Koos

Dit keer geen woorden van iemand die de shop als klant bezocht maar over iemand die me respect verdiend.
We hebben het hier over niemand minder dan onze gap, Koos, als ik nu terugdenk aan die eerste keer dat ik met hem te maken kreeg dan valt me eigen bek open, want ik ken ‘m nu op de kop af 40jr.
WTF! 40jr!
Vroeger had me vader weleens gezegd over een goede vriend van hem, dit is een vriend, al 25jr, dan dacht ik, lekker belangrijk. Nu kijk ik zelf terug naar iemand die met vlagen bij me langskomt, uitgesmeerd over 40jaar…de laatste keer dat we mekaar weer tegenkwamen herkende ik hem dan ook niet meer, Koos is namelijk ooit eens 125kg spier geweest maar later ook een zitzak van 200kg!
Toen ik hem 3jr geleden weer tegenkwam had hij een operatie ondergaan en was hij net 100kg kwijt. Dus ahm ja, ik herkende hem niet. Hij werkte destijds (30 jaar geleden)bij een andere Tattoo shop in Vlaardingen die later verhuisde naar Rotterdam. Kay zei, die man Tatoeëert al 33jr….
Om kort te gaan, hij leerde het Kay, de kneepjes en alles erom heen.
Soms word ik moe van hem, zittie me aan te kijken als een trouwe hond, denk ik, ja? Zegtie nix! En even onverwachts zegtie, ik ga naar huis! logisch want tis geen aangenomen job in de shop! Maar hij komt altijd zo onverwachts uit de hoek.Het is socializen voor hem, Bje dolle met de jongens, bakkie T doen, beetje tekentherapie enz enz.
Maar heb iedereen toch weleens, datje moe van iemand word die vaak bij je is… Nou ik dus ook. Dutch Ink heeft veel aan hem te danken, als de nood aan de man is staat deze topper onvoorwaardelijk voor Kay klaar, stelt nooit vragen maar gaat als een ouwe Bulldog door muren om bij te springen in raad en daad.
ik schrijf dit stukkie niet speciaal hem, maar voor een ieder die een ander weleens zat is…vandaag lekker relax daggie in de shop waardoor ik de laatste dagen ff door me hoofd kan laten passeren! veel sporten maar ook irritaties en vooral het wachten op het belletje wanneer ik opgeroepen word, vermoeidheid speelt me af en toe parte denk ik.
Maar goed, d`r zijn echt wel wat mensen die mij ook zat zijn/waren, as we speak or in the past, misschien om wat ik ze aandeed of net als wat ik zelf heb met Koos, zomaar!
Ben je me zat of vindje me ff nieso aardig, vergeet dan niet,
Ik ben loyaal tot op het bot, zelfs als het niet wederzijds is.
Mensen het maakt niet uit of je begrijp wat ik hier schrijf, ik schrijf deze gedachte ff van me af.
Ik mag moe worden van iemand waar ik om geef!
Ik kijk nu naar ‘m, zittie me weer aan te kijke terwijl ik dit schrijf.
Tis af en toe net een mensKnipogen
Have a Nice One Y’All!