Madonna piercing

De Madonna piercing is een piercing bij de bovenlip. Het is een van de populairste lip piercings, en wordt vaak verward met een Monroe piercing. De twee lijken inderdaad veel op elkaar, maar er zit wel een verschil in. In dit artikel lees je over dit verschil. Daarnaast kun je praktische informatie vinden over het laten zetten van een Madonna piercing.

Madonna piercing laten zetten
– Werkwijze
– Doet het pijn?
– Nazorg
Verschil met een Monroe piercing

Madonna piercing laten zetten

De Madonna piercing komt aan de rechterkant van je neus, boven je bovenlip te zitten. De meeste mensen kiezen voor een labret knopje, zodat het net op een schoonheidsvlekje lijkt. Dit knopje kan dichtbij de liprand of iets daarboven gezet worden. De piercing gaat niet door de lip zelf. Het is ook mogelijk om voor een ringetje te kiezen. Vanwege de ruimte moet deze dichtbij de liprand worden gezet. Laat je altijd goed informeren door de piercer over de mogelijkheden. Bij Dutch Ink mag je ons altijd al je vragen stellen. Wij bieden een goede kwaliteit voor een lage prijs. Voor een Madonna piercing betaal je slechts €20.- Kom langs in onze shop in Vlaardingen, of bel ons op nummer 010 – 870 05 28.
Madonna piercing

Werkwijze

Het zetten van een Madonna piercing gebeurt op dezelfde manier als andere piercings. Met een tang wordt de lip vastgehouden, waarna het gaatje wordt geprikt en de piercing erdoorheen wordt gehaald. Voor een uitgebreid overzicht van wat er precies gebeurt, kun je ons artikel over de eerste piercing lezen.

Bij het kiezen van de juiste plek moet er met een aantal dingen rekening gehouden worden. Als je later een captive bead ring (ringetje) wilt, moet het gaatje dicht tegen de liprand aankomen. Daarnaast moet er ook gekeken worden naar de binnenkant van de mond. Zowel een labret (een piercing met aan de ene kant een bolletje en aan de andere kant een plat schijfje), als een ringetje zitten in principe niet in de weg aan de binnenkant van je mond. Ze kunnen echter wel ernstige problemen veroorzaken wanneer het metaal te dicht op de rand van je tandvlees en tanden komt. Het tandvlees kan terugtrekken, waardoor de tandwortels bloot komen te liggen. Je tanden worden dan erg gevoelig, en zelfs pijnlijk. Teruggetrokken tandvlees groeit niet meer terug! Laat je piercing daarom altijd zetten door een gekwalificeerde piercer. De piercer van Dutch Ink heeft de kennis en ervaring in huis om dit soort problemen zoveel mogelijk te vorkomen.

Doet het pijn?

De vraag of het zetten van een piercing pijn doet wordt vaak gesteld. Iedereen ervaart het echter anders. Bij de lippen is er wel een verschil met hoe goed jouw lipspieren getraind zijn, en hoe stug jouw huid is. Mensen die een blaasinstrument bespelen hebben goedontwikkelde lipspieren, waardoor er meer weefsel is om doorheen te prikken. Bij mannen is de huid vaak wat stugger vanwege het dagelijkse scheren. Bij deze mensen zal het piercen waarschijnlijk wat gevoeliger zijn, maar in alle gevallen zal het gevoel na het piercen snel wegtrekken. Onze piercer zal je op je gemak stellen, waardoor je minder over het gevoel zal nadenken.

Nazorg

Net als andere lip piercings, geneest een Madonna piercing vrij snel. Gemiddeld is er een hersteltijd van 6 tot 9 weken. Een goede verzorging is erg belangrijk om ontstekingen te voorkomen. Bij Dutch Ink krijg je alle informatie en aftercareproducten gratis mee. Hieronder geven we je alvast enkele tips.

Ga niet met de piercing spelen in de mond. Zowel niet tijdens de genezing als daarna. Vuil dat zich ophoopt tijdens de genezing komt dan los en veroorzaakt ontstekingen. Ook kan het spelen met de piercing ernstige gebitsproblemen veroorzaken. Je hebt al kunnen lezen over terugtrekkend tandvlees, maar je wilt ook niet het risico lopen op tandvleesontsteking of afgebroken tanden.

Aan de binnenkant van de mond kan de piercing gemakkelijk in aanraking komen met bacteriën uit eten en drinken. Tijdens de genezingsperiode is het daarom belangrijk om extra bewust om te gaan met je mondhygiëne. Poets je tanden regelmatig, en spoel je mond goed met mondwater. Let er wel op dat je mondwater zonder alcohol gebruikt! Met alcohol zal je piercing juist gaan irriteren.

De eerste paar dagen zal je lip lichtgezwollen zijn. Om deze reden wordt er in eerste instantie een zwelsieraad gebruikt. Deze is wat groter dan de uiteindelijke piercing. Zodra de zwelling is weggetrokken kan de piercing vervangen worden door een sieraad van jouw keuze. Mocht je last hebben van de zwelling kun je de plek voorzichtig koelen.

Mocht de plek waar je piercing zit pijnlijk blijven, warm aanvoelen en rood worden, neem dan zo snel mogelijk contact op met de piercer of je huisarts. De piercing is dan namelijk ontstoken. Bij een snelle behandeling is dit goed op te lossen, zonder dat je je piercing hoeft te verliezen.

Verschil met een Monroe piercing

De Monroe piercing is vernoemd naar Marilyn Monroe. In de jaren ’50 van de vorige eeuw was deze vrouw een zeer bekende actrice en zangeres. Ze werd ook gewaardeerd om haar schoonheid en gezien als een sekssymbool. Aan de linkerkant van haar neus had zij boven haar bovenlip een klein moedervlekje zitten. In plaats van dat men dit onaantrekkelijk vond, werd het juist gezien als een symbool van schoonheid. Het vlekje kreeg daarom de naam ‘schoonheidsvlek’. Dankzij de populariteit van Monroe’s vlekje is een piercing aan de linkerkant van de bovenlip (voor de kijker rechts) naar haar vernoemd.
Schoonheidsvlekje van Marilyn Monroe
Dankzij het moedervlekje van Monroe zijn ook vele andere bekende vrouwen die ergens op hun gezicht een vlekje hebben er trots op. Cindy Crawford werd zelfs boos op Vogue, omdat het magazine haar vlekje digitaal had weggehaald. Er zijn echter ook voldoende bekende mensen die van nature geen schoonheidsvlekje hebben. Zij gebruiken make-up of plakken een kleine sticker op hun gezicht om het na te bootsen. Madonna is een van de vrouwen die zelf geen schoonheidsvlekje heeft, maar deze jarenlang met make-up heeft nagebootst. In tegenstelling tot Monroe, zette zij haar vlekje aan de rechterkant van haar neus (voor de kijker links).
Schoonheidsvlekje van Madonna

Amy Winehouse was een van de eerste vrouwen die in plaats van make-up te gebruiken een piercing liet zetten. Net zoals bij Monroe, zit haar piercing aan de linkerkant van haar neus. Zij heeft dus officieel een Monroe piercing. Wanneer je in navolging van Madonna een piercing aan de rechterkant laat zetten, is het een Madonna piercing. Dit is het verschil tussen beide piercings.

  • lip piercing, monroe
  • lip piercing, madonna

Wij zijn de goedkoopste piercing shop van Rotterdam en omgeving!