Lip piercing

Bij een lip piercing wordt er een knopje of ringetje op een plek rondom de mond geplaatst. Dit kan op elke plek die jij mooi vindt. Dit artikel geeft je algemene informatie over lip piercings, en geeft je een overzicht van de trends. Voor informatie over piercings in het algemeen raden we je aan om piercing info en je eerste piercing te lezen.
Het zetten van een piercing


Algemene informatie
– Laten zetten
– Soorten piercings
– Genezing
– Prijzen bij Dutch Ink
Piercing bij de onderlip
– Labret
– Verticale labret
– Snake bites
– Spider bites
– Dolphin bites
– Shark bites
Piercing bij de bovenlip
– Medusa
– Monroe
– Madonna
– Angel bites
– Jestrum
Overige lip piercings
– Cyber bites
– Canine bites
– Dahlia bites

Algemene informatie

De meeste lip piercings gaan niet door de lip zelf. In plaats daarvan wordt het gaatje aan de rand van de lip gemaakt. Er is erg veel te variëren met de plaatsing. Je kunt het sieraad bijvoorbeeld in het midden of aan de zijkant van de lip laten plaatsen. Je kunt ook kiezen uit de boven- of onderlip. Later in dit artikel vind je een overzicht met verschillende mogelijkheden.

Laten zetten

Het zetten van een lip piercing gebeurt op dezelfde manier als andere piercings. Kijk voor meer informatie naar ons artikel over de eerste piercing. Houd er wel rekening mee dat je voorzichtig met je piercing om moet gaan. Net als bij tongpiercings, kunnen lip piercings je tanden en tandvlees ernstig beschadigen. Dit kan voorkomen worden door de juiste soort piercing te gebruiken en een piercer uit te zoeken die weet waar hij of zij rekening mee moet houden. Bij Dutch Ink mag je altijd vragen stellen. Kom langs in onze shop in Vlaardingen, of bel op het nummer 010 – 870 05 28.

Soorten piercings

Er zijn drie soorten piercings die voor de lip gebruikt worden:

  1. Labret: Dit is een sieraad wat aan één kant een knopje heeft, en aan de andere kant plat is. Het knopje komt aan de buitenkant van de mond, en de platte kant aan de binnenkant. De kans dat je op je piercing bijt, en daarmee je tanden beschadigt, wordt hierdoor kleiner. Een labret kan gebruikt worden voor all soorten lip piercings.
  2. Captive bead ring: Je kunt ook kiezen voor een ringetje. Overleg dit wel goed met de piercer, want om het goed te laten passen moet het ringetje iets dichter bij de rand van je lip komen dan een labret.
  3. Barbell: Een barbell is een staafje met aan beide kanten een bolletje. Deze wordt niet vaak gebruikt voor lip piercings, omdat het bolletje aan de binnenkant van je mond in de weg zit. Er zijn echter twee soorten lip piercings waarbij de curved barbell (een lichtgebogen staafje) wel gebruikt kan worden, omdat beide bolletjes aan de buitenkant zichtbaar zijn. Dit zijn de jestrum en de verticale labret. Een andere variant is de circular barbell (een sterk gebogen staafje), welke in plaats van een ringetje gebruikt kan worden.

Het is niet aan te raden om voor een lip piercing een microdermal te gebruiken. Het lijkt een ideale optie, omdat er dan aan de binnenkant van je mond helemaal geen metaal komt te zitten. Je lippen zijn echter erg beweeglijk, dus de kans dat de microdermal niet goed geneest is erg groot.

Genezing

Een lip piercing geneest vrij snel. Gemiddeld heeft het 6 tot 9 weken de tijd nodig. In eerste instantie zal je lip iets opzwellen. Om die reden wordt de piercing gezet met een iets groter zwelsieraad. Zodra de zwelling is weggetrokken kun je het laten vervangen door de piercing van jouw keuze. Gedurende die tijd is het belangrijk om je piercing goed te verzorgen. Aan de binnenkant van je mond komt het immers gemakkelijk in aanraking met bacteriën uit eten en drinken. Bij Dutch Ink krijg je alle informatie en aftercareproducten gratis mee. Gebruik deze goed om problemen de voorkomen.

Prijzen bij Dutch Ink

Dutch Ink is de goedkoopste piercingshop van Nederland. Voor diverse gezichtspiercings betaal je slechts €20,- . Dit is inclusief alle informatie en aftercareproducten. Wij kunnen zo goedkoop zijn, omdat we onze materialen scherp inkopen. Zo kunnen wij goede kwaliteit voor een lage prijs bieden. Houd er wel rekening mee dat deze prijs per piercing geldt.

Piercing bij de onderlip

Een piercing bij de onderlip komt vaker voor dan bij de bovenlip. Vaak zie je een knopje of ringetje aan een van de zijkanten. Hieronder vind je een overzicht met andere mogelijkheden.

