Vrouwelijke tattoo

Vroeger was de tatoeage vrijwel alleen weggelegd voor mannen. Als je een tattoo had, was je een zeeman, biker, crimineel of ‘ruwe bolster blanke pit’ type. Dit is tegenwoordig gelukkig niet meer zo. Tatoeages zijn voor iedereen, en dus ook voor vrouwen. In vergelijking met mannen is er wel een verschil in waar vrouwen doorgaans voor kiezen. In dit artikel willen we je tips en inspiratie uit ons eigen portfolio geven voor jouw tattoo!


Soort tattoo – top 15
Plaatsing van de tattoo – top 10
Tot slot

Soort tattoo – top 15


Dat vrouwen hun lichaam graag versieren is niks nieuws. Naast sieraden en make-up is het nemen van een tatoeage een mooie manier om dit te doen. Jouw tattoo kan ook een symbolische betekenis hebben. In het algemeen zijn vrouwelijke tatoeages:

  • klein,
  • schattig,
  • subtiel,
  • sierlijk.

Hieronder geven we je de top 15 populairste ontwerpen voor vrouwen.

1. Vlinders

Een vlinder is mooi, sierlijk en heeft veel kleine details. Met een klein beetje creativiteit is elke vlinder tattoo uniek te maken.

Vlinders op rug

2. Oneindigheid:

Een ontwerp waarin het infinity teken (∞) verwerkt wordt, komt steeds vaker voor. Door de simpele vorm van het symbool kan er veel creativiteit in het ontwerp gestopt worden.

Vogels met infinty teken

3. Bloemen:

Ze zijn een universeel symbool voor schoonheid, en daarmee uitstekend geschikt voor vrouwen. Vaak wordt er voor kleine bloemetjes met zachte kleuren gekozen. Dit in tegenstelling tot mannen, die eerder voor de old school stijl gaan met grote bloemen in bonte kleuren. Een ander populair ontwerp is een paardenbloem die verandert in vogeltjes.

Kleine blauwe bloemen met het moeder en dochter symbool erin verwerkt geplaatst op de schouder

4. Sterren:

Sterren zijn er in alle vormen en maten. Ze kunnen goed gecombineerd worden met andere symbolen en zo een tatoeage nog sierlijker maken.

Vlinder en sterren op onderbeen

5. Feeën of elfjes:

De meeste feeën of elfjes zijn vrouwelijk, wat ze al snel tot vrouwelijke symbolen maakt. Het zijn onschuldige wezentjes die ook een ondeugende kant kunnen hebben. Een van de bekendste elfjes is Tinkerbell.

6. Hartjes:

Dit symbool voor de liefde is al een oud tatoeagesymbool. Zeelieden lieten grote harten in felle rode kleuren zetten, vaak met de naam van een geliefde erbij. Vrouwen pakken het subtieler aan en kiezen veel vaker voor een klein ontwerp, waarbij alleen de omlijning van het hart wordt getatoeëerd.

follow your heart tattoo

7. Insecten:

In het algemeen zullen vrouwen niet zo snel aan insecten denken (al is de vlinder officieel ook een insect). Er zijn er echter toch een paar die regelmatig bij vrouwen gezet worden, zoals lieveheersbeestjes en libellen.

Lieveheersbeestje op borst

8. Vogels:

De zwaluw is een symbool dat onder zeelieden erg populair was, maar ook veel vrouwen vinden het een mooi symbool. Daarnaast kiezen vrouwen ook voor andere vogels, met name kleine zangvogels met mooie kleuren.

Vogeltjes met bloemen op bovenarm

9. Sterrenbeelden:

Een sterrenbeeld vormt een onderdeel van onze identiteit. Wanneer je veel waarde hieraan hecht, is een tatoeage van jouw sterrenbeeld een goede keuze. Daarnaast zijn de symbolen goed klein te houden, wat ze uitstekend geschikt maken voor een vrouwelijk tattoo.

Sterrenbeeld op rug

10. Teksten:

Teksten zijn sowieso populair. Vrouwen zijn echter eerder geneigd om de tekst voor zichzelf te houden. Deze wordt op een plek gezet waar het niet opvalt en bevat een inspirerende of krachtgevende spreuk. Namen in een mooi lettertype komen ook veel voor.

Tekst op schouder

11. Dieren:

Dieren in het algemeen doen het erg goed bij vrouwen. Of het nu een portret van je eigen hond is, of een afbeelding van een wolf, met een dier krijg je al snel een mooie tattoo.

Portret hond op onderbeen

12. Veren:

Een veer is een goed alternatief voor een vogel. Ontwerpen bevatten veel details en er wordt voor veel verschillende zachte kleuren gekozen.

Infinity veer op schouder

13. Dromenvangers:

Het tatoeëren van dromenvangers is in opkomst, en vooral vrouwen kiezen ervoor. Deze tattoos zijn vaak wel iets groter, maar dienen als een goede manier om vrouwelijke symbolen zoals bloemen, veren en vlinders te combineren.

