Tepelpiercing

De tepelpiercing is de populairste erotische piercing, zowel bij mannen als bij vrouwen. Je kunt het zien als een mooie lichaamsversiering, maar de tepelpiercing is in intieme situaties ook zeer functioneel. In dit artikel lees je meer over de erotiek van de tepelpiercing, praktische informatie over het laten zetten ervan, en een stukje achtergrondinformatie. Lees ons artikel over intieme piercings als je wilt weten welke soorten er nog meer mogelijk zijn.

Inhoud van deze pagina
Erotische piercing
Tepelpiercing zetten
– Hoe wordt het gezet?
– Doet een tepelpiercing pijn?
– Laten zetten
– Nazorg en genezing
Tepelpiercings en borstvoeding
Oorsprong

Erotische piercing

De term erotische piercing wordt gebruikt om alle piercings te omschrijven die op een plek wordt gezet met een seksuele functie. Ze worden in het algemeen niet alleen gezet om deze plek van het lichaam te versieren, maar ook om het seksuele genot te verhogen. Naast het direct piercen van de geslachtsdelen is ook de tepelpiercing hier een voorbeeld van. Het sieraad maakt de tepels gevoeliger, waardoor het gemakkelijker wordt om deze te stimuleren.
tepelpiercing man

Tepelpiercing zetten

In tegenstelling tot het laten zetten van andere erotische piercings, hoeft een tepelpiercing niet duur te zijn. Bij Dutch Ink is de prijs van een tepelpiercing laten zetten slechts €22,50. Onze piercer heeft daarnaast de kennis en ervaring in huis om jou de beste kwaliteit te garanderen. De prijs is echter niet de enige overweging. Hieronder wordt een overzicht gegeven van wat je moet weten over het laten zetten van een tepelpiercing. Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, kom dan gerust langs in onze shop in Vlaardingen, of bel op het nummer: 010 – 870 05 28.

Hoe wordt het gezet?

De tepelpiercing wordt gezet in de tepel zelf. Omdat de tepel zich kan intrekken, wordt de piercing zo dicht mogelijk tegen de tepelhof aan gezet. De tepelhof is het gekleurde stukje huid rondom de tepel. Meestal komt het sieraad horizontaal te zitten, maar elke richting is mogelijk. Je kunt zelfs meerdere piercings in één tepel laten zetten.
Tepelpiercing laten zetten

Bij het piercen van het gaatje is het belangrijk dat de tepel goed gedesinfecteerd wordt. De plek waar de piercing moet komen wordt daarna met speciale inkt afgetekend. Daarna zal de piercer de tepel vasthouden met een speciale klem. Zodra deze goed zit, wordt er een naald door de tepel heen gestoken, en kan het sieraad erdoorheen gehaald worden.

Vrouwenborst met tepelschild
Dit sieraad kan een barbell (een kort staafje met aan beide kanten een bolletje), of een captive bead ring (een ringetje met een bolletje) zijn. Na de genezing kan deze vervangen worden voor iets anders, bijvoorbeeld door een tepelschild (een barbell met een extra versiering om de tepel heen).

Doet een tepelpiercing pijn?

De tepel is een erg gevoelig lichaamsdeel. De prik van de naald kun je flink voelen, maar dit trekt over het algemeen snel weg zodra de piercing erin zit. De tepel zal daarna nog een paar dagen wat gevoelig zijn, al hoeft dit niet onprettig te zijn. De stimulerende werking van de tepelpiercing werkt gelijk.

Er zijn manieren om de pijn tijdens het zetten te verzachten. Piercen wordt in principe zonder verdoving gedaan, maar je kunt er wel van tevoren naar vragen. Als je erg bang bent voor de pijn, kun je je het beste zo goed mogelijk laten informeren door de piercer. Onze piercer staat open voor al jouw vragen, zal je geruststellen en vertellen wat je wel en niet moet doen. Nadenken over de pijn maakt het sowieso altijd erger, dus denk liever aan het plezier dat je even later van je piercing zult hebben.

Nazorg en genezing

Na het zetten van de tepelpiercing zul je vrijwel direct wat merken van de stimulerende werking ervan. Het is wel belangrijk om niet te hard van stapel te lopen, en de piercing goed te verzorgen. Een volledig herstel heeft gemiddeld drie tot negen maanden de tijd nodig. In die tijd moet het wondje vooral goed schoongehouden worden. Gebruik hiervoor de instructies en aftercareproducten die bij de prijs inbegrepen zijn.

Een goede nazorg voorkomt dat de piercing wordt afgestoten, of dat er ontstekingen ontstaan. In ernstige gevallen kan een infectie leiden tot verwijdering van de borst (bij een vrouw) of andere ernstige gezondheidsproblemen. Dit komt niet vaak voor, maar het is om deze redenen zeer verstandig om de verzorgingsinstructies van de piercer op te volgen. Mochten er toch problemen ontstaan, neem dan zo snel mogelijk contact op met de piercer of de huisarts. Bij een snelle behandeling is de kans op ernstige problemen klein.

Tepelpiercings en borstvoeding

Als vrouw kun je je afvragen of een tepelpiercing het geven van borstvoeding belemmert. Bij een slechte genezing kunnen de melkbuisjes geblokkeerd raken door littekenweefsel, maar als de piercing goed wordt gezet en goed geneest zijn er geen problemen. De melkklieren worden niet aangetast, en de buisjes blijven vrij om de melk door te laten. In principe kun je de piercing zelfs gewoon inhouden tijdens het voeden, maar het is wel sterk aan te raden om hem even uit te doen. Je baby kan door het sieraad problemen hebben met zuigen of zijn mond bezeren. In ernstige gevallen kan de piercing zelfs losraken en stikgevaar opleveren.
Vrouwenborst met captive bead ring, tepelpiercing

Het is echter niet aan te raden dat de piercing tijdens de genezing regelmatig verwijderd wordt. Om die reden worden tepelpiercings niet gezet bij zwangere of borstvoeding gevende vrouwen. Het is voor vrouwen dus erg belangrijk om een goed moment uit te kiezen voor het zetten van een tepelpiercing.

Oorsprong

Het laten zetten van een tepelpiercing is niet iets wat pas recentelijk gebeurt. Romeinse mannen lieten hun tepels piercen als symbool voor moed en mannelijkheid. Er zijn ook verhalen dat de soldaten de tepelringen gebruikten om hun borstplaat eraan vast te maken, maar hiervan is geen bewijs gevonden. Rond de 14de eeuw kwam de tepelpiercing vooral bij vrouwen weer in de mode. Ze gingen in die tijd jurken dragen met een zeer lage hals. Soms waren de tepels zelfs zichtbaar en diende de piercing als versiering. Aan het einde van de 19de eeuw kwam de tepelpiercing weer kort terug. In 1890 vertelde een vrouw via een brief aan het glamourblad Vogue over haar overwegingen en ervaringen.

Net als vele andere piercings is de tepelpiercing in de tweede helft van de vorige eeuw weer in trek gekomen. In eerste instantie vond het sieraad vooral zijn plek bij bepaalde subculturen en homokringen. Het is dankzij artiesten als Lenny Kravitz en Axl Rose dat de tepelpiercing langzaam maar zeker geaccepteerd werd. In 2004 was het tepelschild van Janet Jackson tijdens een concert met Justin Timberlake te zien.
Tepelpiercing van Janet Jackson

Wij zijn de goedkoopste piercing shop van Rotterdam en omgeving!