Tepelpiercing
De tepelpiercing is de populairste erotische piercing, zowel bij mannen als bij vrouwen. Je kunt het zien als een mooie lichaamsversiering, maar de tepelpiercing is in intieme situaties ook zeer functioneel. In dit artikel lees je meer over de erotiek van de tepelpiercing, praktische informatie over het laten zetten ervan, en een stukje achtergrondinformatie. Lees ons artikel over intieme piercings als je wilt weten welke soorten er nog meer mogelijk zijn.
Inhoud van deze pagina
Erotische piercing
Tepelpiercing zetten
– Hoe wordt het gezet?
– Doet een tepelpiercing pijn?
– Laten zetten
– Nazorg en genezing
Tepelpiercings en borstvoeding
Oorsprong
Erotische piercing
Tepelpiercing zetten
In tegenstelling tot het laten zetten van andere erotische piercings, hoeft een tepelpiercing niet duur te zijn. Bij Dutch Ink is de prijs van een tepelpiercing laten zetten slechts €22,50. Onze piercer heeft daarnaast de kennis en ervaring in huis om jou de beste kwaliteit te garanderen. De prijs is echter niet de enige overweging. Hieronder wordt een overzicht gegeven van wat je moet weten over het laten zetten van een tepelpiercing. Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, kom dan gerust langs in onze shop in Vlaardingen, of bel op het nummer: 010 – 870 05 28.
Hoe wordt het gezet?
Bij het piercen van het gaatje is het belangrijk dat de tepel goed gedesinfecteerd wordt. De plek waar de piercing moet komen wordt daarna met speciale inkt afgetekend. Daarna zal de piercer de tepel vasthouden met een speciale klem. Zodra deze goed zit, wordt er een naald door de tepel heen gestoken, en kan het sieraad erdoorheen gehaald worden.
Doet een tepelpiercing pijn?
De tepel is een erg gevoelig lichaamsdeel. De prik van de naald kun je flink voelen, maar dit trekt over het algemeen snel weg zodra de piercing erin zit. De tepel zal daarna nog een paar dagen wat gevoelig zijn, al hoeft dit niet onprettig te zijn. De stimulerende werking van de tepelpiercing werkt gelijk.
Er zijn manieren om de pijn tijdens het zetten te verzachten. Piercen wordt in principe zonder verdoving gedaan, maar je kunt er wel van tevoren naar vragen. Als je erg bang bent voor de pijn, kun je je het beste zo goed mogelijk laten informeren door de piercer. Onze piercer staat open voor al jouw vragen, zal je geruststellen en vertellen wat je wel en niet moet doen. Nadenken over de pijn maakt het sowieso altijd erger, dus denk liever aan het plezier dat je even later van je piercing zult hebben.
Nazorg en genezing
Na het zetten van de tepelpiercing zul je vrijwel direct wat merken van de stimulerende werking ervan. Het is wel belangrijk om niet te hard van stapel te lopen, en de piercing goed te verzorgen. Een volledig herstel heeft gemiddeld drie tot negen maanden de tijd nodig. In die tijd moet het wondje vooral goed schoongehouden worden. Gebruik hiervoor de instructies en aftercareproducten die bij de prijs inbegrepen zijn.
Een goede nazorg voorkomt dat de piercing wordt afgestoten, of dat er ontstekingen ontstaan. In ernstige gevallen kan een infectie leiden tot verwijdering van de borst (bij een vrouw) of andere ernstige gezondheidsproblemen. Dit komt niet vaak voor, maar het is om deze redenen zeer verstandig om de verzorgingsinstructies van de piercer op te volgen. Mochten er toch problemen ontstaan, neem dan zo snel mogelijk contact op met de piercer of de huisarts. Bij een snelle behandeling is de kans op ernstige problemen klein.
Tepelpiercings en borstvoeding
Het is echter niet aan te raden dat de piercing tijdens de genezing regelmatig verwijderd wordt. Om die reden worden tepelpiercings niet gezet bij zwangere of borstvoeding gevende vrouwen. Het is voor vrouwen dus erg belangrijk om een goed moment uit te kiezen voor het zetten van een tepelpiercing.
Oorsprong
Het laten zetten van een tepelpiercing is niet iets wat pas recentelijk gebeurt. Romeinse mannen lieten hun tepels piercen als symbool voor moed en mannelijkheid. Er zijn ook verhalen dat de soldaten de tepelringen gebruikten om hun borstplaat eraan vast te maken, maar hiervan is geen bewijs gevonden. Rond de 14de eeuw kwam de tepelpiercing vooral bij vrouwen weer in de mode. Ze gingen in die tijd jurken dragen met een zeer lage hals. Soms waren de tepels zelfs zichtbaar en diende de piercing als versiering. Aan het einde van de 19de eeuw kwam de tepelpiercing weer kort terug. In 1890 vertelde een vrouw via een brief aan het glamourblad Vogue over haar overwegingen en ervaringen.