Christina piercing
De Christina piercing is een genitale piercing voor vrouwen. Vanwege zijn plek op de venusheuvel wordt deze piercing ook wel Venuspiercing genoemd. In dit artikel lees je meer over genitale piercings, praktische informatie over het laten zetten van een Christina piercing, en een stukje achtergrondinformatie. Lees voor een overzicht van andere soorten genitale piercings ons artikel over intieme piercings.
Genitale piercing
– Venusheuvel
Christina piercing laten zetten
– Werkwijze
– Doet het pijn?
– Nazorg
Geschikte sieraden
Oorsprong
Genitale piercing
Piercings die door of bij de geslachtsdelen worden gezet, worden genitale piercings genoemd. Vaak hebben deze piercings naast het versieren van het lichaam ook de functie om seksueel genot te verhogen. Genitale piercings worden daarom ook wel erotische piercings, of intieme piercings genoemd.
Venusheuvel
De Christina piercing is hier een vreemde eend in de bijt. Het wordt gezet in de venusheuvel. Dit is het onderste stukje van de buik, tot aan de schaamlippen, waar vanaf de pubertijd schaamhaar groeit. Het is vernoemd naar de Romeinse godin van de liefde Venus. Ondanks zijn positie zorgt het voor geen extra stimulatie van de vrouwelijke geslachtsorganen, omdat het niet in contact komt met de clitoris. Het sieraad zorgt er dus alleen voor dat de venusheuvel mooi versierd wordt.
Christina piercing laten zetten
Het laten zetten van een genitale piercing is duurder dan vele andere piercings. Toch betaal je bij Dutch Ink slechts € 50,- . We zijn hiermee een van de goedkoopste piercers van Nederland, maar leveren niet in op de kwaliteit. De prijs is echter niet de enige overweging. Hieronder wordt een overzicht gegeven van wat je moet weten over het laten zetten van een Christina piercing.
Werkwijze
Het laten zetten van een Christina piercing lijkt erg veel op het zetten van een navelpiercing. Het is niet voor iedere vrouw mogelijk om deze piercing te laten zetten. De piercer moet goed grip kunnen krijgen op de huidplooi. Zo niet, dan kan de piercing niet goed komen te zitten en is de kans op problemen vele malen groter. Dit kun je van tevoren zelf uitproberen. Onze piercer staat ook altijd voor je klaar voor persoonlijk advies.
Als jouw venusheuvel geschikt is bevonden, moet deze eerst goed gedesinfecteerd worden. Met speciale inkt wordt de plek waar de piercing moet komen daarna afgetekend. Daarna zal de piercer de huidplooi vasthouden met een speciale klem. Zodra deze goed zit, wordt er een naald door de huidplooi heen gestoken, en kan het sieraad erdoorheen gehaald worden.
Doet het pijn?
Of je tijdens het piercen pijn voelt, is sterk afhankelijk van jezelf. Bij de een is de venusheuvel gevoeliger dan bij de ander. Piercen wordt meestal zonder verdoving gedaan, maar er zijn manieren om het gebied waar de piercing komt licht te verdoven. Je kunt van te voren bij de piercer vragen naar de mogelijkheden. Als je de piercing echter graag wilt hebben dan moet je er een beetje pijn voor over hebben.
Nazorg
De Christina piercing is een surface piercing, wat inhoudt dat de kans op uitroeiing vrij hoog is. Het lichaam stoot het metaal dan af en na verloop van tijd zal de piercing er dan uit vallen. De piercing laten zetten bij een goede piercer, die goed bepaalt of de piercing voor jou geschikt is, scheelt al een hoop. De piercer van Dutch Ink heeft de nodige kennis en ervaring in huis om jou de juiste informatie mee te kunnen geven. Na het zetten kan het gebied wat gevoelig zijn en licht jeuken of branden. Dit is normaal en zal na een paar dagen weg moeten trekken.
Er zijn twee dingen erg belangrijk om rekening mee te houden na het zetten van een Christina piercing. Allereerst is het erg belangrijk om de piercing goed schoon te houden om problemen te voorkomen. Het wondje heeft zeker minimaal zes maanden de tijd nodig om te genezen. Middelen met alcohol moeten vermeden worden. Gebruik onze aftercareproducten. Deze zijn bij de prijs inbegrepen en krijg je naderhand mee van de piercer. Als tweede is het belangrijk dat er niet te veel druk op de piercing komt te staan. Het dragen van bijvoorbeeld strakke broeken is niet aan te raden.
Als je met deze twee dingen rekening houdt, is de kans vrij klein dat er serieuze problemen zoals ontstekingen ontstaan. Indien je toch problemen krijgt, laat de piercing dan zitten en neem zo snel mogelijk contact op met de piercer of met je huisarts.
Geschikte sieraden
Voor surface piercings is een speciale surface barbell ontwikkeld. Dit is een licht gebogen barbell, waarbij het ene bolletje bij de opening van de buitenste schaamlippen komt, en het andere bolletje op de venusheuvel. Door zijn vorm komt er minder druk op de piercing te staan, wat de kans op uitroeiing verminderd. Dit is het meest gebruikte sieraad bij het zetten van de piercing.
Het is mogelijk om na genezing de barbell te vervangen door een ringetje, maar dit is niet altijd aan te raden. Vanwege zijn positie kan er te veel druk ontstaan en wordt de piercing oncomfortabel om te dragen. Je kunt het beste variëren met barbells in verschillende kleuren.