Labret

Dit is de populairste lip piercing, en heeft zijn naam te danken aan het soort sieraad dat voor deze piercings geschikt is. Een labret piercing is in feite de naam voor alle piercings bij de onderlip. Het wordt vaak ook gezien als een enkele piercing, omdat het plaatsen van meerdere een specifieke naam heeft. De knopjes kunnen ook iets verder naar beneden geplaatst worden. Sommige mensen vinden het mooi om het gaatje op te rekken.
lip piercing, labret

Verticale labret

Deze variant op de labret piercing wordt door de lip zelf gezet. Het ene bolletje van de lichtgebogen barbell zit onder de onderlip, en het andere bolletje rust op de onderlip zelf. Deze komt altijd in het midden te zitten.
lip piercing, verticale labret

Snake bites

Bij de snake bites (slangenbeet) worden twee labret piercings geplaatst. De ene komt aan de linker- en de ander aan de rechterkant. Ze moeten allebei even ver van het midden afstaan. De plekken waar de piercings komen moeten daarom goed worden uitgemeten. Je wilt immer niet met een asymmetrisch geheel naar huis!
lip piercing, snake bites

Spider bites

Bij de spider bites (spinnenbeet) worden er twee labrets vlakbij elkaar geplaatst aan de zijkant van de onderlip. Deze worden regelmatig wat dichter tegen de rand van de lip gezet, zodat er twee ringetjes gedragen kunnen worden.
lip piercing, spider bites

Dolphin bites

Net als bij de snake bites worden er ook bij de dolphin bites (dolfijnbeet) twee piercings naast elkaar in het midden van de onderlip geplaatst. Het verschil is alleen dat ze dichter bij elkaar staan.
lip piercing, dolphin bites

Shark bites

Bij shark bites (haaibeet) worden er aan beide kanten spider bites gezet. Bij het zetten moet er goed op gelet worden dat beide paren op dezelfde hoogte worden gepiercet. Je wilt immers een symmetrisch effect creëren!
lip piercing, shark bites

Piercing bij de bovenlip

Een piercing bij de bovenlip komt wat minder vaak voor dan bij de onderlip. Aan de andere kant zijn enkele trends bij de bovenlip vrij populair. Hieronder zie je een overzicht van de mogelijkheden.

Medusa

Tussen je neus en je bovenlip zit een kuiltje, het filtrum. Een Medusa piercing komt in dit kuiltje te zitten. Het is vernoemd naar een personage uit de Griekse mythologie.
lip piercing, medusa

Monroe

Actrice Marilyn Monroe had boven haar lip een klein moedervlekje zitten. Een piercing op deze plek wordt daarom een Monroe piercing genoemd. Deze piercing zit aan de linkerkant (voor de kijker rechts), en moet niet verward worden met de Madonna piercing.
lip piercing, monroe

Madonna

Het hebben van een schoonheidsvlekje op het gezicht, zoals Marilyn Monroe, wordt gezien als een schoonheidsideaal. Madonna heeft geen vlekje, maar heeft deze jarenlang nagebootst met make-up. Zij deed dit echter aan de andere kant dan dat Monroe haar vlekje had. De twee piercings worden daarom nog wel eens door elkaar gehaald. De Madonna piercing zit rechts (voor de kijker links).
lip piercing, madonna

Angel bites

De Monroe-, en Madonna piercing worden ook wel eens allebei gezet. Je krijgt dan aan beide kanten boven de bovenlip een piercing. Samen worden ze angel bites (engelbeet) genoemd. Bij deze combinatie moet er goed op worden gelet dat ze even ver uit het midden staan. De meeste mensen vinden het namelijk mooier als het symmetrisch is.
lip piercing, angel bites

Jestrum

Een jestrum piercing, ook wel bekend als een verticale Medusa, is een van de weinige piercings die door de lip zelf heengaat. Er wordt een lichtgebogen barbell gebruikt. Het bovenste bolletje zit op de plek van de Medusa piercing, terwijl het onderste bolletje aan de onderkant van de bovenlip zichtbaar is. Een goede plaatsing van een jestrum is erg belangrijk, omdat er anders een verhoogde kans is op beschadiging van tanden en tandvlees.
lip piercing, jestrum

Overige lip piercings

Hieronder vind je nog enkele andere combinaties.

Cyber bites

Dit is een combinatie van een Medusa-, en een labret piercing. Beide worden in het midden gezet en komen daardoor recht boven elkaar.
lip piercing, cyber bites

Canine bites

Bij de canine bites (hondenbeet) wordt de angel bites gecombineerd met een snake bites. Bij de plaatsing kan ervoor gekozen worden om de paren recht boven elkaar te zetten. Het is echter ook mogelijk om de angel bites iets dichter bij elkaar te zetten dan de snake bites. Bij een hond zitten de bovenste hoektanden namelijk dichter bij elkaar dan de onderste hoektanden.
lip piercing, canine bites

Dahlia bites

Het is ook mogelijk om een piercing in de mondhoek te plaatsen. Wanneer hiervoor gekozen wordt, wordt dit vaak in beide mondhoeken gedaan. De naam Dahlia bites komt van de Black Dahlia.
lip piercing, dahlia bites

Wij zijn de goedkoopste piercing shop van Rotterdam en omgeving!