Prins Albert-piercing

De Prins Albert-piercing (ook wel PA piercing genoemd) is een genitale piercing voor mannen. In dit artikel lees je meer over genitale piercings, praktische informatie over het laten zetten van een Prins Albert-piercing, en een stukje achtergrondinformatie. Voor een overzicht van andere genitale piercings voor mannen, kun je kijken naar ons artikel over intieme piercings.


Genitale piercing
– PA piercing
– Seks
– Urineren
PA piercing laten zetten
– Werkwijze
– Doet het pijn?
– Nazorg
Geschikte sieraden
Oorsprong

Genitale piercing

Genitale piercings worden door of bij de geslachtsdelen gezet. Mensen vinden het vaak mooi, maar dit soort piercings worden ook gebruikt om het seksueel genot te verhogen. Genitale piercings worden daarom ook wel erotische piercings, of intieme piercings genoemd.

PA piercing

De PA piercing is voor mannen de meest voorkomende erotische piercing. Het sieraad wordt aan de onderzijde van de penis door de eikel heen gestoken, en komt via de urinebuis weer naar buiten. Het is ook mogelijk om de piercing aan de bovenkant te laten zetten. Dit wordt de reversed Prins Albert-piercing genoemd. Zowel bij besneden als onbesneden penissen is een PA piercing mogelijk. Bij een onbesneden penis moet er wel voor gezorgd worden dat de piercing niet in de weg zit van de voorhuid.
Prins Albert-piercing

Seks

Tijdens het vrijen zorgt de piercing ervoor dat de eikel zowel aan de binnen- als buitenkant gestimuleerd wordt. De partner heeft er ook profijt van. Doordat de piercing geen scherpe randen heeft, gebeurt dit veilig en pijnloos. Het is wel sterk aan te raden om rustig te penetreren, zowel vaginaal als anaal. Tijdens de genezingsperiode wordt het ook aangeraden om een condoom te gebruiken.

Bij orale seks is het beter dat de piercing tijdelijk verwijderd wordt. Het kan ernstige schade veroorzaken aan tanden en het levert verstikkingsgevaar op.

Urineren

Een van de nadelen is dat de piercing door de urinebuis heengaat. De stroom van de urine wordt niet belemmerd, maar de urinebuis heeft daardoor een extra gaatje waardoor urine naar buiten kan. Hierdoor is het lastiger om tijdens het staand plassen goed te richten. Het wordt daarom aangeraden om na het laten zetten van een PA piercing voortaan zittend te plassen.

PA piercing laten zetten

Het laten zetten van een genitale piercing is duurder dan andere piercings. Bij Dutch Ink vinden we echter dat het niet te duur mag zijn. Door onze materialen scherp in te kopen, kunnen wij met een scherpe prijs van € 75,- de goedkoopste piercer van Nederland zijn. De prijs is echter niet de enige overweging. Hieronder wordt een overzicht gegeven van wat je moet weten over het laten zetten van een Prins Albert-piercing.

Werkwijze

Het laten zetten van een Prins Albert-piercing gebeurt op een speciale manier. Nadat alles gedesinfecteerd is, wordt de plek waar de piercing aan de onderkant van de penis komt te zitten afgetekend. Vervolgens wordt er een hol buisje in de plasbuis gestoken, tot aan het afgetekende stipje. De piercer steekt dan de naald door de huid heen en in het holle buisje. Hierna volgt het sieraad, welke het buisje weer uit de plasbuis drukt.

Doet het pijn?

Piercen is nooit geheel pijnloos, toch valt het laten zetten van een PA piercing in de meeste gevallen mee. De plasbuis ligt aan de onderkant van de penis, waardoor de piercing slechts door een dun stukje huid moet. De meeste mannen vinden het buisje dat in de plasbuis wordt gestoken onprettiger dan het piercen van de piercing zelf.

Nazorg

De PA piercing heeft een korte genezingsperiode van ongeveer vier weken. Tijdens deze periode helpt de urine als een soort zoutoplossing om de piercing schoon te houden. Bij deze piercing is de kans op infectie vrij klein. De eerste paar dagen kan het zuur in de urine echter wel voor een brandend of prikkend gevoel zorgen tijdens het plassen. Door veel water te drinken wordt de urine verdund, wat minder last geeft. De piercing na het plassen afspoelen met water helpt ook om het gevoel te verminderen. Gebruik daarnaast de gratis aftercareproducten die je van onze piercer meekrijgt.

Tijdens de eerste paar dagen kun je als het goed voelt seks hebben. Luister hiervoor naar je eigen lichaam. Hierbij moet wel gezegd worden dat het ook normaal is dat de piercingwond deze eerste dagen een beetje bloedt. Zolang er nog kans is op een bloeding is het gebruik van een condoom noodzakelijk.

Geschikte sieraden

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een circular barbell (een net niet gesloten ringetje met twee balletjes) of een ball closure ring (ringetje met een balletje). Deze geven in het algemeen het meeste draagcomfort. Er moet te allen tijde rekening gehouden worden met de opzwelling van de penis tijdens een erectie.

Het is mogelijk om de piercing te laten stretchen. Er zijn bijvoorbeeld mannen die een dunne piercing een snijdend gevoel vinden geven. Dit gebeurt door regelmatig de piercing te vervangen door een dikkere, net zolang totdat de prettigste dikte is bereikt. Er valt hier goed mee te experimenteren. Het is namelijk mogelijk om later alsnog een stapje smaller te nemen. Gangbare maten lopen van 2mm tot 6mm. Het is wel verstandig om dit in overleg met de piercer te doen. Onze piercer heeft de kennis en ervaring in huis om je te informeren over wat je wel en niet moet doen. Kom voor meer informatie langs in onze shop in Vlaardingen, of bel op het nummer: 010 – 870 05 28.

Oorsprong

De piercing dankt zijn naam aan prins Albert van Saksen-Coburg en Gotha. Deze man leefde tijdens de eerste helft van de 19de eeuw, en was getrouwd met de Britse koningin Victoria. Het verhaal gaat dat Albert flink geschapen was, en dat dit opviel dankzij de strakke pantalons die ze in die tijd droegen. Hij liet de piercing zetten zodat hij zijn penis kon vastmaken aan de binnenkant van zijn broekspijp. Hierdoor zou er een minder grote bobbel te zien zijn geweest.

Dit verhaal is naar alle waarschijnlijkheid niet waar. Het is verzonnen als marketingtruc door Amerikanen Jim Ward, Doug Malloy en Fakir Musafar. Deze drie mannen hebben in de jaren ’70 van de vorige eeuw deze piercing ontwikkeld. Het is in eerste instantie een piercing geweest die vooral populair was onder homoseksuele mannen en liefhebbers van SM. Vandaag de dag is dit lang niet meer zo, en laten mannen met verschillende achtergronden en seksuele voorkeuren deze piercing zetten.

Wij zijn de goedkoopste piercing shop van Rotterdam en omgeving!