Intieme piercing

Piercings zijn al lang niet meer beperkt tot de oren, neus, wenkbrauw, tong of navel. Met de huidige piercingtechnieken is het gemakkelijker geworden om op een veilige manier vrijwel overal op het lichaam piercings te laten zetten. Intieme piercings, ook wel genitale piercings of erotische piercings genoemd, worden bij de geslachtsdelen geplaatst. Naast een versiering van het lichaam hebben deze piercings in de meeste gevallen het voordeel dat ze het seksuele genot verhogen. In dit artikel vind je een overzicht van verschillende soorten intieme piercings. Voor meer algemene informatie over piercings verwijzen we je naar de piercing info en je eerste piercing.


Genitale piercing voor vrouwen
– Christina
– Horizontale clithood
– Verticale clithood
– Binnenste schaamlippen
– Buitenste schaamlippen
– Fourchette
Genitale piercing voor mannen
– Prins Albert
– Dydoe
– Voorhuid
– Ampallang
– Apadravya
– Frenum
– Lorum
– Hafada
– Public
Overige genitale piercings
– Guiche
– Tepel

Genitale piercing voor vrouwen

Vrouwen hebben het voordeel dat de meeste genitale piercings snel genezen. Zolang het dragen van strakke broeken vermeden wordt, zijn ze bovendien comfortabel om te dragen. In de meeste gevallen zal het sieraad een dikte van 1,6 of 2 mm hebben, maar dit is afhankelijk van jouw lichaamsbouw. De piercer kan het beste bepalen wat voor jou de beste keuze is.

Wees er wel bewust van dat niet elke piercing voor iedere vrouw even opwindend zal zijn. Probeer je lichaam te leren kennen voordat je een plek uitkiest. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want voor alle intieme vrouwelijke piercings betaal je bij Dutch Ink slechts € 50,-. Hieronder vind je een lijst met verschillende mogelijkheden.

Christina

De bekendste genitale piercing voor de vrouw is de Christina piercing. Een licht gebogen barbell wordt in een huidplooi aan de onderkant van de venusheuvel geplaatst. Het onderste balletje zit waar de buitenste schaamlippen beginnen, en het bovenste balletje rust op de venusheuvel. Belangrijk om te weten is dat deze piercing niet stimulerend werkt op de geslachtsorganen. Meer hierover lees je in ons artikel over deze piercing. Genezing duurt 6-9 maanden.
Christina piercing

Horizontale clithood

Veel vrouwen denken dat een clithood door de clitoris heengaat, maar dit is niet waar. Over de clitoris zit een stukje huid (clitoriskapje). Bij de horizontale clithood (HCH) wordt dit stukje horizontaal gepiercet. Meestal wordt er voor een ringetje gekozen, zodat het balletje op de clitoris rust. Genezing duurt 4-8 weken.
Horizontale clithood piercing, HCH

Verticale clithood

Net als bij de HCH wordt bij de verticale clithood (VCH) ook het clitoriskapje gepiercet. Bij deze variant komt de piercing verticaal te zitten en wordt er gekozen voor een barbell. De meeste vrouwen ervaren de VCH als zeer comfortabel en stimulerend. Genezing duurt 4-8 weken.
Verticale clithood piercing, VCH

Binnenste schaamlippen

Indien de binnenste schaamlippen (inner labia) groot genoeg zijn, is het mogelijk om hier een ringetje of barbell te plaatsen. Je kunt in elke schaamlip één of meerdere piercings laten zetten. Een enkele piercing die door beide schaamlippen gaat, is niet aan te raden, omdat het risico op uitscheuren groot is. Genezing duurt 4-8 weken.
Piercings door binnenste schaamlippen

Buitenste schaamlippen

In plaats van de inner labia, kun je de buitenste schaamlippen (outer labia) laten piercen. Ook hier wordt er vaak voor gekozen om in beide schaamlippen één ringetje of barbell te laten zetten. Het weefsel is voor deze piercing wel dikker en heeft langer de tijd nodig om te genezen. Gemiddeld duurt het 3-4 maanden.
Piercings door buitenste schaamlippen

Fourchette

De fourchette wordt verticaal gezet waar de binnenste schaamlippen samenkomen bij de vagina. Net als bij de VCH is een barbell de beste keuze. Niet bij elke vrouw is er genoeg ruimte voor deze piercing. Ook kan het zijn dat er na een bevalling littekenweefsel is ontstaan, wat het plaatsen van deze piercing niet mogelijk maakt. Genezing duurt 3-9 maanden.
Fourchette piercing, piercing bij de vagina

Genitale piercing voor mannen

Mannelijke genitale piercings hebben een wat langere genezingstijd dan bij vrouwelijke. Mannen hebben daarentegen wel meer mogelijkheden voor de plek waar je hem wilt laten zetten. Tijdens de genezing is het wel verstandig om een condoom te gebruiken tijdens seks.