Dreamcatcher op bovenbeen

14. Strikjes:

Het is niet moeilijk om te zien waarom dit een vrouwelijk symbool is. Zowel in de nek als rondom de pols zijn strikjes sierlijk en goed geschikt als mooie tattoo.

3D tatoeage van een strik

15. Tribal:

Vooral aan het einde van de jaren ’90 waren tribals op de onderrug erg populair bij vrouwen (de tramp stamp). Dit is nu niet meer zo, maar de stijl wordt nog vaak op andere manieren gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een tribal vlinder.

Tribal met roos op rug

Plaatsing van de tattoo – top 10

Vrouwen zijn in het algemeen avontuurlijker met waar ze hun tattoo laten zetten dan mannen. Denk bijvoorbeeld aan de voet, enkel of de pols. Op deze plekken komen kleine tattoos tot hun recht, en zorgen ze voor een mooie versiering en / of accentuering van het lichaam. Dit zijn wel de plekken die in het algemeen pijnlijker of gevoeliger zijn. Aangezien de tatoeages meestal klein zijn, hebben veel vrouwen de pijn ervoor over. Hieronder staat de top 10 van de meest populaire plekken.

1. Enkel:

De enkel is een populaire plek voor vrouwen. Ook grotere tattoos kunnen door het dragen van een lange broek en sokken gemakkelijk verborgen worden. Door een korte broek of rok te dragen, kun je hem aan de andere kant ook goed laten zien.

Bloemen op voet

2. Pols:

Aan de binnenkant van je pols kun je heel goed een kleine tatoeage laten zetten. Hij valt hier niet snel op en kan met een armband of horloge verborgen worden. Een trend die steeds meer voorkomt is het laten tatoeëren van een armband.

Naam tattoo op pols

3. Nek:

Een tatoeage in de nek is voornamelijk populair bij vrouwen met wat langer haar. Door dit los te dragen is de tattoo goed te verbergen, maar doe het in een staart en hij komt tevoorschijn. Als je de tattoo iets lager laat zetten, tussen de schouderbladen, is hij wat gemakkelijker te verbergen als het moet.

Zwart witte zwaluw tattoo in de nek

4. Schouder:

De schouder is sowieso een plek waar veel voor gekozen wordt. Voor een speels effect kun je ervoor kiezen om de tatoeage voor een deel boven op de schouder te laten zetten. Hierdoor wordt de lichaamsvorm geaccentueerd, en krijgt het een hele andere uitstraling dan op een schouderblad.

dromenvanger tatoeage met een veer eraan

5. Bovenarm:

De bovenarm is een van de populairste plekken voor een tattoo. Ook vrouwen laten deze plek tatoeëren. Voor een subtiele tattoo kan ervoor gekozen worden om de binnenkant van de arm te laten tatoeëren. Let er wel op dat de binnenkant gevoeliger is dan de buitenkant.

Bloem op bovenarm

6. Onderarm:

Net zoals de bovenarm is ook de onderarm een populaire plek voor een tatoeage. Deze ontwerpen zijn groter dan wanneer ze alleen op de pols komen, maar zorgen nog steeds voor een subtiele versiering.

Infinity logo uit namen op onderarm

7. Heup:

In plaats van de onderrug kiezen steeds meer vrouwen voor de heup. Een kleine, intieme tatoeage is goed geschikt voor deze plek, maar ook grotere ontwerpen die eventueel doorlopen naar de dij komen voor.

Vlinders op bovenbeen

8. Voet:

Ondanks dat de voet een van de pijnlijkste plekken is om te laten tatoeëren, stijgt de populariteit van deze plek. Net als bij de enkel wordt er voornamelijk gekozen voor ontwerpen met sierlijke lijnen die erg leuk staan als je open schoenen draagt. Ontwerpen die de hele voet bedekken, bestaan ook.

bloemen op voet

9. Ruggengraat:

Ook de ruggengraat is een van de pijnlijkste plekken, maar dit houdt vrouwen niet tegen. Op deze plek komen langwerpige tatoeages, bijvoorbeeld teksten.

Teksten op rug

10. Zij:

De zij wordt door vrouwen gebruikt voor grotere tatoeages. Toch wordt er bij deze ontwerpen nog steeds gebruik gemaakt van sierlijke lijnen en subtiele kleuren. Het zijn grotere versies van bepaalde ontwerpen, of een aaneenschakeling van, bijvoorbeeld, bloemen die doorlopen over de rug.

Blauwe veer tatoeage op de zij met 3d effect in de kleuren paars en blauw

Tot slot

Uiteraard zijn er uitzonderingen op deze voorbeelden. Dat weinig vrouwen kiezen voor een sleeve met schedels, of een full back piece met felle kleuren, betekent niet dat ze niet mooi zullen staan. Het belangrijkste is dat jij tevreden bent met jouw tattoo. Bij Dutch Ink vinden wij het belangrijk om je daarbij te helpen. Voel je daarom vrij om jouw ideeën met onze tatoeëerders te bespreken, of ze nu wel of niet passen bij wat er in dit artikel is beschreven! Kijk voor meer inspiratie eens rond in onze galerij. Cuded heeft ook een mooie lijst met voorbeelden.