatoeages op de voet? Neem dan eens een kijkje op een van de volgende sites:

Je kunt natuurlijk ook altijd met je eigen ideeën komen. Bij Dutch Ink informeren we je graag of de tattoo mooi op jouw voet zal komen te staan. Indien nodig passen wij het ontwerp aan om jou het mooiste resultaat te geven.

Algemeen

Wanneer je overweegt om een tatoeage op je voet te laten zetten, is het belangrijk bewust te zijn van een aantal dingen. Er zitten een aantal voor- en nadelen aan deze plek. Hieronder lees je er meer over.

Verbergen of laten zien

Op je voet kun je de tatoeage zelf goed zien, en is deze zonder al teveel moeite met sokken te verbergen. Dit is ideaal als je werk doet waarbij het zichtbaar dragen van tattoos ongewenst is. Aan de andere kant kunnen vrouwen door het dragen van open schoenen de tatoeage het hele jaar door showen. Met warm weer wordt het door het dragen van sandalen of slippers makkelijker.

Pijnlijke plek?

Eén van de nadelen van de voet, is dat het een van de meest pijnlijke plekken is om een tatoeage te laten zetten. Dit komt doordat de huid op de voet dun is en dicht op het bot ligt, vooral bij de wreef, tenen en de malleolus (de knobbel aan de zijkant). Ondanks dat iedereen pijn anders ervaart, en het bij jou kan meevallen, wordt het toch afgeraden om voor deze plek te kiezen als het je eerste tatoeage is.

Genezing

Een ander nadeel is dat de voet een langere tijd nodig heeft om te genezen. Pas na twee maanden is de huid helemaal hersteld. Tijdens het genezingsproces moet er zoveel mogelijk van de tatoeage afgebleven worden. Bij de voet is dit moeilijker, vanwege het dragen van sokken en schoenen. Daarnaast kan de voet een paar dagen licht opgezwollen zijn. Hierdoor wordt de genezing vertraagd en bestaat het risico dat de tattoo vervaagt. Voor het beste resultaat kun je hem laten zetten in de zomer, wanneer je op blote voeten of open schoenen kunt lopen. Lucht in ieder geval je voet zoveel mogelijk en koel deze met koud water om de zwelling tegen te gaan. Na twee maanden vindt er bij Dutch Ink een controle plaats om te kijken of de tattoo goed is genezen. Indien de tatoeage vervaagd is, kleuren wij hem gratis bij. Lees voor meer informatie ons artikel over tattoo nazorg.

Tot slot

Met het juiste ontwerp is een tatoeage op de voet erg mooi en praktisch. Hij is gemakkelijk te verbergen, maar kan ook geshowd worden. Je kunt simpelweg je voet met een tatoeage mooier maken of deze een symbolische betekenis meegeven. Lees bijvoorbeeld onze artikelen over de verschillende betekenissen die tattoos kunnen hebben.

Vanwege de nadelen is het wel belangrijk om je goed te laten informeren door de tatoeëerder, vooral als het je eerste tattoo is. Bij Dutch Ink helpen we je graag om de juiste keuze te maken. Je kunt bij ons 7 dagen per week ook zonder afspraak binnenlopen voor informatie en advies.