Sieraden hebben een dikte tussen de 1,6 en 2,5 mm, en in sommige gevallen kan er gestretcht worden naar een grotere dikte. Bij de lengte van de piercing moet er genoeg ruimte overblijven om een erectie op te vangen. Bedenk goed wat je wilt en overleg dit met de piercer. Bij Dutch Ink betaal je voor elke mannelijke intieme piercing slechts € 75,-. We zijn hiermee een van de goedkoopste piercers van Nederland. Hieronder vind je een lijst met verschillende mogelijkheden.

Prins Albert

De Prins Albert-piercing is de populairste genitale piercing onder mannen. Een ringetje wordt door de onderkant van de eikel gestoken, en komt door de urinebuis naar buiten. De piercing geneest snel en werkt voor de meeste mannen en hun partner zeer stimulerend. Lees ons artikel over deze piercing voor meer informatie. Genezing duurt 4-8 weken.
Prins Albert-piercing

Dydoe

Bij de dydoe wordt er een staafje door de eikelrand gestoken. Dit kan op plekken waar deze rand voldoende uitsteekt. Het is ook mogelijk om meerdere naast elkaar te laten zetten. Deze piercing is voornamelijk geschikt voor besneden mannen. Genezing duurt 3-6 maanden.
Dydoe piercing, piercing door de eikelrand

Voorhuid

Onbesneden mannen kunnen een klein ringetje of staafje door hun voorhuid heen laten zetten. Bij de plaatsing moet er rekening mee gehouden worden dat de voorhuid vrij kan bewegen en terugtrekken zonder dat dit oncomfortabel is. Genezing duurt 2-4 maanden.
Voorhuid piercing, piercing door de voorhuid

Ampallang

Bij de ampallangpiercing wordt een lange, rechte barbell horizontaal door de eikel heen gestoken. De precieze plaatsing varieert op basis van de vorm van jouw eikel. Genezing duurt 3-9 maanden.
Ampallang piercing, piercing horizontaal door de eikel

Apadravya

Het is ook mogelijk om de eikel verticaal met een rechte barbell te laten piercen. Bij besneden mannen zijn er wat meer mogelijkheden voor de exacte plaatsing, omdat het de voorhuid niet in de weg zit. Genezing duurt 3-9 maanden.
Apadravya piercing, piercing verticaal door de eikel

Frenum

Het frenum is een stukje huid vlak achter de eikel dat de voorhuid aan de penis verbindt. Bij een frenumpiercing wordt er door of bij dit stukje huid aan de onderkant van de penis horizontaal een staafje of ringetje gezet. Het is mogelijk om er meerdere onder elkaar te laten zetten voor een frenumladder. Genezing duurt 2-4 maanden.
Frenum piercing, piercing vlak achter de eikel

Lorum

Een lorumpiercing (samentrekking van ‘low’ en ‘frenum’) wordt aan de onderkant van de penis geplaatst waar de balzak (scrotum) begint. Met een ruim zittend staafje of ringetje is deze piercing zeer comfortabel. Genezing duurt 3-6 maanden.
Lorum piercing, piercing onder de penis

Hafada

In de huid van het scrotum (balzak) kan overal waar het weefsel goed samengeknepen kan worden een piercing komen. De meest gangbare plek is aan de bovenzijde, omdat hier de huid wat losser is. Genezing duurt 3-6 maanden.
Hafada piercing, piercing bij de balzak

Public

De plaatsing van de publicpiercing is te vergelijken met die van de Christinapiercing. Waar de penis begint, wordt er een staafje of ringetje aan de bovenkant geplaatst. Doordat het sieraad tijdens de seks tegen de clitoris aankomt, is deze piercing ook stimulerend voor de vrouw. Genezing duurt 2-3 maanden.

Overige genitale piercings

Hieronder worden nog enkele piercings besproken die bij zowel mannen als vrouwen gezet kunnen worden.

Guiche

Tussen de anus en het scrotum / de vagina zit een klein stukje huid. Dit is het perineum en kan gepiercet worden met een ringetje of een staafje. Dit is niet voor iedereen een comfortabele plek voor een piercing, vanwege de druk die erop komt wanneer je zit. Sowieso is het tijdens de genezing niet mogelijk om te fietsen. Genezing duurt 3-6 maanden.

Tepel

Vanwege zijn stimulerende werking wordt de tepelpiercing gezien als een erotische piercing, ook al wordt deze niet bij de geslachtsdelen gezet. Staafjes of ringetjes kunnen in meerdere richtingen worden geplaatst, en meerdere piercings in één tepel zijn ook mogelijk. Voor meer informatie kun je ons artikel over tepelpiercings lezen. Deze piercing kost bij Dutch Ink € 22,50. Genezing duurt 3-9 maanden.
Tepelpiercing, piercing door de tepel

Wij zijn de goedkoopste piercing shop van Rotterdam en omgeving!